Ο Marco Lessacher θα αναλάβει ως CEO της Alphabet International την 1η Ιουλίου, διαδεχόμενος τον επί μακρόν Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας, Norbert van den Eijnden.

Ο κ. Lessacher ξεκίνησε την καριέρα του στο BMW Group το 2007, περνώντας από διάφορες διοικητικές λειτουργίες, ενώ υπήρξε μεταξύ άλλων CEO στις BMW Financial Services και Alphabet Germany. Στη συνέχεια ήταν επικεφαλής των διεθνών εταιρικών, άμεσων και ειδικών πωλήσεων στο BMW Group. Το 2017 ανέλαβε την ευθύνη για τις δραστηριότητες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών του BMW Group στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη και ανέπτυξε περαιτέρω την περιοχή με τις έντεκα αγορές της ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW Austria Bank GmbH.

“Ανυπομονώ πραγματικά γι’ αυτή τη νέα πρόκληση”, δήλωσε ο κ. Lessacher. “Με μια ισχυρή ομάδα και σαφές όραμα, θα διαγράψουμε την πορεία μας προς ένα επιτυχημένο μέλλον”.

Ο Marco Lessacher διαδέχεται τον Norbert van den Eijnden, ο οποίος θα παραιτηθεί από τη θέση του καθώς αναλαμβάνει νέες προκλήσεις. Από το 2009, ο κ. Van den Eijnden ηγείται με επιτυχία της Alphabet International ως CEO, αναδεικνύοντάς την ως κορυφαίο πάροχο επιχειρηματικής κινητικότητας στην αγορά χρηματοδοτικής μίσθωσης. Πριν από τη θέση αυτή ο κ. Van den Eijnden είχε μια επιτυχημένη σταδιοδρομία σε διευθυντικές θέσεις στις De Lage Landen και Athlon Car Lease.

Alphabet

Ο κ. Van den Eijnden θα αφήσει στον διάδοχό του μια εταιρεία με σταθερά επιχειρηματικά θεμέλια. Σήμερα, η Alphabet διαχειρίζεται ένα χαρτοφυλάκιο με περισσότερα από 700.000 μισθωμένα αυτοκίνητα και ελαφρά επαγγελματικά οχήματα όλων των εταιρειών. Βρίσκεται στην τέταρτη θέση στην παγκόσμια αγορά.

Η Alphabet περιλαμβάνει επίσης διάφορες νέες λύσεις κινητικότητας όπως το AlphaElectric, το AlphaCity και το AlphaGuide. Με έδρα το Μόναχο, είναι σήμερα παρούσα σε 28 χώρες. Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται μέσω της συνεργασίας της με την Autohellas Hertz.

Φωτογραφία: Marco Lessacher (αριστερά) και Norbert van den Eijnden (δεξιά)

Προηγούμενο άρθροΗ Toyota κυκλοφορεί το νέο Supra
Επόμενο άρθροΤα 12 ορόσημα των 120 χρόνων της Fiat στην αυτοκίνηση