Η Ford Pro παρουσιάζει ψηφιακές λύσεις που επιταχύνουν την παραγωγικότητα στην IAA Transportation Show 2022.

Η Ford Pro παρουσίασε σε εμπορικούς πελάτες στην Ευρώπη στα πλαίσια της IAA Transportation Show 2022 τις πιο πρόσφατες λύσεις της για τη μεγιστοποίηση του χρόνου λειτουργίας, της εξυπηρέτησης και της παραγωγικότητας.

Οι λύσεις της Ford Pro που εκτίθενται στο περίπτερο της εταιρείας στο Ανόβερο της Γερμανίας περιλαμβάνουν μία ενιαία πλατφόρμα που ενσωματώνει οχήματα με λογισμικό, φόρτιση και συνδεδεμένες υπηρεσίες, δίνοντας τη δυνατότητα στους εμπορικούς πελάτες να μειώσουν τα κόστη και να βελτιστοποιήσουν την απόδοση καθώς μεταβαίνουν στα ηλεκτρικά οχήματα.

Ο ηγέτης της γκάμας ηλεκτρικών οχημάτων της Ford Pro στην έκθεση είναι το εντελώς νέο E-Transit Custom, 1 που κάνει το παγκόσμιο, δημόσιο ντεμπούτο του. Η Ford Pro αποκαλύπτει επίσης περαιτέρω λεπτομέρειες για τη νέα γενιά της οικογένειας Transit Custom – συμπεριλαμβανομένων των plug-in hybrid (PHEV) 1 και πετρελαιοκίνητων EcoBlue εκδόσεων – 1 πριν από τις πρώτες παραδόσεις οχημάτων στα μέσα του 2023.

Άλλες πρωτοβουλίες ενίσχυσης της παραγωγικότητας από την κορυφαία μάρκα επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη 2 περιλαμβάνουν το προηγμένο, νέο Ford Pro Upfit Integration System, την πρώτη ψηφιακή λύση που έχει σχεδιαστεί για πιο έξυπνες και αποδοτικές μετατροπές οχημάτων, καθώς και μία βελτιωμένη προσφορά Mobile Service σε βασικές αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας.

Η Ford Pro επαναβεβαίωσε επίσης τον ηγετικό ρόλο της στην κατηγορία των pick-up οχημάτων στην Ευρώπη, με το μοναδικό εκτός δρόμου Ranger Raptor 3 υψηλών επιδόσεων και το premium Ranger Wildtrak 4 που δίνουν αμφότερα το παρών στο σταντ της εταιρείας.

«Οι συνεχώς αυξανόμενες δαπάνες δημιουργούν στις επιχειρήσεις των Ευρωπαίων πελατών μας τεράστια πίεση και η ανάγκη για λύσεις παραγωγικότητας είναι μεγαλύτερη από ποτέ», δήλωσε ο Ted Cannis, CEO, Ford Pro. «Η επαναστατική ενιαία πλατφόρμα της Ford Pro έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους πελάτες μας να μειώσουν το κόστος και να εκσυγχρονίσουν τις δραστηριότητές τους καθώς μεταβαίνουν στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.»

Η καινούργια έκδοση του van με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη

Της γκάμας οχημάτων της Ford Pro στο Ανόβερο ηγείται το αμιγώς ηλεκτρικό ETransit Custom. Με τεχνολογία μπαταρίας επόμενες γενιάς που επιτρέπει στοχευμένη αυτονομία 380 km και ικανότητα ταχείας φόρτισης 125 kW, 5 το van μοντέλο προσφέρει εξαιρετικά ανταγωνιστικές επιδόσεις για ένα ευρύ φάσμα αναγκών των πελατών.

