Την άνοιξη κυκλοφορεί το ID.4  της Volkswagen στην παγκόσμια αγορά. Η εταιρεία έχει καταγράψει ήδη περισσότερες από 17.000 προπαραγγελίες για το μοντέλο.

Το ID.4 είναι το πρώτο παγκόσμιο ηλεκτρικό SUV της Volkswagen και η ώρα που θα κάνει την εμφάνισή του στους δρόμους του πλανήτη πλησιάζει. Οι προπωλήσεις της 1ST Edition του μοντέλου σημείωσαν μεγάλη επιτυχία ενώ σε λίγες εβδομάδες ξεκινούν οι προπωλήσεις των υπόλοιπων εκδόσεων σε περίπου 30 ευρωπαϊκές χώρες – ανάμεσά τους και η Ελλάδα – καθώς και στις ΗΠΑ. Οι πρώτες παραδόσεις σε πελάτες στην ευρωπαϊκή, κινεζική και αμερικανική αγορά, είναι προγραμματισμένες για την άνοιξη.

Από τις παραδόσεις του ID.4 στην παγκόσμια αγορά, το 65% θα διατεθεί στην ευρωπαϊκή

Την άνοιξη κυκλοφορεί το ID.4 στην παγκόσμια αγορά
Το ID.4 1ST εισέρχεται στην παγκόσμια αγορά, μεταφερόμενο οικολογικά με φορτηγό πλοίο που χρησιμοποιεί LNG

«Με την παγκόσμια κυκλοφορία του ID.4, θα ενθουσιάσουμε ακόμη περισσότερους ανθρώπους για την ηλεκτρική κινητικότητα. Έχουμε ήδη λάβει 17.000 προπαραγγελίες για το μοντέλο και στόχος μας είναι, μόνο εφέτος, να διαθέσουμε στην παγκόσμια αγορά περισσότερες από 100.000 μονάδες του ID.4», δήλωσε ο Klaus Zellmer, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για τις Πωλήσεις, στη Volkswagen Passenger Cars.

Από τις παραδόσεις που έχουν προγραμματιστεί για το 2021, περίπου το 65% θα διατεθεί στην Ευρώπη, ενώ οι υπόλοιπες στην Κίνα και τις ΗΠΑ. Μετά το ID.3, το ID.4 είναι το δεύτερο μοντέλο της Volkswagen που βασίζεται στην MEB, την αρθρωτή πλατφόρμα της Volkswagen ειδικά εξελιγμένη για την ηλεκτροκίνηση. Με τη διάθεση του ID.4, πλέον η MEB αποκτά παρουσία σε όλες τις αγορές του κόσμου, θέτοντας τα θεμέλια για την παγκόσμια επιτυχία της οικογένειας μοντέλων ID..

Στις κορυφαίες εκδόσεις του ID.4 θα κάνει την εμφάνισή της και μία παγκόσμια πρωτιά για τη Volkswagen: η head-up οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας, η οποία καθοδηγεί με δυναμικό τρόπο, προβάλλοντας επιλεγμένα σύμβολα στο ευρύτερο οπτικό πεδίο του οδηγού, συνδυάζοντάς τα με την πραγματικότητα. Για παράδειγμα, τα βέλη στροφής της πλοήγησης, θα εμφανίζονται σε απόσταση περίπου 10 μέτρων, μπροστά από τον οδηγό, σε μία συνύπαρξη με τη φυσική μορφολογία της διαδρομής που επιθυμεί να ακολουθήσει.

Με την παγκόσμια διάθεση του ID.4, η Volkswagen υπογραμμίζει με εμφατικό τρόπο τη φιλοδοξία της να γίνει ηγέτης της παγκόσμιας αγοράς ηλεκτρικής κινητικότητας. Για αυτόν ειδικά τον σκοπό, η εταιρεία πρόκειται να επενδύσει περισσότερα από 11 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2023. Το πλάνο της Volkswagen είναι ιδιαίτερα φιλόδοξο και επιθετικό: μέχρι το 2025, σκοπεύει να είναι σε θέση να παράγει 1,5 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε ετήσια βάση. Οι οιωνοί για τη μάρκα είναι πολύ θετικοί: το 2020 η εταιρεία τριπλασίασε τις παραδόσεις πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων και, χάρη στην οικογένεια μοντέλων ID., είναι ήδη ηγέτης της αγοράς ηλεκτροκίνησης σε πολλές χώρες.

ID.4: Ένα παγκόσμιο αυτοκίνητο για την παγκόσμια αγορά

Παραγωγή του VW ID4 / ID Crozz στις 18 Σεπτεμβρίου 2020 στο Volkswagen Sachsen στο Zwickau. Φωτογραφία: Oliver Killig

Το ID.4 δεν θα είναι ένα παγκόσμιο αυτοκίνητο μόνο όσον αφορά στη διάθεσή του αλλά και την κατασκευή του. Η παραγωγή στο Zwickau της Γερμανίας και στα εργοστάσια των Anting και Foshan (και τα δύο στην Κίνα) έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ το 2022 αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή στην Chattanooga των ΗΠΑ και ένα ακόμα εργοστάσιο στη Γερμανία, στο Emden.

Το ID.4, στις εκδόσεις ID.4 1ST και ID.4 1ST Max είναι διαθέσιμο για παραγγελία και στην Ελλάδα, για περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων, με τις προτεινόμενες τιμές λιανικής να ξεκινούν από 46.800 ευρώ. Στην τιμή αυτή δεν έχει συνυπολογιστεί το ποσό επιδότησης του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» και το οποίο φτάνει έως τα 6.000 ευρώ.

Φωτογραφίες: Volkswagen 

Προηγούμενο άρθροΗ Arval τοποθετεί νέους Γενικούς Διευθυντές
Επόμενο άρθροΗ Motional θα χρησιμοποιήσει τεχνολογία της BlackBerry