Μέχρι το τέλος του έτους, τα βραχυπρόθεσμα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα της Share Now δεν θα κυκλοφορούν πλέον σε πέντε μεγάλες πόλεις της Βόρειας Αμερικής.

Τα αυτοκίνητα της Share Now – παλαιότερα γνωστής ως Car2Go – εγκαταλείπουν τους δρόμους του Ώστιν (Τέξας), του Κάλγκαρι (Αλμπέρτα), του Πόρτλαντ (Όρεγκον), του Ντένβερ (Κολοράντο) και του Σικάγο (Ίλλινοις), μέχρι το τέλος του έτους.

Η αναδιάρθρωση ήλθε απροσδόκητα, αφού η Share Now δημιουργήθηκε μόλις τον Φεβρουάριο, ως αποτέλεσμα και μέρος της κοινοπραξίας ευρύτερης κινητικότητας των Daimler και BMW. Ωστόσο, και οι δύο εταιρείες ισχυρίζονται πως υποτίμησαν τις επενδύσεις που απαιτούνται σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις στο ταχέως μεταβαλλόμενο τοπίο της κινητικότητας. Ωστόσο, οι υπηρεσίες της Share Now θα συνεχιστούν σε πόλεις όπου ο διαμοιρασμός αυτοκινήτων έχει πετύχει περισσότερο, όπως η Νέα Υόρκη, η Ουάσιγκτον, το Μόντρεαλ, το Βανκούβερ και το Σιάτλ.

Η Share Now δεν είναι η μόνη εταιρεία car sharing που προσαρμόζεται στην συνεχώς μεταβαλλόμενη αγορά κινητικότητας. Προηγούμενες παρόμοιες περιπτώσεις έχουν παρατηρηθεί από υπηρεσίες διαμοιρασμού αυτοκινήτων άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών όπως της Canvas της Ford και των Maven και Cadillac της GM.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τα σχέδια κινητικότητας της εταιρείας κατά τη διάρκεια του Fleet Europe Summit στο Estoril στις 7 Νοεμβρίου, όπου ο CEO, Olivier Reppert, θα μοιραστεί τις απόψεις του με τους συμμετέχοντες.

Ο Olivier Reppert CEO της ShareNow θα είναι ομιλητής στο Fleet Europe Summit 2019

Ο Olivier Reppert ανέλαβε τη θέση του CEO της ShareNow τον Φεβρουάριο του 2019. Προηγουμένως ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της Car2go. Εντάχθηκε στη Daimler το 1998 και έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία στον τομέα των πωλήσεων, του μάρκετινγκ και των επικοινωνιών.

 

Προηγούμενο άρθροΗ Antwerp-Tax αντικαθιστά τον στόλο της με plug-in Mercedes
Επόμενο άρθροΗ Robert Bosch Venture Capital επενδύει στην Trunk