Τα μέλη του Euro NCAP εξέλεξαν τον Niels Ebbe Jacobsen ως Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου για την επόμενη περίοδο. Έχοντας προσχωρήσει στο ΔΣ το 2019 για λογαριασμό της ICRT, ο κ. Jacobsen θα διαδεχθεί τον απερχόμενο Πρόεδρο Pierre Castaing.

Ο Niels Ebbe Jacobsen είναι CEO της ICRT (International Consumer Research & Testing), μιας ανεξάρτητης κοινοπραξίας καταναλωτών με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο με περισσότερα από 30 μέλη παγκοσμίως. Η ICRT είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Euro NCAP και διατηρεί μία θέση στο ΔΣ. Κατά το παρελθόν ο κ. Jacobsen υπήρξε διευθυντής του Consumer Reports, του μεγαλύτερου οργανισμού καταναλωτών και κορυφαίου οργανισμού δοκιμών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, ενώ ηγήθηκε του τμήματος δοκιμών και έρευνας στο Συμβούλιο Καταναλωτών της Δανίας.

Ο Niels Ebbe Jacobsen δήλωσε: “Σε αντίθεση με πολλά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Euro NCAP, δεν έχω μεγάλη εμπειρία στην ασφάλεια των αυτοκινήτων, αλλά με δεκαετίες εμπειρίας σε θέσεις διοικητικού συμβουλίου και ηγεσίας, ελπίζω να συνεισφέρω με άλλα στοιχεία. Αυτό περιλαμβάνει την εστίαση στο όραμα, την αποστολή, τη στρατηγική και τη διακυβέρνηση, καθώς και μια ευρύτερη προοπτική των καταναλωτών στην κινητικότητα και τις αλλαγές που οδηγούνται από τη νέα τεχνολογία, όπως αισθητήρες, ψηφιοποίηση και τεχνητή νοημοσύνη. Για σε βάθος εμπειρογνωμοσύνη στην ασφάλεια των αυτοκινήτων, θα συνεχίσω να εμπιστεύομαι τα μέλη του ΔΣ και τον Γενικό Γραμματέα του Euro NCAP”

Ο Γενικός Γραμματέας Michiel van Ratingen, δήλωσε: “Η επόμενη δεκαετία της θα αλλάξει δραστικά την κινητικότητα με προηγμένα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας, αυτόνομη οδήγηση, πιο βιώσιμα συστήματα προώθησης οχημάτων και περαιτέρω αλλαγές στην αγορά από την ιδιοκτησία αυτοκινήτων στην κινητικότητα ως υπηρεσία. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τον Niels για να προσαρμόσουμε αυτές τις αλλαγές προς όφελος των ευρωπαίων πολιτών. ”

Ο απερχόμενος πρόεδρος Pierre Castaing δήλωσε: “Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στο ΔΣ του Euro NCAP για την υποστήριξή τους τα τελευταία χρόνια και συγχαίρω τον Niels Ebbe Jacobsen για την εκλογή του ως επόμενου προέδρου. Δεκαετίες εξαιρετικής εργασίας για την οδική ασφάλεια στο Euro NCAP επηρέασαν σημαντικά την ασφάλεια των οχημάτων και τα παγκόσμια πρότυπα, τις εθνικές και περιφερειακές νομοθεσίες. Είμαι πεπεισμένος ότι υπό την ηγεσία του Niels ο Euro NCAP θα συνεχίσει να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ευρωπαϊκή οδική ασφάλεια”.

 

Προηγούμενο άρθροMercedes-Benz: αυστηροποιεί τους κανόνες προμήθειας α’ υλών
Επόμενο άρθροΗ Honda έλαβε έγκριση για αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3