Η Shell έκανε ένα ακόμα βήμα προς επίτευξη του στόχου της άνω του μισού εκατομμυρίου σημείων φόρτισης παγκοσμίως έως το 2025, υπογράφοντας συμφωνία με την Driivz, παγκόσμιο πάροχο λογισμικού εταιρειών φόρτισης EV και παροχής υπηρεσιών.

Υιοθετώντας ολοκληρωμένη πράσινη πολιτική, η Shell επιδιώκει μείωση των εκπομπών της CO2 κατά 20% και δυνατότητα παροχής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε 50 εκατομμύρια νοικοκυριά έως το 2030. Επιπλέον, επιδιώκει να φτάσει τα 2,5 εκατομμύρια σημεία φόρτισης μέχρι το τέλος της δεκαετίας, φιλόδοξος στόχος σε σχέση με το 2025.

Το σύστημα της Driivz έχει εγκατασταθεί σε δεκάδες χιλιάδες δημόσια σημεία φόρτισης σε 25 χώρες της Αμερικής, της Ασίας και της Ευρώπης και χρησιμοποιείται από άνω του ενός εκατομμυρίου οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων (EV). Η πλατφόρμα Driivz καταγράφει την κατάσταση των φορτιστών σε πραγματικό χρόνο και παρέχει δυνατότητα επισκευής εξ αποστάσεως, βοηθώντας στην επίλυση των προβλημάτων τους έως και κατά 80%. Το λογισμικό διαχείρισης λειτουργιών σημείων φόρτισης Driivz είναι συμβατό με διάφορους τύπους φορτιστών και προτύπων και θα επιτρέψει στην Shell να διαθέσει γρήγορα την νέα τεχνολογία σε όλη την Ευρώπη, υποστηρίζοντας επαγγελματίες και πελάτες στόλου να αποκτήσουν βελτιωμένη απόδοση και επιτυχή ηλεκτροκίνηση.

Η Shell θα εγκαταστήσει το λογισμικό διαχείρισης της Driivz για νέα σημεία φόρτισης κατ’ αρχάς στην Αυστρία και τη Γαλλία. Θα ακολουθήσουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες με την εξάπλωση των EV και των πλατφορμών έξυπνης φόρτισης.

Προηγούμενο άρθροΗ Harman εξαγοράζει την CAARESYS
Επόμενο άρθροFord Pro: ψηφιακές λύσεις στην IAA Transportation 2022