Ως μέρος της πιο ολοκληρωμένης σειράς Transit Custom όλων των εποχών, οι πελάτες μπορούν επίσης να επιλέξουν μία εντελώς νέα έκδοση PlugIn Hybrid για χρήσεις όπου απαιτείται πρόσθετη ευελιξία, δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής οδήγησης για εργασίες στο κέντρο της πόλης καθώς και ισχύ μέσω βενζινοκινητήρα για πιο μακρινά ταξίδια στον αυτοκινητόδρομο. Το νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης είναι παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιείται από το Ford Kuga Plug-In Hybrid 6το πρώτο σε πωλήσεις PHEV στην Ευρώπη το 2021 – και συνδυάζει ένα βενζινοκινητήρα κύκλου Atkinson 2.5 L με μπαταρία ωφέλιμης χωρητικότητας 11,8 kWh ώστε να προσφέρει στοχευμένη, αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως και 57 km (EAER) 1 και ισχύ 2.3 kW για την τροφοδοσία εργαλείων και εξοπλισμού στα εργοτάξια μέσω του ProPower Onboard.

Οι πελάτες μπορούν επίσης να παραγγείλουν το Transit Custom με την τελευταία γενιά των κινητήρων ντίζελ Ford EcoBlue με απόδοση 110 PS, 136 PS, 150 PS ή 170 PS. 1 Το εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο διατίθεται με ένα προαιρετικό μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης για αυξημένη πρόσφυση. Επιπλέον, εισάγεται ένα υψηλής απόδοσης οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο, που προσφέρει μέγιστη ικανότητα ρυμούλκησης 2.500 kg 7 και διατίθεται σε συνδυασμό με ένα νέο σύστημα τετρακίνησης, που προσφέρεται με το Transit Custom για πρώτη φορά.

Το νέο Transit Custom έχει σχεδιαστεί εξ’ αρχής ώστε να προσφέρει εξαιρετική απόδοση και ικανότητα μεταφοράς φορτίου, και όπως το αμιγώς ηλεκτρικό E-Transit Custom, προφέρει ποικίλες νέες εμπειρίες πελατών που αυξάνουν την παραγωγικότητα, όπως η επιλογή Mobile Office με καινοτόμο αναδιπλούμενο τιμόνι. Ακολουθούν τα βασικά χαρακτηριστικά και οι εκδόσεις:

  • Νέα αρχιτεκτονική οχήματος με χαμηλότερο ύψος πατώματος φόρτωσης, συνολικό ύψος κάτω από 2 μέτρα και ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση
  • Τέσσερις εκδόσεις μεγέθους – μήκη L1 ή L2, με ύψη οροφής H1 ή H2
  • Αμαξώματα panel van, double-cab-in-van, kombi και L-Shaped Bulkhead
  • Στάνταρ 5G μόντεμ και οθόνη αφής SYNC 4 με διαγώνιο 13 ιντσών 8
  • Η γκάμα εκδόσεων περιλαμβάνει τις Base, Trend, Limited, Active, Trail και Sport

Τα μοντέλα Kombi διατίθενται στις ανώτερες εκδόσεις Limited και Trail για πρώτη φορά, για μία αισθητά πιο εκλεπτυσμένη και άνετη εμπειρία επιβατών.

Όλα τα οχήματα Transit Custom νέας γενιάς είναι πλήρως ενσωματωμένα με την πλατφόρμα λογισμικού Pro και συνδεμένες υπηρεσίες συμπεριλαμβανομένων end-to-end λύσεων φόρτισης, εργαλείων διαχείρισης από την Ford Pro Telematics 9 και την εφρμογή FordPass Pro, 10 καθώς και του συνδεδεμένου συστήματος χρόνου λειτουργίας FORDLiive.

«Το νέο μας E-Transit Custom θα βοηθήσει περισσότερες μικρές επιχειρήσεις από ποτέ να μεταβούν σε αμιγώς ηλεκτρικές. Και για όσες επιχειρήσεις δεν είναι ακόμα έτοιμες ή δεν μπορούν να γίνουν πλήρως ηλεκτρικές, οι νέες εκδόσεις Transit Custom Plug-In Hybrid και EcoBlue θα εξακολουθούν να ενισχύουν την παραγωγικότητα, με την υποστήριξη μιας εντελώς νέας αρχιτεκτονικής και το οικοσύστημα ευφυών και συνδεδεμένων λύσεων Ford Pro» δήλωσε ο Hans Schep, general manager, Ford Pro, Ευρώπης.

