ΣΕΑΑ: Απάτη μη καταβολής ΦΠΑ σε μεταχειρισμένα

Η ανάκαμψη των μεταχειρισμένων συνεχίζεται. Ο όγκος πωλήσεων στην αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων σε όλη την Ευρώπη  ανακάμπτει, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση Market Watch της INDICATA στις 13 αγορές που εξετάζονται, στις οποίες δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα.

Η συνολική αύξηση τον Ιούλιο σε ετήσια βάση είναι 12,5% (ο Ιούνιος αυξήθηκε κατά 13,2%), συνεπώς η ανάκαμψη των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων συνεχίζεται.

Σε γενικές γραμμές οι περισσότερες χώρες παρέμειναν σταθερές στη θετική τους εξέλιξη, με την Ισπανία τώρα στη δεύτερη θέση παρά την πρόσφατη αύξηση των λοιμώξεων από τον COVID-19.

INDICATA Market Watch-July 2020

Τη μεγαλύτερη αύξηση κατέγραψαν κατά σειρά οι ακόλουθες χώρες: Τουρκία, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Δανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Σουηδία, Πολωνία, Αυστρία, Γερμανία και Γαλλία.

Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται οριακά πίσω (τον Ιούλιο παρουσίασε πτώση 1,8% έναντι αύξησης του Ιουνίου κατά 3,8%). Κυρίως αυτό δείχνει την αδυναμία του τέλους του μηνός, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια είχαμε αύξηση στα ποσοστά πωλήσεων στα τέλη Ιουλίου / αρχές Αυγούστου, καθώς οι αντιπρόσωποι ξεπουλάνε το απόθεμα πριν από τις διακοπές και τις νέες περιόδους ταξινομήσεων. Αυτό δεν συνέβη φέτος, κυρίως λόγω των πολύ διαφορετικών τρόπων εμπορίας αλλά και της έλλειψης αποθεμάτων.

INDICATA Market Watch-July 2020Είναι αξιοσημείωτο, πάντως, πως η μετάβαση σε κινητήρες φιλικούς προς το περιβάλλον συνεχίστηκε.

INDICATA Market Watch-July 2020Η ανισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης επίσης συνεχίζεται, με τα συνολικά επίπεδα αποθεμάτων των εμπόρων να έχουν πλέον μειωθεί κατά 14% έναντι του Απριλίου.

Ιδιαίτερα, τα αποθέματα στην Αυστρία, την Ολλανδία και τη Σουηδία έχουν επιδεινωθεί κατά 3%, 4% και 9% αντίστοιχα.

Είναι σαφές ότι η έλλειψη αποθεμάτων έχει καταστεί βασικός παράγοντας περιορισμού των πωλήσεων, με το Ηνωμένο Βασίλειο να επηρεάζεται ιδιαίτερα από την κατάσταση αυτή.

Μπορείτε να διαβάσετε την έκθεση εδώ.

Προηγούμενο άρθροKia: επιταχύνει τη διαφοροποίηση των υπηρεσιών κινητικότητας
Επόμενο άρθροΠράξη Νομοθετικού Περιεχομένου: 500 νέα οχήματα στον ΟΑΣΑ