Η Sixt SE ανακοίνωσε ότι θα εκχωρήσει πλήρως τις μετοχές της στη θυγατρική της Sixt Leasing SE. Ο πάροχος διεθνών υπηρεσιών κινητικότητας με έδρα τη Γερμανία κατέληξε σε συμφωνία με την Hyundai Capital Bank Europe (κοινοπραξία μεταξύ της Santander Consumer Bank και της Hyundai Capital Services) για την πώληση της συμμετοχής της στην Sixt Leasing SE (δηλ. το 41,9% του συνόλου). Το συμφωνηθέν αντίτιμο της αγοράς ανέρχεται σε 155,6 εκατ. ευρώ.

“Η πώληση αυτή σημαίνει ότι βασιζόμαστε σαφώς στη συνεπή επέκταση της κύριας δραστηριότητάς μας και εστιάζουμε ακόμα περισσότερο στην περαιτέρω καινοτομική ανάπτυξη των νέων υπηρεσιών μας κινητικότητας, στην ψηφιοποίηση της εταιρείας μας και ιδιαίτερα, στη διεθνή επέκταση στις ΗΠΑ και τη Δυτική Ευρώπη”, δήλωσε ο Alexander Sixt, CAO της Sixt SE. “Επιπλέον, μέσω της απεξάρτησης από τη δραστηριότητα χρηματοδοτικής μίσθωσης, αυτή η συναλλαγή μας επιτρέπει να μειώσουμε σημαντικά τον ισολογισμό μας και να επεκτείνουμε την ηγετική μας θέση στον τομέα μας όσον αφορά στη σχέση αναλογίας ιδίων κεφαλαίων”.

Η Sixt SE θα επικεντρωθεί τώρα περισσότερο στις δραστηριότητές της στον τομέα της κινητικότητας, που περιλαμβάνουν την ενοικίαση οχημάτων, καθώς και τις νέες υπηρεσίες ψηφιακής κινητικότητας με βάση την πλατφόρμα κινητικότητας ONE. Η Sixt SE αναμένει να ολοκληρωθεί η πώληση το δεύτερο εξάμηνο του 2020. Σύμφωνα με τα σημερινά σχέδια, τα προϊόντα χρηματοδοτικής μίσθωσης θα παύσουν να αποτελούν μέρος του χαρτοφυλακίου προϊόντων της SIXT στο μέλλον.

 

Προηγούμενο άρθροΗ BMW στο 90ό Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης
Επόμενο άρθροΣτην Ελλάδα το Fiat 500 Hybrid