Η πρεμιέρα του ανανεωμένου MX-5 του 2024 στο Japan Mobility Show, συνοδεύτηκε από εκείνη του νέου Mazda Iconic SP, το concept car που ένωσε το περιστροφικό με δύο ρότορες σύστημα ισχύος με την EV πλατφόρμα, μια προσέγγιση εξέλιξης κινητήρα που εισήγαγε η ιαπωνική εταιρεία στο πιο πρόσφατο Mazda MX-30 R-EV.

Το Mazda Iconic SP είναι ένα compact sports car, σχεδιασμένο για τα σύγχρονα δεδομένα, το οποίο αποδεικνύει για ακόμα μια φορά, τη συνεχή δέσμευση της εταιρείας για τη δημιουργία προϊόντων που ικανοποιούν την αγάπη των πελατών της για την οδήγηση και τα αυτοκίνητα.

Ο σχεδιασμός του νέου πρότυπου αυτοκινήτου, επιτυγχάνει χαμηλότερο κέντρο βάρους, για να προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις οδήγησης. Οι μοναδικές αναλογίες του είναι δυνατές λόγω του χαμηλού του καπό, κάτι που επιτεύχθηκε τοποθετώντας τον ελαφρύ και συμπαγές περιστροφικό κινητήρα στο κέντρο του αυτοκινήτου.

Η ιδέα ενός διπλού ρότορα περιστροφικού ηλεκτρικού συστήματος, έχει ως αποτέλεσμα έναν εξαιρετικά κλιμακούμενο κινητήρα με ευέλικτη διάταξη και δυνατότητα καύσης μιας ευρείας γκάμας καυσίμων, συμπεριλαμβανομένου του υδρογόνου, καθιστώντας το μια μοναδική τεχνολογία της Mazda, ιδανική για τα sports car. Και όσο η μπαταρία φορτίζεται με ηλεκτρική ενέργεια προερχόμενη από ανανεώσιμη ενέργεια, η οδήγηση καθίσταται ουδέτερη από αποτύπωμα άνθρακα.

Κατά την παρουσίαση του concept car, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mazda, Masahiro Moro, δήλωσε: «Αγαπάμε το MX-5, και ο κόσμος αγαπά το MX-5. Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, είμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε ζωντανή τη χαρά της οδήγησης που αντιπροσωπεύει το MX-5, και το Mazda Iconic SP, με το διπλό περιστροφικό κινητήρα ηλεκτρικής μονάδας κίνησης, είναι η ονειρεμένη λύση μας. Ένα όνειρο στο οποίο θα δουλέψουμε σκληρά για να το κυκλοφορήσουμε. Η Mazda θα προσφέρει πάντα οχήματα που θα υπενθυμίζουν στους ανθρώπους ότι τα αυτοκίνητα είναι αγνή χαρά και αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους».

Μαζί με το Mazda Iconic SP, πολλές εκδόσεις του εμβληματικού MX-5 θα εκτεθούν επίσης στο περίπτερο της Mazda, συμπεριλαμβανομένου του πιο πρόσφατου μοντέλου – μια σημαντική αναβάθμιση της τέταρτης γενιάς με νέους LED προβολείς και πίσω φωτιστικά σώματα, αλλά και με αλλαγές στο εσωτερικό για μια ανώτερη εμπειρία οδήγησης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο περίπτερο θα παρουσιαστεί ένα MX-5 της πρώτης γενιάς – ένα διαχρονικό σύμβολο της δέσμευσης της Mazda στη χαρά της οδήγησης, καθώς και ένα μοντέλο MX-5 κλίμακας δύο τρίτων για να παρέχει μια προσομοιωμένη εμπειρία οδήγησης για τα παιδιά και ένα MX-5 που μπορεί να ελεγχθεί μόνο με τα χέρια του οδηγού.

Προηγούμενο άρθροNissan Hyper Force Concept, το ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο
Επόμενο άρθροΝέο Volvo EM90 MPV, ασφαλές και άνετο