Volvo XC40 Recharge P8 AWD in Glacier Silver

Η Volvo Cars άνοιξε επίσημα τα βιβλία παραγγελιών για το XC40 Recharge P8 AWD, το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο της εταιρείας που βασίζεται στο SUV με τις καλύτερες πωλήσεις, σε επιλεγμένες αγορές.

Δεκάδες χιλιάδες καταναλωτές έχουν δείξει έντονο ενδιαφέρον για το ηλεκτροκίνητο XC40 και η εταιρεία έχει ήδη λάβει αρκετές χιλιάδες παραγγελίες πριν ακόμη από την επίσημη έναρξη των πωλήσεων. Η παραγωγή και οι πρώτες παραδόσεις προγραμματίζονται να ξεκινήσουν αργότερα μέσα στο έτος.

Volvo XC40 Recharge P8 AWD in Glacier Silver

Οι παραγγελίες αυτές καταδεικνύουν την έντονη ζήτηση για τη γκάμα Recharge της Volvo Cars. Η εταιρεία στοχεύει το 50% των συνολικών της πωλήσεων έως το 2025 να είναι πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τα υπόλοιπα υβριδικά.

Η Volvo Cars πώλησε σχεδόν 46.000 plug-in υβριδικά αυτοκίνητα το 2019, αύξηση 23% σε σύγκριση με το 2018 και πάνω από το διπλάσιο εκείνων που πωλήθηκαν το 2017. Κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2019, τα υβριδικά plug-in αποτελούσαν περισσότερο από το 20% όλων των αυτοκινήτων Volvo που πωλούνται στην Ευρώπη.

Volvo XC40 Recharge P8 AWD

Η εταιρεία βλέπει επίσης ισχυρή και συνεχή ανάπτυξη όσον αφορά τη διαμόρφωση από τους τους online πελάτες για τα αυτοκίνητα Recharge, τα οποία υπολογίζονται στο ένα τρίτο περίπου όλων των διαμορφώσεων στην περιοχή κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2019.

“Είναι σαφές ότι οι πελάτες αρέσκονται σε αυτό που βλέπουν στη γραμμή Recharge”, δήλωσε ο Björn Annwall, επικεφαλής της παγκόσμιας εμπορικής λειτουργίας και της περιοχής EMEA. “Τα αυτοκίνητα Recharge είναι όλα όσα περιμένουν οι πελάτες από ένα Volvo, με την προσθήκη ενός υπερσύγχρονου πλήρως ηλεκτρικού ή plug-in υβριδικού κινητήρα”.

Το XC40 Recharge P8 είναι το πρώτο μιας οικογένειας πλήρως ηλεκτρικών Volvo. Αποτελεί πραγματικό ορόσημο για τη Volvo Cars, ως το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο της εταιρείας και το πρώτο Volvo με ένα ολοκαίνουριο σύστημα ψυχαγωγίας που τροφοδοτείται από το λειτουργικό σύστημα Android της Google.

Το XC40 Recharge P8, ως η πρώτη ηλεκτροκίνητη έκδοση του XC40 SUV, του πρώτου Volvo που κέρδισε το βραβείο ευρωπαϊκού αυτοκινήτου της χρονιάς, βασίζεται στην CMA (Compact Modular Architecture), μια προηγμένη πλατφόρμα οχημάτων που αναπτύχθηκε από κοινού τον όμιλο Geely.

Η Volvo ανακοίνωσε ότι το all-wheel drive XC40 Recharge P8 έχει εμβέλεια μεγαλύτερη από 400 km (WLTP) με μία μόνο φόρτιση και έξοδο 408hp. Η μπαταρία φορτίζεται στο 80% της χωρητικότητάς της σε 40 λεπτά σε ένα σύστημα γρήγορης φόρτισης.

Το νέο σύστημα πληροφοριών ψυχαγωγίας Android προσφέρει στους πελάτες πρωτοφανή εξατομίκευση, καλύτερη απόλαυση και ενσωματωμένη τεχνολογία και υπηρεσίες της Google, όπως ο Βοηθός, οι Χάρτες και το Play Store. Η επαναφορτιζόμενη μπαταρία XC40 P8 λαμβάνει επίσης περισσότερες ασύρματες ενημερώσεις λογισμικού και λειτουργικού συστήματος.

Με βάση το εξαιρετικό πρότυπο ασφαλείας του αρχικού XC40, οι μηχανικοί ασφαλείας της Volvo Cars έχουν επανασχεδιάσει πλήρως και ενισχύουν την εμπρόσθια δομή του P8 Recharge για να αντιμετωπίσουν την απουσία του κινητήρα, να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις ασφαλείας της Volvo Cars και να κρταήσουν τους ανθρώπους όσο ασφαλείς είναι σε οποιοδήποτε άλλο Volvo.

Η μπαταρία προστατεύεται από έναν κλωβό ασφαλείας ενσωματωμένο στη μέση του αμαξώματος. Η τοποθέτησή του στο πάτωμα του αυτοκινήτου μειώνει επίσης το κέντρο βάρους, για καλύτερη προστασία.

Στο εσωτερικό, μια καινοτόμος προσέγγιση για καθολική λειτουργικότητα παρέχει στους οδηγούς αρκετό χώρο αποθήκευσης, για παράδειγμα στις πόρτες, κάτω από τα καθίσματα και στο πορτ μπαγκάζ. Χωρίς κινητήρα εσωτερικής καύσης, το αυτοκίνητο παρέχει στους οδηγούς ακόμα μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο από το κανονικό XC40, κάτω από το καπό.

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΤο δίκτυο IONITY αυξάνει το κόστος ταχείας φόρτισης των EV
Επόμενο άρθροNissan Personal Space: μια καμπάνια για την Φιλανδία