Η Woven Planet Holdings, Inc., θυγατρική της Toyota Motor Corporation, ανακοίνωσε την εξαγορά της Renovo Motors, Inc., πρωτοπόρο εταιρεία προγραμματισμού λειτουργικών συστημάτων αυτοκινήτου με έδρα τη Silicon Valley.

Η Renovo αναπτύσσει εξειδικευμένο λογισμικό, το οποίο θα προωθήσει την αποστολή της Woven Planet να ενεργοποιήσει τα πιο προγραμματιζόμενα οχήματα στον πλανήτη με την Arene και να υλοποιήσει το ευρύτερο όραμα της “Mobility to Love, Safety to Live”.

Η εξαγορά διευρύνει τους πόρους της Woven Planet, ιδιαίτερα για την Arene, την πλατφόρμα προγραμματισμού ανοικτού οχήματος της Woven Planet, ως εξής:

  • Ενισχύοντας την ομάδα της με κορυφαίους μηχανικούς με ευρεία τεχνογνωσία στην κατασκευή πλήρους υποδομής οχημάτων βάσει λογισμικού
  • Παρέχοντας πλατφόρμα και λογισμικό που λειτουργούν σε πολλαπλές πλατφόρμες κατασκευαστών πρότυπου εξοπλισμού, σε πλήρη συμφωνία με τον στόχο δημιουργίας ενός συστήματος που θα λειτουργεί με κάθε εξοπλισμό
  • Παρέχοντας ένα στιβαρό, αναγνωρισμένο τεχνολογικό οικοσύστημα βιομηχανικών συνεργατών

Κατόπιν των πρόσφατων εξαγορών, η Renovo συμπληρώνει τη στρατηγική της Woven Planet για συνδυασμό ταλέντων και τεχνογνωσίας παγκόσμιας κλάσης στην αυτοματοποιημένη οδήγηση, τη χαρτογράφηση επόμενης γενιάς και τα λειτουργικά συστήματα οχημάτων, διασφαλίζοντας πως η Woven Planet θα προωθήσει το μέλλον της ασφαλούς κινητικότητας.

Ο Νίκος Μιχαλάκης, ανώτερος Αντιπρόεδρο Πλατφόρμας Λογισμικού της Woven Planet Holdings, σχολίασε: “Η εξαγορά της Renovo υποστηρίζει το έργο της Woven Planet για μετασχηματισμό της παγκόσμιας κινητικότητας. Βασικό κομμάτι για την επίτευξη του οράματός μας” Mobility to Love, Safety to Live “είναι η ενεργοποίηση των πλέον προγραμματιζόμενων οχημάτων στον κόσμο, ανοίγοντας τον προγραμματισμό σε όλους, απλοποιώντας την ανάπτυξη του λογισμικό οχημάτων και αυξάνοντας την συχνότητα ανάπτυξης χωρίς συμβιβασμούς στην ασφάλεια. Με τη Renovo, που γνωρίζει καλά τον τομέα, είδαμε αμέσως την ευκαιρία και την εγγενή αξία της. Η τεχνική και πολιτιστική συνεννόηση δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη και είμαστε ενθουσιασμένοι που η κοινή τεχνογνωσία και τεχνολογία μας θα τροφοδοτήσουν μια νέα εποχή τεχνολογίας αυτοκινήτων”.

Ο Christopher Heiser, CEO της Renovo Motors, δήλωσε: “Είμαστε κατάπληκτοι με τη δημιουργία της ομάδας της Woven Planet και ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε για ολιστικές λύσεις κινητικότητας, που θα ωφελήσουν πραγματικά τον κόσμο. Κοινός μας στόχος είναι να διασυνδέσουμε το παντός είδους λογισμικό και τεχνολογία αυτοκινήτου. Στη Woven Planet και την Toyota, βρήκαμε συνεργάτες που δεσμεύονται γι΄αυτό ακριβώς που πάντα επιδιώκαμε, σε παγκόσμια κλίμακα και αυτό είναι υπέροχο”.

Προηγούμενο άρθροΝέο Honda HR-V: η χαρά της οδήγησης
Επόμενο άρθροΟ Joachim Post νέος επικεφαλής προμηθειών του BMW Group