Στηριζόμενη στην ισχυρή της ανάπτυξη, η Arval προετοιμάζει μια “ζωτικής σημασίας” νέα στρατηγική.

Το 2019, η Arval γιόρτασε την 30ή επέτειό της και υποδέχθηκε έναν νέο CEO. Τα ετήσια αποτελέσματα της εταιρείας είναι ένας επιπλέον λόγος εορτασμού: υπερέβη την απόδοση της αγοράς και αύξησε τον μισθωμένο στόλο της κατά 9,1%, φτάνοντας στα 1,3 εκατομμύρια. Και το 2020 θα ενεργοποιηθεί το ζωτικής σημασίας σχέδιο Arval Beyond, για τη μελλοντική της στρατηγική.

Όλοι οι δείκτες υπήρξαν θετικοί για την Arval το 2019, μερικοί με διπλά ψηφία ανάπτυξης.

  • Από γεωγραφική άποψη, η δραστηριότητα της Arval στις Σκανδιναβικές χώρες αυξήθηκε κατά 20,8%, στην Κεντρική Ευρώπη 19,3%, και στο Μπενελούξ και τη Νότια Ευρώπη κατά 16,2%. Στις τέσσερις μεγαλύτερες αγορές της Arval – τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία και την Ιταλία – η ανάπτυξη έφτασε το 7,3%.
  • Όσον αφορά στις κατηγορίες πελατών, η εταιρική και η δημόσια αυξήθηκαν κατά 7% εκάστη, η μεσοπρόθεσμη μίσθωση αυξήθηκε κατά 25% και η λιανική κατά 14%. Ένα μεγάλο μέρος της ισχυρής ανάπτυξης της τελευταίας κατηγορίας οφείλεται στο Private Lease που αυξήθηκε κατά 42%, λίγο λιγότερο από 300.000 οχήματα.
  • Όσον αφορά στην τροφοδοσία κίνησης, το μερίδιο του ντίζελ στο σύνολο του στόλου της Arval μειώθηκε στο 75% και επιταχύνθηκε η χρήση των EV.

Υπερβαίνοντας την αγορά σε απόδοση

Όλα τα παραπάνω οδήγησαν σε υπέρβαση της αγοράς. Στην πραγματικότητα, η Arval πέρυσι ήταν μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες χρηματοδοτικής μίσθωσης στον κόσμο. Είναι ηγετική εταιρεία στις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται.

Αλλά πρόοδος δεν είναι μόνον οι αριθμοί. Η Arval το 2019 προχώρησε σε:

  • Αλλαγή του Παρατηρητηρίου Εταιρικών Οχημάτων της σε Παρατηρητήριο Κινητικότητας Arval για παροχή ανεξάρτητης έρευνας κινητικότητας.
  • Ένταξη στη MaaS Alliance, επιβεβαιώνοντας την επιθυμία για συνεργασίες που αφορούν ολοκληρωμένες λύσεις κινητικότητας του μέλλοντος.
  • Δημιουργία τεσσάρων κόμβων ως εργαστηρίων δοκιμών σε θέματα αιχμής: Συνδεδεμένα αυτοκίνητα, Ενεργειακή μετάβαση, Κινητικότητα και Αυτόνομα αυτοκίνητα.
  • Αλλαγή του συνθήματός της σε ‘For the many journeys in life’ (Για τα πολλά ταξίδια στη ζωή), δείχνοντας πως η Arval στοχεύει να κάνει πολύ περισσότερα από τη μίσθωση αυτοκινήτων και ασπάζεται νέους τρόπους κινητικότητας.

Arval Beyond

Ωθούμενη από τον νέο της CEO, η Arval σκοπεύει να μετατρέψει τα εξαιρετικά της αποτελέσματα σε μελλοντική πρωτοπορία. Στις 26 Μαρτίου, η εταιρεία σκοπεύει να αποκαλύψει την Arval Beyond, τη νέα στρατηγική της για το μέλλον – επανεφευρίσκοντας το επιχειρησιακό της μοντέλο, βασιζόμενη στα κυριότερα πλεονεκτήματά της.

“Χάρη στη δέσμευση των εργαζομένων μας, η Arval είναι έτοιμη να αλλάξει και να προσαρμοστεί στις εξελισσόμενες ανάγκες των πελατών της με νέες υπηρεσίες, κυρίως με βάση την κινητικότητα. Έχουμε συναρπαστικές στιγμές μπροστά μας: η Arval θα συνοδεύει τους πελάτες της σε όλα τα ταξίδια τους, μέσω των αυτοκινήτων, φυσικά, αλλά όχι μόνο!”, σχολίασε ο Alain Van Groenendael, πρόεδρος και CEO της Arval.

Τι είναι ήδη βέβαιο για το 2020:

  • Η εταιρεία θα αξιοποιήσει περαιτέρω την προσέγγιση SMaRT (Sustainable Mobility and Responsibility Targets – Αειφόρος Κινητικότητα και Στόχοι Ευθύνης) για τη διαχείριση της ενεργειακής μετάβασης των πελατών της. Η Arval φιλοδοξεί να διπλασιάσει τις ταξινομήσεις της EV σε σχέση με την αγορά.
  • Τον Ιανουάριο, η Arval άνοιξε γραφεία στην Κολομβία. Θα συνεχίσει να αναπτύσσεται γεωγραφικά. Αυτό το έτος σηματοδοτεί επίσης την 25η επέτειο της Element-Arval Global Alliance, της πλέον μακροχρόνιας στρατηγικής συμμαχίας στον κλάδο διαχείρισης στόλου.

 

Προηγούμενο άρθροKona Electric: Bελτιώνεται ο χρόνος παράδοσης στην Ευρώπη
Επόμενο άρθροΟι οργανωτικές αλλαγές στην Kosmocar