Πετρούτσος - LeasePlan Hellas

H LeasePlan είναι γνωστή για την ανθεκτικότητα, την ευελιξία και την πρωτοπορία της, οδηγώντας τις εξελίξεις προς ένα «πράσινο» και ψηφιακό μέλλον κινητικότητας.

Έχει δεσμευτεί για καθαρές εκπομπές ρύπων από τον συνολικό στόλο της έως το 2030, αναλαμβάνει παγκόσμιες πρωτοβουλίες όπως η «ChargeUpNow» για τη στήριξη της υποδομής φόρτισης των EV, δημοσιεύει ετησίως το Sustainability Report και το Car Cost Index, προωθεί ολοκληρωμένες λύσεις ηλεκτροκίνησης, όχι μόνο στα επιβατικά αλλά και στα επαγγελματικά αυτοκίνητα. Επίσης, δημιούργησε το πρώτο e-shop για leasing στην Ελλάδα.

Ο Κωνσταντίνος Πετρούτσος, Διευθύνων Σύμβουλος της LeasePlan Hellas, μίλησε μίλησε στη Λίνα Τσαγκαράκη, για την εβδομαδιαία έκδοση του FleetNews.

  • Πώς επιδρά η πανδημία στο μοντέλο κινητικότητας στην Ελλάδα και ποιες είναι οι διαπιστώσεις σας από τη λειτουργία του e-shop;
Κ. Πετρούτσος, Διευθύνων Σύμβουλος της LeasePlan Hellas

H πανδημία αποτελεί ένα γεγονός που κινητοποιεί τα πάντα σε μία κοινωνία. Επηρεάζει όλα τα επίπεδα λειτουργίας, τις οργανωτικές της αρχές, τον τεχνολογικό και επιστημονικό τομέα, την ιδιωτική ζωή, την οικονομία. Σαφέστατα έχει επηρεαστεί και ο τρόπος που κινούμαστε, καθώς διαφαίνεται μία στροφή των πολιτών από τα μέσα μαζικής μεταφοράς σε ιδιωτικά μέσα όπως το αυτοκίνητο.

Στην LeasePlan, πρώτοι στην Ελλάδα δημιουργήσαμε e-Shop για την online μίσθωση οχημάτων και τα μηνύματα που παίρνουμε είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά, καθώς ο αριθμός των ανθρώπων που το επιλέγουν ως μέσο για τη μίσθωση του οχήματός τους αυξάνεται συνεχώς. Άλλωστε, γενικά παρατηρείται έντονο ενδιαφέρον για το leasing και τα οφέλη που προκύπτουν από τη μίσθωση αυτοκινήτου.

  • Πόσο μακριά βρίσκεται η χώρα μας από το «πράσινο» μέλλον το οποίο προωθείτε;

Το μέλλον επιβάλλεται να είναι «πράσινο» και «καθαρό» καθώς η κλιματική και περιβαλλοντική κρίση δεν αποτελούν απλώς μία απειλή, αλλά την πραγματικότητα. Όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού υιοθετεί πιο υπεύθυνες περιβαλλοντικά συνήθειες, ενώ καταναλωτές, κυβερνήσεις και οργανισμοί στρέφονται στρατηγικά σε καθαρότερες μορφές ενέργειας. Πρόκειται για μία τάση που αυτή τη στιγμή επηρεάζει κάθε τομέα της οικονομίας και της ανθρώπινης ζωής και η χώρα μας δεν θα μπορούσε να είναι απούσα και αμέτοχη.

Μέσω συγκεκριμένων πολιτικών χαράσσεται ένα μέλλον βιώσιμο με θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Η ψήφιση του νόμου 4710/2020 καθώς και το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» είναι προς τη σωστή κατεύθυνση δίνοντας χρηματοδοτικά και φορολογικά κίνητρα ώστε να δημιουργηθεί ένα νέο περιβάλλον για την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα.

Εμείς στην LeasePlan αναλαμβάνουμε σημαντικό ρόλο σε αυτή τη μετάβαση, στοχεύοντας σε καθαρές εκπομπές ρύπων (net zero tailpipe emissions) από το σύνολο του στόλου μας έως το 2030. Η εταιρεία μας κοιτάζει στο μέλλον και στοχεύει στη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα φροντίζοντας για τις ανάγκες των ανθρώπων και του πλανήτη. Σε αυτό το πλαίσιο, η στρατηγική μας για την αειφορία βασίζεται σε τρεις τομείς προτεραιότητας, πρώτον στη διαμόρφωση του μέλλοντος της κινητικότητας χαμηλών ρύπων, δεύτερον στην ενεργή συμβολή μας στην κοινωνική ευημερία και τρίτον στη μείωση των δικών μας περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Η LeasePlan, ηγέτιδα στην παροχή αυτοκινήτου ως υπηρεσία (Car-as-a-Service), έχει δεσμευτεί για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης με μία σειρά από ενέργειες. Στο πλαίσιο αυτό, αποτελεί βασική προτεραιότητα για την ίδια η προσφορά ολοκληρωμένων, βιώσιμων λύσεων, οι οποίες καθιστούν τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση μια εύκολη αλλά και συμφέρουσα επιλογή για τους πελάτες της.

  • Πιστεύετε ότι η Ελλάδα θα ακολουθήσει την υπόλοιπη Ευρώπη στην κυρίαρχη τάση, από την ιδιοκτησία σε μοντέλα συνδρομής; Θεωρείτε, επίσης πως η τάση αυτή μπορεί να οδηγήσει συντομότερα σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον;

Γίνεται πλέον ολοένα και περισσότερο αντιληπτό πως το leasing είναι μια ιδιαίτερα συνετή επιλογή και σε περίοδο κρίσης, καθώς απελευθερώνει κεφάλαια και απεμπολεί το ρίσκο. Αυτό γίνεται αντιληπτό όχι μόνο από τις εταιρείες, αλλά και από τους ιδιώτες καθώς διαφαίνεται μία δυναμική των ιδιωτικών συνδρομών.

Τις τάσεις αυτές τις παρατηρούμε και από τη ολοένα και αυξανόμενη χρήση του e-shop μας, όπου δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες του www.leaseplan.com να προσαρμόσουν τους όρους της μίσθωσής τους, βάσει εξατομικευμένων κριτηρίων αναζήτησης (π.χ. διάρκεια μίσθωσης, χιλιόμετρα, χρώμα).

Η ευκολία, η γρήγορη διαδικασία και η εξυπηρέτηση αποτελούν κρίσιμους παράγοντες στροφής και των Ελλήνων καταναλωτών προς το leasing.

Επιπλέον, ενισχύονται λύσεις μετακίνησης που είναι φιλικές προς το περιβάλλον. Συνθήκη που επίσης ευνοεί το leasing, καθώς σημαντικό μέρος των πολιτών επιλέγει να μισθώσει plug-in υβριδικά ή ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

 

Προηγούμενο άρθροΤο ENYAQ iV στην ίδια γραμμή με OCTAVIA και KAROQ
Επόμενο άρθροΤαξινομήσεις επαγγελματικών οχημάτων το 11μηνο