Η Hyundai επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην καινοτομία με το άνοιγμα ενός τρίτου γραφείου της Hyundai Cradle, αυτή τη φορά στο Βερολίνο. Τα άλλα δύο βρίσκονται στη Silicon Valley και στο Τελ Αβίβ.

Η Hyundai Cradle είναι η επιχειρηματική δραστηριότητα της Hyundai Motor, η οποία συνεργάζεται και επενδύει σε νεοσύστατες επιχειρήσεις στον τομέα των υπηρεσιών κινητικότητας, των έξυπνων πόλεων και των οικολογικών τεχνολογιών.

“Δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε με διαφορετικές πόλεις και χώρες σε ολόκληρη την Ευρώπη”, δήλωσε ο Edvin Eriksen, επικεφαλής της Hyundai Cradle Berlin. “Ως στρατηγικός επενδυτής, διερευνούμε τις ανατρεπτικές τεχνολογικές και τις επιχειρηματικές ιδέες και θα στηρίξουμε την ευρωπαϊκή έρευνα και τεχνολογική ανάπτυξη σε περιφερειακό επίπεδο. Έχοντας αυτό κατά νου, έχουμε ήδη ξεκινήσει μερικές ενδιαφέρουσες συνεργασίες σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις και θα συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε”.

Ο Edvin Eriksen, επικεφαλής της Hyundai Cradle Berlin

Μέχρι σήμερα, η Cradle έχει συνεργαστεί με διάφορες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, επιταχυντές και πλατφόρμες καινοτομίας στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Όπως η ελβετική startup WayRay, που έχει την έδρα της στην Ελβετία και το ερευνητικό της κέντρο στη Ρωσία και ειδικεύεται στην ανάπτυξη της ολογραφικής επαυξημένης πραγματικότητας (AR), στην οποία η Hyundai επένδυσε τον Σεπτέμβριο μαζί με την Porsche 80 εκατ. δολάρια. Επίσης, συνεργάζεται με την startup Autobahn, που είανι ένα κοινό σχέδιο της Daimler AG, του Πανεπιστημίου της Στουτγάρδης και του επιταχυντή εκκίνησης και επενδυτή Plug and Play καθώς και της ερευνητικής πανεπιστημιούπολης ARENA2036. Πρόκειται για μια σημαντικής πλατφόρμας καινοτομίας και ενός plug and play center ιδεών λογισμικού γύρω από την κινητικότητα. Ακόμα, συνεργάζεται με την Earlybird, επενδυτική εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων, με έδρα το Βερολίνο, που επικεντρώνεται σε ευρωπαϊκές εταιρείες τεχνολογικής καινοτομίας.

Συνεργάζεται επίσης με τη NUMA, πρωτοπόρο εταιρεία καινοτομίας στη Γαλλία στο πρόγραμμα DataCity. Πρόκειται για ένα μοναδικό πρόγραμμα πολλαπλών συνεργατών που συγκεντρώνει στην πόλη του Παρισιού, επιχειρηματικούς εταίρους και μια επιλογή νέων εταιρειών για την ανάπτυξη καινοτόμων πρακτικών λύσεων στις αστικές προκλήσεις που χρησιμοποιούν δεδομένα. Μαζί με την Total ως εταίρο και την startup τεχνητής νοημοσύνης Greentropism, ειδικευμένη στη φασματοσκοπία, η Hyundai πρωτοστατεί στην ανάπτυξη λύσης για τη βελτίωση των μελλοντικών εμπειριών ανταλλαγής αυτοκινήτων. Τέλος, εντάσσεται στον επιταχυντή κινητικότητας Intelligent Mobility Accelerator. Η Hyundai μαζί με το σύστημα μεταφορών Catapult, το κέντρο τεχνολογίας και καινοτομίας του Ηνωμένου Βασιλείου και την Wayra UK, τον κορυφαίο επιταχυντή εκκίνησης παγκοσμίως που ανήκει στην Telefónica Open Future, συνεργάζεται με start-ups υψηλού δυναμικού ανάπτυξης στην αγορά μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου.

“Αποστολή μας είναι να επιταχύνουμε τον μετασχηματισμό της Hyundai Motor Group ως παγκόσμιου ηγέτη στην κινητικότητα”, δήλωσε από την πλευρά του ο John Suh, Αντιπρόεδρος και επικεφαλής της Hyundai CRADLE Silicon Valley.

Picture copyright: Hyundai Motor 

Προηγούμενο άρθροH Peugeot στο Μιλάνο: Μη φοβάστε δεν δαγκώνει!
Επόμενο άρθροΗ FCA παρουσιάζει το στρατηγικό πλάνο 2020 – 2022