Η Jaguar υποστήριξε το άνοιγμα ενός από τους μεγαλύτερους κόμβους φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων της Ευρώπης, το “The EV Network” που βρίσκεται κοντά σε αρκετές από τις εγκαταστάσεις παραγωγής και γραφείων της.

Τον Αύγουστο, ένας στόλος 32 Jaguar I-PACE χρησιμοποιήθηκαν ταυτόχρονα στις εγκαταστάσεις για να δοκιμάσουν την υποδομή όσον αφορά τη κατανομή ισχύος, την ταχεία φόρτιση και τη σύνδεση του οχήματος.

Το ‘The EV Network’, ο κόμβος που βρίσκεται στο Εθνικό Εκθεσιακό Κέντρο (NEC) στο Μπέρμιγχαμ, που εγκαινίασε ο βρετανός υπουργός Οικονομικών, Jeremy Hunt, θα παρέχει 180 σημεία φόρτισης που αποτελούνται από 16 ταχυφορτιστές DC 300 kW εξυπηρετώντας 30 θέσεις και 150 φορτιστές AC 7 kW. Να σημειωθεί πως ένας φορτιστής DC 100 kW μπορεί να προσθέσει έως και 127 χλμ αυτονομίας (WLTP) σε μόλις 15 λεπτά. Η εγκατάσταση τροφοδοτείται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, συμπεριλαμβανομένου ενός θόλου ηλιακού πάνελ.

Ο κόμβος NEC είναι διαθέσιμος και προστίθεται σε περισσότερους από 500.000 φορτιστές σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη, στους οποίους μπορεί να έχει πρόσβαση ο χρήστης της εφαρμογής Jaguar Charging.

“Στην Jaguar πλησιάζουμε να καταστούμε εταιρεία αποκλειστικά ηλεκτρικών αυτοκινήτων και ηγέτης στην παροχή πελατοκεντρικών λύσεων που επιτρέπουν άνετη και γρήγορη φόρτιση. Ως εκ τούτου, είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με το The EV Network σε ένα έργο που θα βελτιώσει σημαντικά τη διαθεσιμότητα δημόσιας φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην καρδιά του δικτύου αυτοκινητοδρόμων των Midlands και κοντά σε πολλές από τις εγκαταστάσεις μας”, δήλωσε ο Rawdon Glover, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

 

Προηγούμενο άρθροΣυνεργασία μεταξύ Opel Hellas και Γιαννίρης Α.Ε.
Επόμενο άρθροΝέο Tech Hub της Volvo Cars στη Σιγκαπούρη