Το νέο Transit Custom θα κατασκευάζεται από την Ford Otosan σε ένα προηγμένο, νέο εργοστάσιο στην Τουρκία. Οι παραδόσεις στους πελάτες του Transit Custom με κινητήρια σύνολα EcoBlue πρόκειται να ξεκινήσουν στα μέσα του 2023, ενώ πρόσθετες εκδόσεις  θα διατίθενται αργότερα μέσα στη χρονιά.

Το Ford Pro Upfit Integration System εκσυγχρονίζει τις ψηφιακές μετατροπές

Τα μισά από όλα τα Transit που πωλούνται στην Ευρώπη διαθέτουν κάποιο είδος μετατροπής και πολλές από αυτές τις τροποποιήσει απαιτούν ενσωμάτωση με το ηλεκτρικό σύστημα του οχήματος – συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης χειριστηρίων και οθονών – που μπορεί να είναι απαιτητικό και χρονοβόρο για τους μετατροπείς.

Για τον εκσυγχρονισμό αυτής της διαδικασίας, η Ford Pro έχει αναπτύξει ένα Upfit Integration System, την πρώτη ψηφιακή λύση της αγοράς που εισάγεται στην Ευρώπη με το νέο Transit Custom. Το νέο σύστημα διαθέτει μία μονάδα διεπαφής που επιτρέπει απρόσκοπτη σύνδεση με το ηλεκτρικό σύστημα του οχήματος και καθιστά ικανό τον έλεγχο των μετατροπών μέσω της οθόνης αφής 13 ιντσών του SYNC 4 8 αντί πρόσθετου εξοπλισμού. Ως αποτέλεσμα, οι μετατροπές ολοκληρώνονται ταχύτερα και πιο αποδοτικά, ενώ την ίδια στιγμή βελτιώνεται δυνητικά η αξιοπιστία και η ασφάλεια, καθώς οι μετατροπείς δεν θα χρειαστεί να προβούν σε μετατροπές στην περιοχή της καμπίνας ή να προχωρήσουν σε συνδέσεις με την εργοστασιακή καλωδίωση για να τοποθετήσουν τα χειριστήρια.

Οι πελάτες μπορούν να θέσουν κανόνες για τη λειτουργία των μετατροπών, όπως να εμποδίζεται το κατέβασμα της ράμπας αναπηρικού αμαξιδίου, εκτός εάν το όχημα είναι ακινητοποιημένο και σταθμευμένο ή στο νεκρό με το χειρόφρενο τραβηγμένο. Εκτός από την εμφάνιση της απόδοσης μιας μετατροπής στην οθόνη SYNC, οι ψηφιακές συσκευές θα μπορούν επίσης να συνδέονται με πακέτα λογισμικού Ford Pro για απομακρυσμένη παρακολούθηση από τους διαχειριστές στόλων – για παράδειγμα, για παρακολούθηση της θερμοκρασίας σε οχήματα ψυγεία που μεταφέρουν φαρμακευτικά προϊόντα ή τρόφιμα και ποτά όπου είναι απαραίτητη μία αδιάλειπτη εφοδιαστική αλυσίδα.

Για πρόσθετη βοήθεια για τη βελτιστοποίηση των ψηφιακών μετατροπών τους, επιχειρήσεις και μετατροπείς μπορούν να λαμβάνουν περαιτέρω τεχνική υποστήριξη από τους ειδικούς στην ομάδα Digital Solutions στην Ford Pro Special Vehicles.

