Ο Ho Sung Song, CEO της Kia

Η Kia Motors Corporation ανακοίνωσε πως θα επιταχύνει τη διαφοροποίηση των υπηρεσιών κινητικότητας, επεκτείνοντας τις συνεργασίες της με παγκόσμιες εταιρείες, για την κάλυψη των αναγκών διαφόρων τύπων πελατών σε όλο τον κόσμο.

“Η Kia προσπαθεί να παράσχει προσαρμοσμένα προϊόντα και διαφοροποιημένες υπηρεσίες κινητικότητας βάσει της μακράς ιστορίας της στην παραγωγή αυτοκινήτων”, δήλωσε ο Πρόεδρος και CEO της Kia, Ho Sung Song. “Η Kia θα ενισχύσει περαιτέρω τη συνεργασία της με παγκόσμιους εταίρους για να προσφέρει περιφερειακά προσαρμοσμένες υπηρεσίες κινητικότητας, εφαρμόζοντας τη στρατηγική ‘Plan S'”.

Ο κ. Song ανέπτυξε τη στρατηγική της εταιρείας για την παγκόσμια κινητικότητα κατά την επίσκεψή του στο εργοστάσιο Sohari της εταιρείας στην Κορέα, για να επιθεωρήσει τις προετοιμασίες για το λανσάρισμα του νέου Kia Carnival τέταρτης γενιάς.

Τον Ιανουάριο, η Kia Motors ανακοίνωσε τη μακροπρόθεσμη στρατηγική της ‘Plan S’, η οποία περιγράφει τα σχέδια της εταιρείας για διαφοροποίηση των υπηρεσιών κινητικότητας σε στρατηγικές περιοχές σε όλο τον κόσμο.

Στην Κορέα, η Kia θα βελτιώσει το τοπικό της συνδρομητικό πρόγραμμα οχημάτων “Kia Flex” επεκτείνοντας το μέγεθος του στόλου σε 200 οχήματα. Η γκάμα οχημάτων θα περιλαμβάνει το νέο Carnival, του οποίου το λανσάρισμα επίκειται στην κορεατική αγορά και ένα νέο μοντέλο EV που θα προστεθεί στο μέλλον.

Στην Ευρώπη, η Kia θα συνεργαστεί με παγκόσμιους εταίρους για την παροχή προσαρμοσμένων υπηρεσιών κινητικότητας στην περιοχή.

Το 2018, η Kia δημιούργησε μια υπηρεσία διαμοιρασμού αυτοκινήτων που ονομάζεται “WiBLE” με την ισπανική εταιρεία ενέργειας Repsol. Η WiBLE επιτρέπει στους χρήστες να ενοικιάζουν και να επιστρέφουν οχήματα σε καθορισμένες τοποθεσίες με το σύστημα “ελεύθερης χρήσης”. Σήμερα διαχειρίζεται 500 Niro PHEV και είναι μια από τις κορυφαίες παρόχους διαμοιρασμού αυτοκινήτων στην Ισπανία. Βάσει αυτής της πλατφόρμας η Kia σχεδιάζει να παρέχει πολυτροπικές υπηρεσίες κινητικότητας στο μέλλον.

Η Kia θα λανσάρει επίσης μια υπηρεσία κινητικότητας αντιπροσώπων στην Ιταλία και τη Ρωσία αργότερα φέτος. Πρόκειται για μια νέα υπηρεσία που επιτρέπει στους αντιπροσώπους να νοικιάζουν τα οχήματά τους για οποιαδήποτε περίοδο, από μία ημέρα έως ένα ολόκληρο έτος. Η εταιρεία σκοπεύει να επεκτείνει την υπηρεσία αυτή σταδιακά σε όλον τον κόσμο στο μέλλον.

Στη Βόρεια Αμερική, η Kia θα επιταχύνει τις προσπάθειές της ηλεκτροκίνησης και θα ενισχύσει περαιτέρω τη συνεργασία της με τους εταίρους της στην κινητικότητα. Η εταιρεία παρείχε 200 Niro EV στην Lyft πέρυσι και φέτος παρείχε 44 Niro HEV στη MoceanLab, την εταιρεία υπηρεσιών κινητικότητας της Hyundai Motor Group.

Η MoceanLab ιδρύθηκε πέρυσι για να παρέχει υπηρεσίες κινητικότητας στο Λος Άντζελες και σκοπεύει να επεκτείνει τις υπηρεσίες της ώστε να περιλαμβάνει αυτόνομο ridesharing, πολυτροπικές μετακινήσεις και προσωπική κινητικότητα. Η MoceanLab διαθέτει σύστημα ελεύθερης χρήσης με στόλο 100 οχημάτων, το οποίο περιλαμβάνει τις νέες μονάδες Niro HEV. Η Kia σχεδιάζει να αναπτύξει νέα προϊόντα προσαρμοσμένα για να βελτιώσει τις υπηρεσίες κινητικότητας βάσει δεδομένων από τα οχήματα εξυπηρέτησης της MoceanLab.

Στις αναδυόμενες αγορές, η Kia προετοιμάζεται επίσης για αλλαγές στον τομέα των υπηρεσιών κινητικότητας. Συνεργάζεται με εταιρείες όπως η Ola, η μεγαλύτερη εταιρεία ride-hailing της Ινδίας, η Revv, μια ινδική εταιρεία διαμοιρασμού αυτοκινήτων και η Grab, την μεγαλύτερη εταιρία ride-hailing της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Φωτογραφίες: Kia Motors

Προηγούμενο άρθροΝέο συνδρομητικό μοντέλο White Clarke Group – Wagonex
Επόμενο άρθροINDICATA Market Watch: Η ανάκαμψη συνεχίζεται