Το Volvo Cars Tech Fund επενδύει στη StoreDot, μια εταιρεία από το Ισραήλ που αναπτύσσει τεχνολογία εξαιρετικά ταχείας φόρτισης μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. 

Το Volvo Cars Tech Fund είναι ο επενδυτικός βραχίονας της Volvo Cars.

Η StoreDot εργάζεται για την ανάπτυξη μίας πρωτοποριακής τεχνολογίας η οποία, σύμφωνα με την εταιρεία, θα αποφέρει μπαταρίες που μπορούν να προσφέρουν 160km αμιγώς ηλεκτρικής εμβέλειας με φόρτιση μόλις 5 λεπτών. Η επένδυση δίνει στη Volvo Cars την ευκαιρία να συνεργαστεί στενά με τη StoreDot στο συναρπαστικό πεδίο της νέας τεχνολογίας μπαταριών, καθώς στοχεύει να γίνει μία εταιρεία αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το 2030.

Η συνεργασία με τη Volvo Cars θα επιτρέψει στη StoreDot να επιταχύνει τον χρόνο που χρειάζεται για να φτάσει η τεχνολογία της στην αγορά, με την εταιρεία να θέτει ως στόχο την έναρξη μαζικής παραγωγής έως το 2024. Η Volvo Cars είναι ο πρώτος premium κατασκευαστής αυτοκινήτων που επενδύει στη StoreDot.

Η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιριών θα υλοποιηθεί διαμέσου της κοινοπραξίας για την τεχνολογία μπαταριών που δημιουργήθηκε το προηγούμενο έτος από τη Volvo Cars και τη Northvolt, κορυφαία εταιρεία κατασκευής μπαταριών. Μέσω της επένδυσής της στη StoreDot, η Volvo Cars εξασφαλίζει πρόσβαση σε οποιαδήποτε τεχνολογία προκύψει από τη συνεργασία.

«Στόχος μας είναι να είμαστε η ταχύτερα μετασχηματιζόμενη εταιρεία στον κλάδο μας και το Tech Fund παίζει σημαντικό ρόλο στη σύναψη συνεργασιών με ηγέτες στη μελλοντική τεχνολογία», δήλωσε ο Alexander Petrofski, Επικεφαλής του Volvo Cars Tech Fund. «Η επένδυσή μας στη StoreDot ταιριάζει ιδανικά με αυτή τη νοοτροπία, ενώ η αφοσίωση της StoreDot στην ηλεκτροκίνηση και τις μετακινήσεις χωρίς εκπομπές άνθρακα συμπίπτει με τη δική μας. Μας συναρπάζει η προοπτική μιας επιτυχημένης συνεργασίας και για τα δύο μέρη και θα δουλέψουμε για να φέρουμε αυτή την επαναστατική τεχνολογία στην αγορά».

Στην StoreDot, συνδυάζουμε τη νανοτεχνολογία, τις οργανικές ενώσεις και την τεχνητή νοημοσύνη, προκειμένου να ξεπεράσουμε το νούμερο ένα πρόβλημα της μελλοντικής κινητικότητας – το άγχος της αυτονομίας. Παρέχουμε λύσεις μπαταρίας Extreme Fast Charging και Extreme Energy Density που θα μεταφέρουν την ανθρωπότητα σε ένα μέλλον υπευθυνότητας», δηλώνει ο Doron Myersdorf, CEO και Συνιδρυτής της εταιρείας.

Η πρωτοποριακή εξέλιξη μπαταριών της StoreDot επικεντρώνεται σε μία μοναδική τεχνολογία με ανόδους κυρίως από πυρίτιο και το σχετικό συνοδευτικό λογισμικό. Στόχος είναι η ανάπτυξη τεχνολογίας για την εξαιρετικά ταχεία φόρτιση μπαταριών, η οποία ευθυγραμμίζεται με τη φιλοδοξία της Volvo Cars να αναπτύξει ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μεγαλύτερη αυτονομία, πιο σύντομους χρόνους φόρτισης και πιο χαμηλό κόστος.

Η Volvo Cars ήταν ο πρώτος καταξιωμένος κατασκευαστής αυτοκινήτων που δεσμεύτηκε για την αποκλειστική ηλεκτροκίνηση, με στόχο έως το 2030 να διαθέτει στην αγορά μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ήδη μέχρι το 2025, η εταιρεία στοχεύει οι μισές από τις παγκόσμιες πωλήσεις της να προέρχονται από αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η κοινοπραξία με τη Northvolt, που ανακοινώθηκε το προηγούμενο έτος, θα εστιάζει στην ανάπτυξη και την κατασκευή προηγμένων μπαταριών, που θα εξελιχθούν και θα προσαρμοστούν ειδικά για τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα Volvo και Polestar επόμενης γενιάς.

Ως τμήμα της επένδυσης στην κοινοπραξία, που ανέρχεται σε περίπου 30 δισ. SEK (2,92 δισ. ευρώ), οι δύο εταιρείες ιδρύουν ένα κοινό κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) και ένα εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών στην περιοχή του Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. Από κοινού, οι εγκαταστάσεις θα δημιουργήσουν πάνω από 3.000 νέες θέσεις εργασίας και θα προλειάνουν το έδαφος για τη φιλόδοξη στρατηγική της Volvo Cars για την ηλεκτροκίνηση.

Στα επόμενα χρόνια, η Volvo Cars προγραμματίζει το λανσάρισμα μίας εντελώς νέας οικογένειας αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, στο πλαίσιο ενός από τα πλέον φιλόδοξα σχέδια στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας για την ηλεκτροκίνηση. Η μετάβασή της στην αποκλειστική ηλεκτροκίνηση αποτελεί τμήμα της φιλοδοξίας της να γίνει μία κλιματικά ουδέτερη εταιρεία έως το 2040. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η Volvo Cars εργάζεται με συνέπεια, μειώνοντας συνεχώς τις εκπομπές άνθρακα σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων της.

 

Προηγούμενο άρθροΗ Lamborghini Huracán Tecnica έκανε το ντεμπούτο της
Επόμενο άρθροΗ ΕΛΙΝΟΙΛ στηρίζει το “Χαμόγελο του Παιδιού”