Η πρώτη ευρωπαϊκή έκθεση της Lucid

Η καλιφορνέζικη startup EV Lucid έθεσε σε εφαρμογή το προαναγγελθέν λανσάρισμα στην Ευρώπη στις 13 Μαΐου 2022, με εγκαίνια του Lucid Studio στο Μόναχο.

Θα ακολουθήσουν σύντομα και άλλες αγορές, όπως η Ολλανδία, η Νορβηγία και η Ελβετία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τύπου, το Studio είναι ένας «πολυτελής χώρος λιανικής» και θα εγκαινιαστεί επίσημα στην Odeonsplatz του Μονάχου. Οι εκθεσιακοί χώροι της Lucid δεν αποτελούν αντιπροσωπείες, αλλά μέρος της άμεσης εμπειρίας του καταναλωτή, όπως τα καταστήματα Tesla.

Συγχρόνως, η Lucid ανακοίνωσε τις τιμές για τις πρώτες τέσσερις ευρωπαϊκές αγορές της. Το αμιγώς ηλεκτρικό πολυτελές όχημα Air, συγκρίσιμο με την Mercedes EQS, θα διατίθεται ως Dream Edition Performance ή Dream Edition Range. Τα μοντέλα αυτά έχουν όμοιες τιμές.

Στην Γερμανία κοστίζουν 218.000 ευρώ, στην Ολλανδία 220.000 ευρώ, ενώ στην Ελβετία 199.000 φράγκα και στην Νορβηγία 1,8 εκατομμύρια κορώνες. Οι παραδόσεις ξεκινούν στα τέλη του 2022. Προγραμματίζονται επιπλέον εκδόσεις, όπως το βασικό μοντέλο Pure, κόστους περίπου 100.000 ευρώ.

Οι άλλες βασικές αγορές που θα ακολουθήσουν είναι η Αυστρία, το Βέλγιο, η Δανία, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Ιταλία, το Μονακό, η Ισπανία, η Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Προηγούμενο άρθροΕτοιμοπαράδοτα Volvo XC στην Ελλάδα
Επόμενο άρθροΗ Microsoft αναβαθμίζει το HoloLens για την Volkswagen