Η Robert Bosch Venture Capital (RBVC), η εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων του ομίλου Bosch, επενδύει στην Trunk, μια startup καινοτόμου τεχνολογίας για αυτόνομα φορτηγά στο Πεκίνο, στην οποία η RBVC επενδύει μαζί με τους υφιστάμενους επενδυτές GLP και EBVC. Η τεχνογνωσία και η παγκόσμια παρουσία της Bosch στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας προσθέτει στρατηγική αξία στην επένδυση.

Η  Trunk παρέχει συνδυασμένες λύσεις hardware και software για αυτόνομα φορτηγά. Είναι η πρώτη εταιρεία που εισέρχεται στην παραγωγή με αυτόνομες λύσεις φορτηγών για την αγορά εφοδιαστικής εμπορευματοκιβωτίων, η οποία σήμερα εκτιμάται σε περίπου 19 δισ. δολάρια ΗΠΑ.

Οι λύσεις της εταιρείας διαθέτουν τεχνητή νοημοσύνη (AI) και είναι ειδικά σχεδιασμένες για εφαρμογές logistics, όπως η μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων εντός και μεταξύ λιμένων και αποθηκών. “Η ασύγκριτη τεχνολογία βασισμένη στην τεχνητή νοημοσύνη της Trunk επιτρέπει τη μεταφορά εμπορευμάτων 24 ώρες το 24ωρο με περιορισμένη ανθρώπινη συμμετοχή. Αυτό είναι ένα βασικό βήμα προς την επίτευξη αυτοματοποίησης των logistics στο εγγύς μέλλον”, λέει ο Dr. Ingo Ramesohl, διευθύνων σύμβουλος της RBVC. “Η τεχνολογία έχει στρατηγική σημασία για πολλά προϊόντα Bosch σε εφαρμογές επαγγελματικών οχημάτων”.

Η Trunk έχει αναπτύξει λύσεις που περιλαμβάνουν λογισμικό διαχείρισης στόλου και τηλεχειρισμού, πιστοποιημένο για χρήση σε αυτοκίνητα (ISO 26262), που μπορεί να ενσωματωθεί πλήρως στις πλατφόρμες λειτουργίας των πελατών, όπως τα λειτουργικά συστήματα τερματικών σε λιμένες. Οι μέθοδοι ανίχνευσης, λήψης αποφάσεων και σχεδιασμού της προσφέρουν καλύτερη ακρίβεια εντοπισμού. Αξιοποιώντας ειδικά σχεδιασμένα νευρωνικά δίκτυα, καθώς και τεχνολογίες συμπερασμάτων και ρομποτικής, η Trunk είναι σε θέση να προσαρμόσει με ακρίβεια τις λύσεις της με τις ανάγκες των πελατών. Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρεία συμβάλλει στην αντιστάθμιση της συνεχώς αυξανόμενης έλλειψης οδηγών, εξοικονομώντας ενέργεια και διευκολύνοντας τη ροή εργασίας. Η επιτυχία αυτής της προσέγγισης είναι ήδη εμφανής με τη μορφή ισχυρών στρατηγικών συνεργασιών, για παράδειγμα με το China Merchant Port, τον μεγαλύτερο λιμένα της Κίνας. Μεταξύ των πελατών της startup είναι γίγαντες του τομέα των logistics όπως οι Tianjin Port και Sinotruck.

“Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που έχουμε την υποστήριξη της Bosch”, λέει ο CEO της Trunk, Zhang Tianlei. “Η Bosch είναι παγκόσμιος ηγέτης στην αυτοκινητοβιομηχανία. Η επένδυσή της θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της Trunk καθώς και την ικανότητά μας να προσφέρουμε στους πελάτες μας καλύτερες υπηρεσίες”.

Τα τελευταία χρόνια, η Κίνα έχει εξελιχθεί σε σημαντικό κόμβο για την παραγωγή, το εμπόριο και την τεχνολογική ανάπτυξη και η εγχώρια κατανάλωση αυξάνεται αναλόγως. Ως αποτέλεσμα, η ζήτηση για υπηρεσίες logistics στην Κίνα είναι στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών. Όπως πολλές χώρες, ωστόσο, η Κίνα αντιμετωπίζει έλλειψη εξειδικευμένων οδηγών φορτηγών, γεγονός που δυσχεραίνει τη διατήρηση της ζήτησης. Η Trunk πιστεύει ότι η αυτόνομη τεχνολογία φορτηγών είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων. Έχει επίσης τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση στον τομέα της εφοδιαστικής, τόσο στην Κίνα όσο και σε όλο τον κόσμο. Χάρη στη μακρόχρονη εμπειρία της στον τομέα αυτό, η Trunk είναι σε θέση να γίνει ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές αυτής της αγοράς.

Οι ιδρυτές της Trunk είναι πρωτοπόροι της κινεζικής αυτόνομης οδήγησης. Η ομάδα μάνατζμεντ περιλαμβάνει εμπειρογνώμονες της AI, βετεράνους της αυτοκινητοβιομηχανίας και ηγέτες των logistics, με εξαιρετικά αποτελέσματα. Οι μέτοχοι συμπεριλαμβάνουν την iFlyTek, μια κορυφαία εταιρεία AI, την GLP, μια κορυφαία παγκόσμια εταιρεία επενδύσεων που ειδικεύεται στην εφοδιαστική και τη σχετική τεχνολογία, και την EBVC, επενδυτική εταιρεία logistics. Μαζί με την RBVC, θα συνεχίσουν να παρέχουν στην Trunk ευρεία υποστήριξη για οδηγώντας τα αυτόνομα φορτηγά στους δρόμους.

Προηγούμενο άρθροΗ Share Now επαναξιολογεί την επιχείρηση
Επόμενο άρθροDual-sided dieless forming, συγχρονισμένα ρομπότ κατασκευάζουν ανταλλακτικά