Η BlackBerry Limited ανακοίνωσε πως η τεχνολογία της QNX® Black Channel Communications θα χρησιμοποιηθεί στα αυτόνομα οχήματα επόμενης γενιάς της Motional.

Η Motional είναι η Κοινοπραξία Αυτόνομης οδήγησης των Hyundai Motor Group και APTIV. Με έδρα στη Βοστώνη, η Motional δραστηριοποιείται στο Πίτσμπουργκ, το Λας Βέγκας, τη Σάντα Μόνικα, τη Σιγκαπούρη και τη Σεούλ.

Η Motional θα είναι ο πρώτος πελάτης της BlackBerry που θα χρησιμοποιεί QNX Black Channel Communications σε αυτόνομα συστήματα. Η τεχνολογία επιτρέπει στην Motional να παρέχει ασφαλείς ανταλλαγές δεδομένων επικοινωνίας στο πλαίσιο των συστημάτων ασφαλείας των οχημάτων.

“Μας τιμά η συνεισφορά της τεχνολογίας μας στην Motional, πρωτοπόρο στην ανάπτυξη ασφαλών αυτόνομων οχημάτων”, δήλωσε ο John Wall, SVP και Συν-Επικεφαλής της BlackBerry Technology Solutions. “Η τεχνολογία QNX Black Channel Communications υποστηρίζει την προσπάθεια της Motional για προσφορά συστημάτων που πρεσβεύουν «πρωτίστως ασφάλεια» σε μια εποχή κατά την οποία η αυτόνομη μετακίνηση εξελίσσεται με ταχύ ρυθμό”.

“Η ασφάλεια των οχημάτων μας είναι η απόλυτη προτεραιότητα της Motional”, δήλωσε ο Junsung Kim, Αντιπρόεδρος Λογισμικού Υποδομής της Motional. “Προσβλέπουμε στην αξιοποίηση της τεχνολογίας QNX Black Channel Communications της BlackBerry για την ανάπτυξη των οχημάτων μας επόμενης γενιάς και την συνέχιση της εξαιρετικής παράδοσης ασφαλείας της Motional”.

Πιστοποιημένο με το πρότυπο ISO 26262 ASIL D, το πρότυπο λειτουργικής ασφάλειας της αυτοκινητοβιομηχανίας, η τεχνολογία QNX Black Channel Communications βασίζεται στις απαιτήσεις ασφαλούς επικοινωνίας δεδομένων, που προσδιορίζονται στο IEC 61508 και στα μέτρα άμβλυνσης, όπως καθορίζονται στις περιγραφές προστασίας πλήρους επικοινωνίας AUTOSAR. Το προϊόν καθιστά λειτουργικά ασφαλές το πλήθος κόμβων επικοινωνίας δεδομένων ενσωματωμένων συστημάτων. Ενσωματώνοντας με ασφάλεια τα δεδομένα που ανταλλάσσονται και επικυρώνοντάς τα με βασικούς ελέγχους ασφαλείας, προστατεύει την επικοινωνία δεδομένων από συστημικά σφάλματα λογισμικού, τυχαία σφάλματα εξοπλισμού και παροδικά σφάλματα, ενώ βοηθά στην αυτόματη πρόληψη ζημιών λόγω αυτών των αστοχιών, με ελάχιστο αντίκτυπο στην απόδοση του συστήματος.

Η BlackBerry διαθέτει ευρύ χαρτοφυλάκιο λειτουργικά πιστοποιημένου λογισμικού, συμπεριλαμβανομένων του συστήματος QNX® και εργαλείων ανάπτυξης και μεσαίου λογισμικού για αυτόνομα και συνδεδεμένα οχήματα. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι προμηθευτές τους Tier 1 χρησιμοποιούν το λογισμικό BlackBerry QNX στα προηγμένα συστήματά τους υποστήριξης οδηγών, στα handsfree και τα συστήματα ψυχαγωγίας, μαζί με τα συγκροτήματα ψηφιακών οργάνων και τις μονάδες συνδεσιμότητας. Η παράδοση της BlackBerry στην ασφάλεια, την προστασία και τη συνεχή καινοτομία επέβαλε την ενσωμάτωση της τεχνολογίας QNX σε περισσότερα από 175 εκατομμύρια οχήματα σε κυκλοφορία.

Η BlackBerry παρέχει έξυπνο και ασφαλές λογισμικό και υπηρεσίες σε επιχειρήσεις και κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία προστατεύει περισσότερα από 500 εκατομμύρια τελικά σημεία, συμπεριλαμβανομένων 175 εκατομμυρίων αυτοκινήτων σε κυκλοφορία. Με έδρα το Waterloo του Ontario, η εταιρεία αξιοποιεί την τεχνολογία AI και μηχανικής μάθησης για την παροχή καινοτόμων λύσεων στους τομείς της ασφάλειας κυβερνοχώρου, της ασφάλειας και της προστασίας της ιδιωτικότητας δεδομένων και πρωτοπορεί στους τομείς της διαχείρισης ασφάλειας τελικών σημείων, της κρυπτογράφησης και των ενσωματωμένων συστημάτων.

Προηγούμενο άρθροΤην άνοιξη κυκλοφορεί το ID.4 στην παγκόσμια αγορά
Επόμενο άρθροΗΕ: Σε ισχύ τρεις κανονισμοί – ορόσημo για τα οχήματα