Το νέο Volvo EM90, το premium αμιγώς ηλεκτρικό MPV, που θα παρουσιαστεί παγκοσμίως στις 12 Νοεμβρίου, είναι σχεδιασμένο για να δημιουργεί χώρο για ζωή, με ασφαλή και άνετο τρόπο.

Η Volvo Cars, βασίζεται σε 96 χρόνια τεχνογνωσίας στην ασφάλεια που έχει αποκομίσει από έρευνες ατυχημάτων σε πραγματικές συνθήκες, με σκοπό να προστατεύει τους ανθρώπους μέσα και γύρω από κάθε νέο αυτοκίνητο Volvo, επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας. Με το EM90 μεταφέρει για πρώτη φορά αυτή τη φιλοδοξία στην κατηγορία των αμιγώς ηλεκτρικών MPV.

Όπως κάθε μοντέλο Volvo, το EM90 κατασκευάζεται γύρω από έναν ισχυρότατο κλωβό ασφαλείας, φτιαγμένο από διάφορους τύπους χάλυβα υπερ-υψηλής αντοχής, συμπεριλαμβανομένου βοριούχου χάλυβα, που βοηθά να απορροφηθεί η ισχύς μίας πιθανής σύγκρουσης με αποτελεσματικό τρόπο. Μέσα στην καμπίνα, η βέλτιστη τοποθέτηση των αερόσακων συμβάλλει στην εξαιρετική προστασία των επιβατών. Οι διπλές εμπρός κολόνες (A-pillars) παρέχουν πολύ καλή ορατότητα στον οδηγό, ενώ συνεισφέρουν στη στιβαρότητα του πλαισίου, προσφέροντας αίσθηση άνεσης, σιγουριάς και ελέγχου πίσω από το τιμόνι.

Η αίσθηση εμπιστοσύνης και ελέγχου ενισχύεται περαιτέρω χάρη στο Safe Space Technology: πρόκειται για μία ευρεία σειρά συστημάτων ασφαλείας και προηγμένης υποβοήθησης οδηγού στο EM90. Με τη χρήση λογισμικού και ενός πλήρους σετ αισθητήρων που αποτελείται από κάμερες υψηλής ευκρίνειας, κάμερες surround με περιφερειακή λήψη, ραντάρ χιλιοστομετρικού κύματος και υπερηχητικούς αισθητήρες, οι προηγμένες λειτουργίες υποβοήθησης οδηγού σάς υποστηρίζουν για να οδηγείτε με σιγουριά και βοηθούν στην αποφυγή συγκρούσεων σε πραγματικές συνθήκες.

Έμφαση δώθηκε, επίσης, στη θωράκιση της μπαταρίας. Ως αμιγώς ηλεκτρικό MPV, το EM90 εξοπλίζεται με τις πιο προηγμένες τεχνολογίες προστασίας της μπαταρίας, συμπεριλαμβανομένης μίας ισχυρής δομής από χάλυβα και αλουμίνιο που εξασφαλίζει ασφαλή και σταθερή συμπεριφορά σε περίπτωση σύγκρουσης.

«Η ασφάλεια είναι πάντοτε η κορυφαία μας προτεραιότητα και στοχεύουμε να φτιάχνουμε αυτοκίνητα που είναι τα πιο ασφαλή στην αγορά. Το EM90 είναι το πιο πρόσφατο δείγμα αυτής της φιλοδοξίας», δήλωσε η Åsa Haglund, Επικεφαλής του Κέντρου Ασφαλείας της Volvo Cars. «Η κατηγορία των premium MPV είναι νέα για εμάς και το EM90 μάς επιτρέπει να προσφέρουμε σε μία νέα ομάδα πελατών τη μακρά παράδοση και την εκτεταμένη τεχνογνωσία μας στην ασφάλεια των αυτοκινήτων».

Χώρος για άνεση και ευζωία

Εκτός από το υψηλό επίπεδο ασφαλείας, στο εσωτερικό του EM90 η Volvo Cars εστιάζει επίσης στο ευ ζην. Το σκανδιναβικό κινούμενο σαλόνι παρέχει απόλυτη άνεση και ευζωία. Χάρη στο πλάτος της καμπίνας, στον μεγάλο χώρο για τα πόδια, καθώς και σε πλειάδα έξυπνων λύσεων αποθήκευσης, το EM90 προσφέρει ευρύχωρο και έξυπνο εσωτερικό για όλους μέσα στο αυτοκίνητο.

Το Volvo EM90 προσφέρεται με τη μοναδική τεχνολογία καθαρισμού του αέρα στον στάνταρ εξοπλισμό του, εξασφαλίζοντας ότι ο αέρας μέσα στο EM90 είναι πιο καθαρός σε σχέση με τον αέρα του εξωτερικού περιβάλλοντος, όποιο και αν είναι αυτό. Ο προ-ιονισμός και ένα φίλτρο από ίνες στο σύστημα καθαρισμού αέρα μπορούν να αφαιρέσουν έως και το 95% όλων των μικροσωματιδίων PM 2.5.

To EM90 δεν είναι μόνο ένα σκανδιναβικό κινούμενο σαλόνι, αλλά και κινητή ιδιωτική αίθουσα συναυλιών. Συνολικά 21 ηχεία της Bowers & Wilkins ενσωματώνονται όμορφα σε όλη την καμπίνα και μέσα στα προσκέφαλα των εμπρός καθισμάτων, προκειμένου να προσφέρουν τρισδιάστατο ήχο υψηλής πιστότητας και να δημιουργήσουν απόλυτη ηχητική εμπειρία μέσα στο EM90, με την υποστήριξη ισχύος 2.460W.

«To ΕΜ90 σχεδιάστηκε για να προσφέρει άνεση και ηρεμία με σκανδιναβικό στυλ», σημείωσε ο Erik Severinson, Επικεφαλής Νέων Προγραμμάτων Αυτοκινήτων στη Volvo Cars. «Είναι ένα αυτοκίνητο που θέτει νέο πρότυπο για τη σύγχρονη πολυτέλεια – λέξη η οποία στην εποχή μας ταυτίζεται με την “ποιότητα ζωής”. Στη Volvo Cars, βρισκόμαστε σε προνομιακή θέση για την αξιοποίηση αυτής της φιλοσοφίας. Άλλωστε είμαστε από τη Σουηδία, έναν τόπο που πιστεύει ότι η ποιότητα ζωής είναι τόσο σημαντική όσο και η ίδια η ζωή».

Το Volvo EM90 θα πωλείται αρχικά στην Κίνα και θα κάνει πρεμιέρα στις 12 Νοεμβρίου 2023, οπότε θα ξεκινήσουν και οι προ-παραγγελίες για τους πελάτες της περιοχής.

Προηγούμενο άρθροΗ Mazda αποκάλυψε το πρότυπο compact Sports Car
Επόμενο άρθροAutohellas Hertz: νέα στρατηγική καμπάνια Leasing