Η Toyota Motor Europe ανακοίνωσε διοικητικές αλλαγές

Η Toyota έθεσε τα θεμέλια της ευρωπαϊκής επιτυχίας της πριν από 50 χρόνια με την έναρξη ενός μικρού εργοστασίου συναρμολόγησης οχημάτων στην Πορτογαλία.

Το 1971, η Toyota δημιούργησε με την Salvador Caetano, το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής στην Ευρώπη, γνωστό ως Ovar.

Σήμερα, μισό αιώνα αργότερα, η Toyota έχει επενδύσει πάνω από 10 δισ. ευρώ στα ευρωπαϊκά εργοστάσια παραγωγής της και διαθέτει πλέον σημαντικό κατασκευαστικό αποτύπωμα στην ήπειρο. Πιστή στη φιλοσοφία της «κτίστε όπου πουλάτε», η Toyota δημιούργησε εργοστάσια κινητήρων και αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και έκτοτε επεκτάθηκε στη Γαλλία, την Τουρκία, την Τσεχία, την Πολωνία και τη Ρωσία, εννέα συνολικά τοποθεσίες.

Οι ευρωπαϊκές της εγκαταστάσεις παράγουν πάνω από 13 εκατομμύρια οχήματα συνολικά και απασχολούν άμεσα περίπου 22.000 άτομα, παρέχοντας δραστηριότητες αξίας άνω των 6 δισεκατομμυρίων ευρώ σε ένα δίκτυο περίπου 400 ευρωπαίων προμηθευτών. Όλο αυτό το διάστημα, η Toyota επιχειρούσε να είναι κοινωνικά υπεύθυνος εργοδότης, συνεργαζόμενη στενά με τις τοπικές κοινότητες.

Τα πλέον ευπώλητα μοντέλα της Toyota –AYGO, Yaris, Corolla, C-HR και RAV4– είναι κατασκευασμένα στην Ευρώπη. Η συνολική παραγωγή έχει αυξηθεί σε περίπου 800.000 αυτοκίνητα ετησίως, ενισχυμένη από την πρόσφατη κυκλοφορία του Yaris Cross. Η Toyota ξεκίνησε νωρίς την παραγωγή ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην Ευρώπη, με το Auris Hybrid στη γραμμή παραγωγής του ΗΒ το 2010. Σήμερα, περίπου το 59% του συνόλου των πωλήσεων οχημάτων Toyota και Lexus στην Ευρώπη είναι υβριδικά και η πλειονότητα κατασκευάζεται στην Ευρώπη από Ευρωπαίους.

“Είμαστε υπερήφανοι για τα 50 έτη παραγωγής στην Ευρώπη. Το γεγονός ότι πάνω από τα δύο στα τρία οχήματα που πουλάμε στην Ευρώπη κατασκευάζονται εδώ, δείχνει την σημαντική συμβολή στην άμεση απασχόληση. Επιπλέον, μειώνουμε τις περιβαλλοντικές μας επιπτώσεις κατασκευάζοντας επιτόπια μεγάλο αριθμό ηλεκτροκίνητων οχημάτων, που μας επιτρέπουν να είμαστε συνεπείς προς τους στόχους EU CO2” δήλωσε ο Marvin Cooke, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Toyota Motor Europe.

Προηγούμενο άρθροTwingo Urban Night: νέα περιορισμένη έκδοση
Επόμενο άρθροNissan, Sibeg, Arval προωθούν την ηλεκτροκίνηση στην Ιταλία