Το Ford Pro Mobile Service βελτιώνει το λειτουργικό χρόνο

Η Ford Pro επίσης ανακοίνωσε την επέκταση της προσφοράς Mobile Service σε βασικές αγορές, όπως η Γερμανία. Χρησιμοποιώντας ειδικά μετασκευασμένα van για να φέρει τις δυνατότητες του Transit Center στις αποθήκες και τα γκαράζ των πελατών, το Mobile Service εκτελεί ήδη το 70% των προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης ενός μεγάλου στόλου του οχημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο – ποσοστό το οποίο αναμένεται να αυξηθεί στο 90% για τα αμιγώς ηλεκτρικά E-Transit και E‑Transit Custom – εξοικονομώντας στις επιχειρήσεις το κόστος και τον χρόνο εκτός λειτουργίας λόγω επισκέψεων στο συνεργείο.

Η επέκταση του Ford Pro Mobile Service στη Γερμανία ακολουθεί μία επιτυχημένη δοκιμή που ξεκίνησε το 2021 με πέντε van οχήματα Mobile Service να λειτουργούν σε επιλεγμένες πόλεις σε όλη τη χώρα. Το Ford Pro Mobile Service μεγαλώνει τώρα διαθέτοντας 49 van οχήματα, γεγονός που καθιστά την προσφορά βελτίωσης του χρόνου λειτουργίας διαθέσιμη σε πελάτες fleet στις μεγαλύτερες πόλεις της Γερμανίας. Μέχρι το τέλος του 2022, το Ford Pro Mobile Service στη Γερμανία θα διαθέτει στις τάξεις του 88 στο σύνολο van οχήματα Mobile Service σε όλη τη χώρα.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου η υπηρεσία λανσαρίστηκε για πρώτη φορά, ένας στόλος από 115 van οχήματα καλύπτει τώρα το 90% της χώρας  και πρόκειται να πραγματοποιήσει φέτος πάνω από 75.000 εργασίες σέρβις και επισκευών.

Το Mobile Service είναι μία μόνο από τις λύσεις που προσφέρει το οικοσύστημα Ford Pro για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να επιταχύνουν την παραγωγικότητα και να βελτιστοποιήσουν το κόστος ιδιοκτησίας επαγγελματικών οχημάτων. Το συνδεδεμένο σύστημα χρόνου λειτουργίας FORDLiive της Ford Pro Service βοηθά τους πελάτες να λειτουργούν τους στόλους τους με μεγαλύτερη απόδοση, αξιοποιώντας τη συνδεσιμότητα που προσφέρει το FordPass Connect modem μέσω του πακέτου Ford Pro Software.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το FORDLiive μπορεί να μειώσει το χρόνο εκτός λειτουργίας μέχρι και 60%. 11 Το σύστημα έχει ήδη φέτος επιτρέψει 145.000 ημέρες επιπλέον διαθεσιμότητας των οχημάτων, αξίας περίπου €73 εκατομμυρίων για τους πελάτες.


1 Η επίσημα εγκεκριμένη αυτονομία θα δημοσιευτεί όταν πλησιάζει η ημερομηνία πώλησης.

2 Αυστρία, Βέλγιο, Μ. Βρετανία, Τσεχία, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ρουμανία, Σουηδία και Ελβετία, Τουρκία

3 Ford Ranger Raptor 288 PS 3.0L twin-turbo EcoBoost V6 petrol – επίσημες τιμές εκπομπών CO2 315 g/km και κατανάλωσης καυσίμου 13,8 l/100 km WLTP.

4 Το Ford Ranger Wildtrak διατίθεται με κινητήρες ντίζελ 170 PS 2.0L EcoBlue, 205 PS 2.0L bi-turbo EcoBlue και 240 PS 3.0L V6 που προσφέρουν επίσημες τιμές εκπομπών CO2 215-262 g/km και κατανάλωσης καυσίμου 8,2-10,0 l/100 km WLTP.

5 Χρόνος φόρτισης βασισμένος σε προσομοιώσεις του κατασκευαστή μέσω υπολογιστή. Η ταχύτητα φόρτισης μειώνεται όσο η μπαταρία φτάνει σε μέγιστη χωρητικότητα. Τα αποτελέσματά σας μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη φόρτιση της ώρες αιχμής και την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας.

