Η Volvo ακολουθεί το επόμενο βήμα στην ηλεκτρική της δέσμευση της συμμετέχοντας στην FreeWire Technologies, μια εταιρεία που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο και είναι πρωτοπόρος στην ευέλικτη τεχνολογία ταχείας φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ειδικεύεται σε σταθερή και κινητή τεχνολογία γρήγορης φόρτισης, που επιτρέπει γρήγορη και ευρεία χρήση για τη φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η εγκατάσταση παραδοσιακών σταθερών σταθμών ταχείας φόρτισης είναι συνήθως μια διαδικασία που απαιτεί μεγάλη δαπάνη και εργασία και απαιτεί πολλές ηλεκτρικές αναβαθμίσεις για τη στήριξη της σύνδεσης μεταξύ των σταθμών φόρτισης και του κύριου ηλεκτρικού δικτύου. Οι σταθμοί φόρτισης της FreeWire ξεπερνούν αυτήν την επιπλοκή χρησιμοποιώντας χαμηλή τάση και επιτρέποντας στους χειριστές να χρησιμοποιούν απλώς υπάρχουσες πρίζες. Αυτό σημαίνει ότι οι οδηγοί μπορούν να επωφεληθούν από όλα τα πλεονεκτήματα της γρήγορης φόρτισης χωρίς να χρειάζεται οι χειριστές να περάσουν από την ταλαιπωρία της δημιουργίας σύνδεσης υψηλής τάσης στο δίκτυο.

Εύκολο όπως όταν γεμίζετε το ντεπόζιτο

“Για να υποστηρίξει την ευρύτερη υιοθέτηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τους καταναλωτές, πρέπει η φόρτιση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου να είναι τόσο απλή όσο το να γεμίσετε το ντεπόζιτό του. Η επένδυσή στη FreeWire είναι μια σταθερή υποστήριξη των φιλοδοξιών της εταιρείας σε αυτόν τον τομέα », δήλωσε ο Zaki Fasihuddin, Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Cars Tech Fund.

“Η τεχνολογία γρήγορης φόρτισης της Freewire υπόσχεται απλοποίηση της εμπειρίας για πελάτες των ηλεκτρικών Volvo”, δήλωσε ο Atif Rafiq, chief digital officer της Volvo Cars. “Με αυτήν την κίνηση, στοχεύουμε να κάνουμε το μέλλον των βιώσιμων ηλεκτρικών αυτοκινήτων πιο πρακτικό και βολικό”.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συνεργασία μας με τη Volvo Cars για να αναπτύξουμε νέες αγορές και επιχειρηματικά μοντέλα γύρω από την τεχνολογία της γρήγορης και της υπερταχείας φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων “, δήλωσε ο Arcady Sosinov, CEO της FreeWire. “Συνεργαζόμενοι με έναν κατασκευαστή αυτοκινήτων με την κληρονομιά και το μέλλον της Volvo, θα έχουμε πρόσβαση στην τεχνολογία, τις δοκιμές και τις νέες στρατηγικές που θα επιταχύνουν πραγματικά την ανάπτυξη της εταιρείας”.

Προηγούμενο άρθροΗ LeasePlan φέρνει στην Ευρώπη το πρώτο μεγάλο LCV μηδενικών εκπομπών
Επόμενο άρθροΚατάταξη των κορυφαίων ευρωπαϊκών εταιρειών Leasing