Στην έρευνα ικανοποίησης από τα ελαστικά των EV της J.D. Power η Michelin κατατάσσεται στην υψηλότερη θέση σε τρείς κατηγορίες και η Falken σε μια κατηγορία.

Η δυσαρέσκεια για τα ελαστικά αρχικού εξοπλισμού των ηλεκτρικών οχημάτων (EV) έναντι αυτών των οχημάτων φυσικού αερίου αυξάνεται, καθώς οι ιδιοκτήτες EV αναφέρουν πως τα ελαστικά τους φθείρονται ταχύτερα, σύμφωνα με την J.D. Power 2024 US Original Equipment Tire Customer Satisfaction Study (J.D. Power 2024: Μελέτη ικανοποίησης πελατών για ελαστικά αρχικού εξοπλισμού στις ΗΠΑ). Η μελέτη δείχνει ότι οι ιδιοκτήτες EV περίμεναν πως η φθορά των ελαστικών τους θα ήταν ίδια με αυτήν των οχημάτων φυσικού αερίου, παρόλο που είναι φυσικό τα ελαστικά των EV να φθείρονται ταχύτερα λόγω του μεγαλύτερου βάρους και της υψηλότερης ροπής τους.

«Η αύξηση της δυσαρέσκειας μεταξύ οχημάτων EV και φυσικού αερίου δίνει την ευκαιρία στους κατασκευαστές ελαστικών και στις αυτοκινητοβιομηχανίες να πληροφορήσουν τους ιδιοκτήτες EV για τις διαφορές στην απόδοση», δήλωσε ο Ashley Edgar, ανώτερος διευθυντής συγκριτικής αξιολόγησης και εναλλακτικής κινητικότητας της J.D. Power. «Επιπλέον, λόγω των αντικρουόμενων τάσεων μεγιστοποίησης της αυτονομίας και βελτιστοποίησης της φθοράς των ελαστικών EV, οι κατασκευαστές ελαστικών και οι αυτοκινητοβιομηχανίες πρέπει να συνεργαστούν για να ξεπεράσουν την πρόκληση χωρίς να πληγεί η απόδοση των ελαστικών, ειδικά εφόσον η αγορά EV συνεχίζει να αναπτύσσεται».

Κατάταξη βάσει μελέτης

Η Michelin κατατάσσεται υψηλότερα στην κατηγορία πολυτελείας για 21η συνεχή χρονιά, με βαθμολογία 834. Η Goodyear (812) κατατάσσεται δεύτερη και η Continental (811) την τρίτη.

Η Michelin κατατάσσεται υψηλότερα στην κατηγορία επιβατικών αυτοκινήτων με βαθμολογία 823. Η Goodyear (811) κατατάσσεται δεύτερη, ακολουθούμενη από την Kumho (799) στην τρίτη θέση.

Η Michelin κατατάσσεται υψηλότερα στην κατηγορία των σπορ αυτοκινήτων με βαθμολογία 833. Ακολουθούν οι Pirelli (798) και Goodyear (788).

Η Falken κατατάσσεται υψηλότερα στο τμήμα φορτηγών/επαγγελματικών οχημάτων με βαθμολογία 818. Η BFGoodrich (812) κατατάσσεται δεύτερη και η Hankook (804) τρίτη.

Η U.S. Original Equipment Tire Customer Satisfaction Study μετρά την ικανοποίηση των χρηστών σε τέσσερις τομείς (κατά σειρά σπουδαιότητας): κύλιση, φθορά, πρόσφυση/συμπεριφορά και εμφάνιση ελαστικών. Η μελέτη περιλαμβάνει τέσσερις κατηγορίες οχημάτων: πολυτελή, επιβατικά, σπορ και φορτηγά/επαγγελματικά. Η μελέτη βασίζεται στις απαντήσεις 31.414 κατόχων οχημάτων του 2022 και του 2023 και πραγματοποιήθηκε από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο του 2023.

Φωτογραία αρχείου: Michelin

Προηγούμενο άρθροAυτοκινητοβιομηχανίες: H ΕΕ να προσαρμόσει τους στόχους CO2
Επόμενο άρθροΤα ελαστικά Goodyear αρχικός εξοπλισμός στο νέο Passat