6 Ford Kuga Plug-In Hybrid – επίσημες τιμές εκπομπών CO2 21-30 g/km WLTP και κατανάλωσης καυσίμου 0,9-1,3 l/100 km WLTP.  Οι δηλωμένες καταναλώσεις καυσίμου/ενέργειας σύμφωνα με το πρότυπο WLTP, οι εκπομπές CO2 και η ηλεκτρική αυτονομία καθορίζονται σύμφωνα με τις τεχνικές απαιτήσεις και προδιαγραφές των Ευρωπαϊκών Κανονισμών (ΕΚ) 715/2007 και (ΕΕ) 2017/1151, όπως τροποποιήθηκαν τελευταία. Οι εφαρμοζόμενες τυπικές διαδικασίες δοκιμών επιτρέπουν τη σύγκριση μεταξύ διαφορετικών τύπων οχημάτων και διαφορετικών κατασκευαστών.

7 Η μέγιστη ικανότητα ρυμούλκησης ποικίλει ανάλογα με το φορτίο, τη διαμόρφωση του οχήματος, τα αξεσουάρ και τον αριθμό των επιβατών.

8 Μην οδηγείτε αφηρημένοι ή όταν χρησιμοποιείτε συσκευές χειρός. Χρησιμοποιείτε συστήματα με φωνητικές εντολές, όταν είναι δυνατόν. Ορισμένα χαρακτηριστικά ενδέχεται να είναι κλειδωμένα όταν το αυτοκίνητο κινείται. Δεν είναι όλες οι λειτουργίες συμβατές με όλα τα τηλέφωνα.

9 Η Ford Pro E-Telematics διατίθεται δωρεάν για ένα χρόνο από την ημερομηνία έναρξης της εγγύησης, και στη συνέχεια βάσει συνδρομής, που υπόκειται στη συμφωνία με τους όρους και προϋποθέσεις του Ford Smart Mobility, και προσφέρει μία ολοκληρωμένη σειρά χαρακτηριστικών πέραν της υγείας του οχήματος, όπως τοποθεσία και χάρτες, οδηγική συμπεριφορά, χρήση καυσίμου/ενέργειας, δυνατότητες πολλαπλών κατασκευών και ένα companion app για τη διάδραση των οδηγών με τους διαχειριστές στόλων. Οι εταιρικοί πελάτες (Fleet) μπορούν να επικοινωνούν με το Ford Pro Software Command Centre στο softwaresolutions@fordpro.com για πληροφορίες σχετικά με αυτά τα προϊόντα της Ford Telematics. Η διαθεσιμότητα δεδομένων υπόκειται στη συνδεσιμότητα δεδομένων και στην πρόσβαση στα δεδομένα του οχήματος.

10 Η εφαρμογή FordPass, συμβατή με επιλεγμένες πλατφόρμες smartphone, είναι διαθέσιμη μέσω λήψης (download). Ισχύουν χρεώσεις μηνυμάτων και δεδομένων.

11 Εκτιμώμενη μείωση ανά έτος με βάση (1) την ταχύτητα απόκρισης του πελάτη σε ειδοποιήσεις υγείας του οχήματος στο FordPass Pro/Ford Telematics (ώστε να αποφεύγονται κλήσεις για οδηγική βοήθεια) και (2) την αναμενόμενη εξοικονόμηση χρόνου χρησιμοποιώντας τα Ford Transit Centre για συντήρηση και επισκευή (συμπεριλαμβανομένων των Express Services). Η πραγματική μείωση μπορεί να εξαρτάται από μεμονωμένους παράγοντες (π.χ. στυλ οδήγησης και χρήση του αυτοκινήτου).

Προηγούμενο άρθροΗ Shell επεκτείνει την υποδομή φόρτισης με την Driivz
Επόμενο άρθροΔυναμική παρουσία της nrg στην 86η ΔΕΘ