Το Εποπτικό Συμβούλιο της BMW AG όρισε τον Joachim Post (50 ετών) νέο μέλος του ΔΣ. Από την 1η Ιανουαρίου 2022, ο κ. Post, που διαθέτει διδακτορικό μηχανολόγου μηχανικού, θα αντικαταστήσει στον τομέα Προμηθειών και Δικτύου Προμηθευτών τον Andreas Wendt.

Ο Joachim Post δραστηριοποιείται στο BMW Group από το 2002 και είναι επικεφαλής της μονάδας “Product Line Midsize Class BMW”. Προηγουμένως, ήταν υπεύθυνος στρατηγικής οχημάτων του BMW Group και, ως επικεφαλής διαφόρων γραμμών μοντέλων της BMW, προώθησε την ηλεκτροκίνηση του στόλου οχημάτων.

Ο αποχωρών Andreas Wendt (63 ετών) είναι μέλος του ΔΣ του BMW Group από τον Οκτώβριο του 2018. Από το 2002, ο κ. Wendt, κάτοχος διδακτορικού μηχανολόγου μηχανικού, κατείχε κεντρικές διευθυντικές θέσεις στην εταιρεία, συμπεριλαμβανομένων των καθηκόντων του επικεφαλής εργοστασίου κινητήρων του Steyr (Αυστρία) και των βαυαρικών εργοστασίων του BMW Group στο Dingolfing και το Regensburg.

«Με τον Joachim Post, το ΔΣ του BMW Group αποκτά έναν ικανό διευθυντή με εκτενή τεχνογνωσία προϊόντων. Ως επικεφαλής στρατηγικής οχημάτων, διαδραμάτισε βασικό ρόλο στη σχεδίαση μοντέλων μελλοντικών γενεών. Για το μέλλον της εταιρείας, στηριζόμαστε σε στελέχη με όραμα και επιχειρηματικό πνεύμα, που θα οδηγήσουν το BMW Group στον μετασχηματισμό», δήλωσε ο Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της BMW AG, Norbert Reithofer.

Και πρόσθεσε: «Ως μέλος του ΔΣ για τις Προμήθειες, ο Andreas Wendt συνέβαλε σημαντικά στη δημιουργία βιωσιμότητας σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού. Ψηφιοποίησε τη συνεργασία με τους προμηθευτές και την κατέστησε πιο αποτελεσματική. Με την ομάδα του, διαχειρίστηκε επιτυχώς το BMW Group κατά την αιχμή έλλειψης ημιαγωγών. Το Εποπτικό Συμβούλιο επιθυμεί να ευχαριστήσει τον Δρα Wendt για την αφοσίωσή του. Του ευχόμαστε υγεία και ό,τι καλύτερο».

Προηγούμενο άρθροΗ Woven Planet της Toyota εξαγοράζει την Renovo
Επόμενο άρθροRenault Arkana, 100% υβριδικό SUV Coupe