της Λίνας Τσαγκαράκη

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της εμπειρίας για το brand Peugeot λειτουργεί. Οι online προκρατήσεις που έκαναν την πρεμιέρα τους στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης για το νέο Peugeot 208 είναι πλέον διαθέσιμες πέραν της Ελβετίας σε τέσσερις ακόμα χώρες και έπονται και άλλες. Μέχρι στιγμής έγιναν περισσότερες από από 1.100 προκρατήσεις ενώ τα ¾ από αυτές αφορούν το ηλεκτρικό μοντέλο, σύμφωνα με ανάρτηση του CEO της μάρκας Jean-Philippe Imparato, στο Twitter.

Μιλώντας στο Automotive News Europe, ο CEO της Peugeot τόνισε ότι “υπάρχουν τρία βασικά μηνύματα γύρω από το Peugeot 208: Το πρώτο είναι το σχέδιο. Νομίζουμε ότι είναι ακαταμάχητο και δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης και των ηλεκτρικών. Το δεύτερο σημείο είναι η σχεδίαση του i-Cockpit, η οποία υπήρξε το hit στα μοντέλα 3008 και 508. Είναι επίσης το πρώτο αυτοκίνητο στον τομέα του με αυτόματο κιβώτιο οκτώ ταχυτήτων. Αλλά το κύριο μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι: Απλώς επιλέξτε τον κινητήρα σας ανάλογα με τη χρήση του αυτοκινήτου σας”.

Ο ίδιος δήλωσε στο Twitter σχετικά με την παρουσία της μάρκας στην εβδομάδα σχεδιασμού στο Μιλάνο, Milan Design Week, “Είμαστε πολύ υπερήφανοι για τους σχεδιαστές μας. Έχουν προετοιμάσει κάτι εξαιρετικό για να ηλεκτρίσει τη φετινή MDW. Το ευρύ κοινό μπορεί να δει την υπέροχη περηφάνια των ηλεκτρισμένων λιονταριών, που δημιουργήθηκε από το Peugeot Design Lab. Μην ανησυχείτε δεν δαγκώνουν!”

Η Peugeot Design Lab δημιούργησε ένα φινετσάτο show φωτός και ήχου που βυθίζει τον επισκέπτη σε μια μοναδική καλλιτεχνική εμπειρία προβάλλοντας την ηλεκτρική μετάβαση της Peugeot. Στην καρδιά αυτού του show είναι ο μεγαλειώδης πρεσβευτής της μάρκας. Το γλυπτό λιοντάρι των 5 μ. πλαισιώνεται από 40 υπερήφανους μικρούς αδελφούς του σε φυσικό μέγεθος.

Φωτογραφία από την ανάρτηση του Jean-Philippe Imparato για την MDW 2019

Το νέο Peugeot 208 και e-208 προβάλλεται επίσης στη MDW 2019, μαζί με το Peugeot e-Legend Concept και μια επιλογή ηλεκτρικών ποδηλάτων Peugeot Cycles. Το Peugeot e-Legend Concept car αποτελεί την επιτομή ενός αισιόδοξου, επιθυμητού μέλλοντος: 100% ηλεκτρικό, αυτόνομο και συνδεδεμένο.

 

Προηγούμενο άρθροGlobal fleet management benchmark: Παγκόσμια έρευνα
Επόμενο άρθροΗ Hyundai ανοίγει το τρίτο γραφείο καινοτομίας στο Βερολίνο