New Toyota Supra, Matte Storm Gray Metallic RZ

Η Toyota Motor Corporation ανακοίνωσε την κυκλοφορία του νέου Supra στους αντιπροσώπους της στην Ιαπωνία. Το νέο Supra είναι το πρώτο παγκόσμιο μοντέλο της σειράς σπορ αυτοκινήτων GR της Toyota Gazoo Racing.

Από τότε που αγωνίσθηκε για πρώτη φορά στον αγώνα αντοχής 24 ωρών του Nürburgring της Γερμανίας το 2007, η Toyota Gazoo Racing στοχεύει, μέσω των δραστηριοτήτων της στον τομέα των μηχανοκίνητων αθλημάτων, στην ανάπτυξη των αυτοκινήτων και των ανθρώπων της, με στόχο “να κατασκευάζει ολοένα και καλύτερα αυτοκίνητα”. Οι γνώσεις και η τεχνογνωσία που έχει συσσωρεύσει όλα αυτά τα χρόνια έχουν δρομολογηθεί για να δώσουν στο Supra νέα πνοή υπό τη μορφή του “GR Supra”, ως αυτοκινήτου που θα αποτελεί διασκέδαση στην οδήγηση.

Το νέο Supra που παράγεται στο Magna Steyr, στο εργοστάσιο του Graz της Αυστρίας είναι το πρώτο προϊόν μιας ολοκληρωμένης συνεργασίας της ιαπωνικής εταιρείας με την BMW (που συμφωνήθηκε τον Ιανουάριο του 2013). Τα αυτοκίνητα θα σταλούν στην Ιαπωνία δια θαλάσσης.

Η ολοκαίνουργια πέμπτη γενιά του Supra σηματοδοτεί το τέλος ενός κενού 17 χρόνων από την ολοκλήρωση της παραγωγής της προηγούμενης γενιάς, το 2002. Από τότε που ξεκίνησε το Supra, όλες οι εκδόσεις φορούσαν τον κινητήρα εμπρός, με κίνηση στους πίσω τροχούς που τροφοδοτούνται από έναν εξακύλινδρο κινητήρα. Η τελευταία έκδοση δεν αποτελεί εξαίρεση. Αυτή τη φορά έχει δοθεί μεγάλη προσοχή και στα τρία θεμελιώδη στοιχεία του μεταξόνιου, του πατήματος και του κέντρου βάρους, επιτυγχάνοντας έτσι απόδοση χειρισμού που ταιριάζει σε ένα καθαρά σπορ αυτοκίνητο. Οι αιτήσεις πωλήσεων για το 24 Matte Storm Grey Metallic Supra RZ, που είναι προγραμματισμένο για παραγωγή φέτος θα γίνονται δεκτές μόνον online, μέχρι τις 14 Ιουνίου 2019. Η σειρά των αιτήσεων πώλησης θα αποφασισθεί σε κλήρωση που θα ανακοινωθεί την ημέρα του 47ου 24ωρου αγώνα αντοχής του Nürburgring (22 έως 23 Ιουνίου) στον οποίο συμμετέχει το νέο Supra.

Το Supra πρώτης γενιάς λανσαρίστηκε το 1978. Στην Ιαπωνία κυκλοφόρησε ως Celica XX (Double X). Το ιαπωνικό Supra πρώτης γενιάς (που λανσαρίστηκε το 1986) είναι η τρίτη γενιά παγκοσμίως.

Προηγούμενο άρθροΣτο Square Mile του Λονδίνου το όριο ταχύτητας θα είναι 15 μίλια
Επόμενο άρθροΟ Marco Lessacher αντικαθιστά τον Norbert van den Eijnden ως CEO της Alphabet