Ο Fabrice Cambolive ανέλαβε Chief Operating Officer (COO) της μάρκας Renault, με ισχύ από την 1η Ιουνίου 2022. Θα αναφέρεται στον Luca de Meo, CEO του Renault Group, ο οποίος παραμένει CEO της Renault.

Ο Luca De Meo, CEO του Renault Group και της μάρκας Renault, δήλωσε: «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Fabrice Cambolive, ο οποίος, χάρη στις εκτενείς γνώσεις του για τον Όμιλο και την εκτενή διεθνή εμπειρία του, θα επιταχύνει την εκτέλεση του σχεδίου Renaulution και θα δημιουργήσει αξία μετατρέποντας τη Renault σε αμιγώς ηλεκτρική μάρκα έως το 2030 και βασικό παράγοντα νέων πηγών ενέργειας και ψηφιακών τεχνολογιών».

Ο Fabrice Cambolive, 54 ετών, αποφοίτησε από το TBS Education Business School της Τουλούζης. Εντάχθηκε στο Renault Group το 1992 και κάλυψε διάφορες διεθνείς θέσεις Πωλήσεων & Μάρκετινγκ για είκοσι χρόνια στην Ισπανία, την Ελβετία, την Γαλλία, την Γερμανία και την Ρουμανία.

Η διεθνής του καριέρα συνεχίστηκε το 2011, όταν ανέλαβε Αντιπρόεδρος Πωλήσεων & Μάρκετινγκ στη Ρωσία και την περιοχή της Ευρασίας, πριν αναλάβει CEO της Renault do Brasil το 2015. Το 2017, προήχθη σε Ανώτερο Αντιπρόεδρο, Πρόεδρο περιοχής Africa-Middle – Middle-East-India-Pacific. Το 2021, ανέλαβε Ανώτερος Αντιπρόεδρος Πωλήσεων & Δραστηριοτήτων της μάρκας Renault, υπεύθυνος ανάπτυξης του στρατηγικού σχεδίου Renaulution παγκοσμίως και επικεφαλής μετασχηματισμού του επιχειρηματικού μοντέλου της μάρκας.

Προηγούμενο άρθροΗ Microsoft αναβαθμίζει το HoloLens για την Volkswagen
Επόμενο άρθροΒαρόμετρο Στόλου & Κινητικότητας 2022 από την Arval