Η Honda έλαβε έγκριση για αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3

Η Honda Motor Co., Ltd. ανακοίνωσε πως έλαβε την απαιτούμενη έγκριση τύπου για αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3 από το αρμόδιο ιαπωνικό Υπουργείο (MLIT). Η έγκριση αυτή επιτρέπει στο αυτόνομο σύστημα οδήγησης να αναλαμβάνει τον έλεγχο αντί του οδηγού υπό ορισμένες συνθήκες, όπως σε κυκλοφοριακή συμφόρηση στον αυτοκινητόδρομο.

Στο επίπεδο αυτόνομης οδήγησης 3 (με βάση τους ορισμούς SAE), το σύστημα παρακολουθεί το περιβάλλον του οχήματος και αναλαμβάνει την οδήγηση σε ορισμένες συνθήκες. Όταν κάποια από τις συνθήκες του λειτουργικού περιβάλλοντος οδήγησης γίνει μη ικανοποιητική, το σύστημα θα προειδοποιήσει ώστε ο οδηγός να αναλάβει αμέσως την οδήγηση.

Η Honda σχεδιάζει να ξεκινήσει πωλήσεις ενός Honda Legend εξοπλισμένου με τον πρόσφατα εγκεκριμένο εξοπλισμό αυτόνομης οδήγησης (“Traffic Jam Pilot”) πριν από το τέλος της τρέχουσας οικονομικής χρήσης (που λήγει στις 31 Μαρτίου 2021).

Για να προωθήσει την εμπορευματοποίηση των αυτόνομων οχημάτων επιπέδου 3, το MLIT τροποποίησε εν μέρει τον νόμο για οχήματα δρόμου και η αναθεωρημένη πράξη (αριθ. 14 του 2019) τέθηκε σε ισχύ την 1η Απριλίου 2020.

Τα επίπεδα αυτόνομης οδήγησης, όπως ορίζονται από την SAE International εμφανίζονται στο ακόλουθο γράφημα.

Προηγούμενο άρθροO Niels Ebbe Jacobsen νέος πρόεδρος στο Euro NCAP
Επόμενο άρθροEuro NCAP: Mazda MX-30 – Honda Jazz με 5 αστέρια