Η LeasePlan και η SAIC Mobility Europe, τμήμα της κινεζικής εταιρείας παραγωγής αυτοκινήτων SAIC Motor, συμφώνησαν να φέρουν στην Ευρώπη το Maxus EV80, το πρώτο μεγάλο πλήρως ηλεκτρικό LCV (βαν).

Η συμφωνία αναφέρει ότι η LeasePlan θα προσφέρει operational leasing για το Maxus της SAIC, ένα μηδενικών εκπομπών eLCV, στην ηπειρωτική Ευρώπη. Η συμφωνία επικεντρώνεται στο Maxus EV80, καθώς και σε νέες επεκτάσεις γραμμών.

Ανταγωνιστικό TCO

Το Maxus EV80 είναι το πρώτο μεγάλο eLCV που μπορεί να παραδοθεί σε κλίμακα. Έχει ανταγωνιστικό TCO (συνολικό κόστος χρήσης) σε σύγκριση με τα LCV που εξακολουθούν να κινούνται με κινητήρες εσωτερικής καύσης (ICEs).

Η αποκλειστική αυτή συνεργασία μπορεί να επιταχύνει τη μετάβαση σε κινητικότητα μηδενικών εκπομπών για τα εμπορικά οχήματα.

“Δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου οχήματα LCV στην αγορά σήμερα, που να ανταποκρίνονται στην αυξανόμενη ζήτηση για τελική διανομή με βιώσιμο τρόπο. Η νέα συνεργασία μας με την SAIC θα επιτρέψει στην LeasePlan να εξυπηρετήσει την αυξανόμενη ανάγκη για LCV μηδενικών εκπομπών και σε ανταγωνιστικό TCO σε σύγκριση με τα φορτηγά ICE », δήλωσε ο Tex Gunning, Διευθύνων Σύμβουλος της LeasePlan.

Όσο πιο εύκολο γίνεται

“Η μετάβαση σε έναν ηλεκτρικό στόλο είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να μειώσουν οι επιχειρήσεις τις εκπομπές τους και να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Η LeasePlan είναι πλήρως δεσμευμένη στο να καταστήσει όσο το δυνατόν ευκολότερη για όλους τους πελάτες μας την μετάβαση στα ηλεκτρικά. ”

Μιλώντας για το ίδιο θέμα νωρίτερα ο Pieter Gabriels, Διευθύνων Σύμβουλος της SAIC Mobility Europe, δήλωσε: “Η εξασφάλιση αυτής της νέας συμφωνίας με την LeasePlan, έναν παγκόσμιο ηγέτη στο Car-as-a-Service, υπογραμμίζει τη ζήτηση για το EV80, καθώς και το ισχυρό επιχειρηματικό σχέδιο για την Ευρώπη που θέτουμε τώρα σε εφαρμογή”.

Υποδομή φόρτισης

Οι λύσεις operational leasing που παρέχει η LeasePlan για τη νέα βιώσιμη γκάμα Maxus LCVs θα περιλαμβάνουν διαμόρφωση και παραμετροποίηση κατά παραγγελία, χρηματοδότηση, ασφάλιση, διαχείριση στόλου, επισκευή, συντήρηση, ελαστικά και remarketing.

Επιπλέον, η LeasePlan θα παράσχει στους πελάτες των ηλεκτρικών οχημάτων LCV Maxus πλήρη υποδομή φόρτισης, καθώς και πρόσβαση σε δίκτυο 75.000 σημείων φόρτισης μέσω της υπάρχουσας εταιρικής σχέσης της LeasePlan με την Allego.

Προηγούμενο άρθροΡεκόρ πωλήσεων για τη Hyundai Motor στην Ευρώπη
Επόμενο άρθροΗ Volvo επενδύει στην εταιρεία φόρτισης FreeWire