Η Microsoft ανακοίνωσε την αντιμετώπιση τεχνικού προβλήματος των ακουστικών επαυξημένης πραγματικότητας (AR) HoloLens με την υποστήριξη της Volkswagen, για παροχή λειτουργιών οδήγησης μέσω AR.

Η Volkswagen συνειδητοποίησε το 2018 πως τα δεδομένα των αισθητήρων της κάμερας HoloLens και της μονάδας υπολογισμού αδράνειας ήταν ασύμβατα, ενώ τα ακουστικά που χρησιμοποιούντο στο αυτοκίνητο, ανίχνευαν την κίνηση εν στάσει.

Συνεργαζόμενες από το 2018, η Microsoft και η Volkswagen κατάφεραν να επιλύσουν το πρόβλημα με λήψη πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο, μέσω των συνδεδεμένων ακουστικών HoloLens.

Η αναβάθμιση ανιχνεύει εικονικά αντικείμενα μέσα και έξω από το όχημα, επιτρέποντας στον οδηγό την λήψη βασικών δεδομένων χωρίς να αποσπάται η προσοχή του. Οι εικόνες που κοινοποίησε η Microsoft δείχνουν το HoloLens να προβάλλει εικονικό χάρτη του δρόμου με οδηγίες και ειδοποιήσεις προς τον οδηγό για την κίνηση πεζών.

AR για εταιρείες

Η Volkswagen είναι εξοικειωμένη με την τεχνολογία AR, καθώς τα τελευταία ηλεκτρικά αυτοκίνητα ID είναι εξοπλισμένα με head-up display επαυξημένης πραγματικότητας, που προβάλλουν πληροφορίες πλοήγησης στο οπτικό πεδίο του οδηγού. Η τεχνολογία στοχεύει στην μείωση της απόσπασης προσοχής, επιτρέποντας στους οδηγούς να έχουν τα μάτια τους στον δρόμο, λαμβάνοντας παράλληλα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο.

Από την πλευρά της. η Microsoft σχεδιάζει να λανσάρει τα ακουστικά HoloLens AR για εταιρείες, χωρίς να υπάρχει ένδειξη διάθεσης σε τελικούς χρήστες.

Το έργο αντιμετώπισε πολλά εμπόδια από τότε που πρωτοεμφανίστηκε το 2016, ενώ 40 μέλη της ομάδας HoloLens μεταπήδησαν στην Meta στις αρχές του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με την Wall Street Journal. Φημολογείται πως η ομάδα HoloLens έχει απωλέσει συνολικά περίπου 70 μέλη.

Φωτογραφία: Microsoft

Προηγούμενο άρθροΗ πρώτη ευρωπαϊκή έκθεση της Lucid
Επόμενο άρθροΟ Fabrice Cambolive ανέλαβε COO της μάρκας Renault