Η νεότερη προσθήκη στη σειρά Huracán, η Tecnica, έκανε την πρεμιέρα της στη Βόρεια Αμερική σε αποκλειστική εκδήλωση της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης (NYIAS).

Την επόμενη γενιά του πισωκίνητου Hypercar παρουσίασε ο Stephan Winkelmann, Πρόεδρος και CEO της Automobili Lamborghini, μαζί με τους Rouven Mohr, Chief Technical Officer, Mitja Borkert, Επικεφαλής Σχεδιασμού και Federico Foschini, Chief Marketing and Sales Officer.

«Η Huracán Tecnica προσφέρει την προηγμένη εξέλιξη της τεχνικής ικανότητας της Huracán με εξαιρετική αεροδυναμική για υψηλές επιδόσεις, σταθερότητα και ευκολία στη χρήση. Αυτές οι ιδιότητες την καθιστούν το ιδανικό, ευέλικτο αυτοκίνητο για οδήγηση τόσο στο δρόμο όσο και στην πίστα», δήλωσε ο Stephan Winkelmann.

Στην Tecnica αξιοποιήθηκε ο κινητήρας της Huracán STO, αλλά η ισχύς αυξήθηκε κατά 30 ίππους. Η Huracán Tecnica, παίρνει ισχύ από το μοτέρ 5.200 κ.εκ. Η μέγιστη απόδοσή του είναι 640 ίπποι. Όσο για την ροπή το μέγεθός της είναι επίσης αξιοσημείωτο, προσφέρονται 565 Nm ροπής στις 6.500 σ.α.λ. Η ενέργεια που παρέχει ο κινητήρας εκτοξεύει το αυτοκίνητο.

Αποτέλεσμα της ιδιαίτερα μεγάλης ποσότητας ισχύος και ροπής είναι η ολοκλήρωση του τυπικού τεστ επιτάχυνσης σε εξαιρετικό χρόνο. Όπως ανακοινώθηκε το αυτοκίνητο φτάνει τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,2΄΄.

Με ξηρό βάρος 1.379 κιλά, η Huracán Tecnica, προσφέρει αναλογία βάρους προς ισχύ 2,15 κιλά/ίππο. Η αναβαθμισμένη ισχύς συνδυάζεται με βελτιωμένο, πιο ευκρινή ήχο κινητήρα στις υψηλότερες στροφές, ενώ μέσα στο πιλοτήριο η ηχητική πανδαισία από την λειτουργία του κινητήρα έχει βελτιωθεί για να μην καταπονούνται οι επιβάτες.

Εξοπλίζεται με το σύστημα LDVI (Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata), το οποίο ελέγχει κάθε πτυχή της συμπεριφοράς του αυτοκινήτου. Ενσωματώνει συστήματα και ρυθμίσεις για να αποδοθεί όσο το δυνατόν καλύτερα η ενέργεια του μοτέρ και να ενισχυθεί η οδηγική απόλαυση.

Ανάλογα με τον επιλεγμένο τρόπο οδήγησης – STRADA, SPORT ή CORSA – κάθε δυναμικό σύστημα βαθμονομείται για να παρέχει διαφοροποιημένη απόκριση.

Η άφιξη της Huracán Tecnica σηματοδοτεί ένα ιστορικό ξεκίνημα για τη χρονιά κατά την οποία η Lamborghini ανακοίνωσε αποτελέσματα ρεκόρ για το 2021, όσον αφορά τις πωλήσεις (8.405 μονάδες), τον κύκλο εργασιών (1,95 δισεκατομμύρια ευρώ) και την κερδοφορία (20,2 %).

Η Lamborghini το πρώτο τρίμηνο του 2022, παρέδωσε συνολικά 2.539 οχήματα παγκοσμίως, το καλύτερο τρίμηνο της εταιρείας, με αύξηση 5% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2021 και 31% το 2020.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η κατανομή των πωλήσεων το πρώτο τρίμηνο του 2022 παραμένει καλά ισορροπημένη μεταξύ των τριών περιφερειών της EMEA (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, 40%), Αμερική (32%) και Ασία-Ειρηνικό (28%). Σχεδόν όλες οι αγορές σημείωσαν αύξηση στα μεγέθη τους με εξαίρεση τη Ρωσία, όπου η εταιρεία ανέστειλε τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες.

Περίπου οι μισοί πελάτες επέλεξαν την Urus Super SUV, της οποίας η γοητεία έγκειται στη μεγάλη ευελιξία της, με τους άλλους μισούς να επιλέγουν τα σπορ αυτοκίνητα Huracán και Aventador, παρόλο που το μοντέλο V12 φτάνει στο τέλος του κύκλου παραγωγής του. Το ίδιο επίπεδο ανάπτυξης σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του περασμένου έτους παρατηρήθηκε και από την Urus και τη Huracán, με τις παγκόσμιες παραδόσεις των οχημάτων να αγγίζουν τις 1.547 και 844 μονάδες αντίστοιχα. Το μοντέλο V10 συνέχισε τη ζωηρή του πορεία φέτος, ενώ ενισχύεται περαιτέρω από την τελευταία έκδοση, Tecnica.

Η Lamborghini θα ανακοινώσει τρεις νέες εκδόσεις το δεύτερο εξάμηνο του έτους: δύο για την Urus και μία για την Huracán.

 

 

Προηγούμενο άρθροΥβριδικό υπεραστικό λεωφορείο Mercedes-Benz Intouro K
Επόμενο άρθροΤο Volvo Cars Tech Fund επενδύει στη StoreDot