Η ZF χαράζει πορεία για ταχύτερη και βελτιωμένη ανάπτυξη λογισμικού: Από κοινού με την Microsoft, η ZF προτίθεται να προσδώσει στις μηχανικές της διαδικασίες λογισμικού, τις μεθόδους και τις λύσεις της, την ταχύτητα και την ποιότητα των εταιρειών πληροφορικής.

Με τη μετατροπή της σε πάροχο υπηρεσιών κινητικότητας βάσει λογισμικού, η ZF μπορεί να αυξήσει τους παγκόσμιους πόρους της πιο αποτελεσματικά και να ανταποκριθεί καλύτερα στις εξελισσόμενες ανάγκες των πελατών. Σε συνεργασία με την Microsoft, η ZF αξιοποιεί τις υπηρεσίες cloud Azure και τα εργαλεία προγραμματιστών, καθώς και την εμπειρία της Microsoft για ανάπτυξη ευέλικτου λογισμικού. Η ZF προσβλέπει στην προσφορά λύσεων λογισμικού στην αυτοκινητοβιομηχανία.

“Στο μέλλον, το λογισμικό θα έχει σοβαρή επίδραση στην ανάπτυξη συστημάτων αυτοκινήτων και θα αποτελεί έναν από τους βασικούς παράγοντες διαφοροποίησης όσον αφορά στην πραγματοποίηση υψηλότερων επιπέδων αυτόνομων λειτουργιών οδήγησης. Θέλουμε να συμβάλουμε στην προώθηση αυτής της τάσης. Η συνεργασία με την Microsoft θα μας επιτρέψει να επιταχύνουμε σημαντικά την ολοκλήρωση και την παράδοση λογισμικού. Αυτό είναι σημαντικό για τους πελάτες μας που εκτιμούν την ευέλικτη συνεργασία και απαιτούν σύντομη παράδοση αναβαθμίσεων λογισμικού. Επιπλέον, το λογισμικό θα πρέπει να αναπτυχθεί ενώ το υλικό (hardware) δεν είναι ακόμα διαθέσιμο”, εξήγησε ο Dr Dirk Walliser, υπεύθυνος για την εταιρική έρευνα και ανάπτυξη της ZF. Στη συνέχεια, η ZF θα συνδυάσει την εκτενή τεχνογνωσία της σε συστήματα αυτοκινήτου με το επιπλέον πλεονέκτημα της σημαντικά ταχύτερης ανάπτυξης λογισμικού.

“Οι ψηφιακές δυνατότητες θα είναι σημαντικές για την ανάπτυξη και τη διαφοροποίηση των εταιρειών συστημάτων αυτοκινήτων σε σχέση με τον ανταγωνισμό τους. Το σύστημα DevOps (διαδικασίες ανάπτυξης) επιτρέπει στις ομάδες ανάπτυξης και διαδικασιών να βελτιστοποιήσουν τη μεταξύ τους συνεργασία σε θέματα αυτοματοποίησης, δοκιμών, παρακολούθησης και καταγραφής και συνεχούς παράδοσης, με ευέλικτες μεθόδους. Η Microsoft παρέχει δυνατότητες DevOps και μοιράζεται τις εμπειρίες της με την ZF για να την βοηθήσει να καταστεί πάροχος υπηρεσιών κινητικότητας βάσει λογισμικού”, δήλωσε ο Sanjay Ravi, Γενικός Διευθυντής Συστημάτων Αυτοκινήτων της Microsoft.

“CubiX”: Το πλαίσιο του μέλλοντος από Κωδικό

Στη CES 2020, η ZF θα παρουσιάσει το όραμά της ανάπτυξης λογισμικού με το “cubiX“: Πρόκειται για ένα λογισμικό που συλλέγει πληροφορίες αισθητήρων από όλο το όχημα για έναν βελτιστοποιημένο έλεγχο των ενεργών συστημάτων του πλαισίου, του συστήματος διεύθυνσης, των φρένων και της μετάδοσης κίνησης. Το “cubiX” θα υποστηρίζει παρελκόμενα της ZF, καθώς και τρίτων κατασκευαστών. “Το cubiX δημιουργεί δικτυακές λειτουργίες πλαισίου χάρη στο λογισμικό: Με τη σύνδεση πολλαπλών συστημάτων οχημάτων, όπως το ηλεκτρικό σύστημα διεύθυνσης, το ενεργό σύστημα διεύθυνσης οπίσθιου άξονα, το ενεργό σύστημα απόσβεσης κραδασμών sMOTION, το σύστημα ελέγχου κίνησης και τον ενσωματωμένο έλεγχο πέδησης, το cubiX μπορεί να βελτιστοποιήσει τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου μέσω ενός κεντρικού σημείου. Αυτό επιτρέπει ένα νέο επίπεδο ελέγχου οχημάτων και έτσι μπορεί να αυξηθεί η ασφάλεια – για παράδειγμα σε δυσμενείς οδικές συνθήκες ή σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης”, δήλωσε ο Dr Dirk Walliser. Η ZF σχεδιάζει να ξεκινήσει διαδικασίες με τους πρώτους πελάτες το 2020 και θα προσφέρει το “cubiX” από το 2023, είτε ως μέρος ενός συνολικού συστήματος, είτε ως μεμονωμένο λογισμικό.

Η ZF στη CES 2020

Επιπλέον, η ZF θα παρουσιάσει τα ολοκληρωμένα συστήματά της αυτόνομης οδήγησης στη CES. Περιλαμβάνουν αισθητήρες, υπολογιστική δυνατότητα, λογισμικό και ενεργοποιητές.

Για τα επιβατικά αυτοκίνητα, τα συστήματα Επιπέδου 2+ ανοίγουν το δρόμο για ασφαλέστερα και πιο άνετα μέσα ιδιωτικής μεταφοράς. Νέες λύσεις κινητικότητας, όπως τα ρομποταξί, σχεδιάζονται για να λειτουργούν ασφαλώς με τα συστήματα Επιπέδου 4/5 της ZF. Επιπλέον, θα παρουσιαστούν τα καινοτόμα ολοκληρωμένα συστήματα ασφαλείας της ZF, όπως το Χειριστήριο Ασφαλούς Ανθρώπινης Αλληλεπίδρασης (Safe Human Interaction Cockpit). Θα παρουσιαστεί επίσης το καινοτόμο λογισμικό που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για παροχή νέων δυνατοτήτων και πιο ανεπτυγμένων συστημάτων κινητικότητας.

 

Προηγούμενο άρθροΗ Βαρκελώνη έχει τη μεγαλύτερη LEZ στη Νότια Ευρώπη
Επόμενο άρθροIBM, θαλασσινό νερό για μπαταρίες EV;