Η LeasePlan Corporation και η SG Fleet Group Ltd, εισηγμένες στο ASX, υπέγραψαν Συμφωνία Πώλησης και Αγοράς (SPA) βάσει της οποίας η LeasePlan Corporation θα εκχωρήσει το 100% των μετοχών της στις LeasePlan Australia Ltd και LeasePlan New Zealand Ltd, στην SG Fleet.

Η εκχώρηση πραγματοποιείται με διεθνή συμφωνία συμμαχίας μεταξύ των δύο εταιρειών βάσει της οποίας θα ανταλλάξουν πελατολόγια και τεχνογνωσία μεταξύ τους σε αγορές όπου δεν ανταγωνίζονται.

Η συμφωνία προβλέπει αντίτιμο ύψους 273 εκατομμυρίων δολαρίων και 13%, ή 114 εκατομμύρια δολάρια, δικαιώματα συμμετοχής στην SG Fleet. Η SG θα συγκεντρώσει κεφάλαια για να εξοφλήσει το μέρος της συναλλαγής σε μετρητά και θα περιλάβει το Super Group (Νότια Αφρική) που πιθανότατα θα παραμείνει ο μεγαλύτερος επενδυτής της SG Fleet.

Με την ένωση δυνάμεων με μία από τις πιο ανταγωνιστικές εταιρείες Car-as-a-Service της περιοχής, οι δραστηριότητες της LeasePlan στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία θα είναι σε καλύτερη θέση να εξυπηρετήσουν την αυξανόμενη πελατειακή τους βάση και να ανταγωνιστούν τις ευκαιρίες ανάπτυξης της τοπικής αγοράς.

Με την εξαγορά, η SG Fleet θα καταστεί ο μεγαλύτερος Οργανισμός Διαχείρισης Στόλου (Fleet Management Organisation) της ANZ, με μικτό στόλο 250.000 οχημάτων και αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. «Αυτή η συναλλαγή μετασχηματισμού δημιουργεί τη δυνατότητα επέκτασης δραστηριοτήτων, χρηματοδότησης και προμηθειών. Η επέκταση θα μας επιτρέψει επίσης να εντείνουμε τις προσπάθειές μας καινοτομίας και να δημιουργήσουμε πρόσθετη αξία για τους πελάτες μας», δήλωσεο CEO της SG Fleet, Robbie Blau.

Όσον αφορά στη διεθνή συμφωνία συμμαχίας με τη μητρική της LeasePlan, LeasePlan Corporation, ο CEO της SG Fleet πρόσθεσε: «Η συμφωνία με τη LeasePlan Corporation θα μας επιτρέψει να διασφαλίσουμε ομαλή μετάβαση για τους πελάτες και μας δίνει την ευκαιρία να αποκτήσουμε σχέσεις με μια σημαντική παγκόσμια εταιρεία».

Το δελτίο τύπου δεν αναφέρει τη συνεργασία μεταξύ SG Fleet και Alphabet, που ανακοινώθηκε στα τέλη του 2020. Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί το τρίτο τρίμηνο του 2021.

 

Προηγούμενο άρθροMazda MX-5, το roadster που γίνεται ακόμα καλύτερο
Επόμενο άρθροVolvo Cars: αύξηση 40,8% το πρώτο τρίμηνο του 2021