Ο Euro NCAP δημοσίευσε τον τρίτο γύρο αποτελεσμάτων του, δοκιμάζοντας δύο μικρά οικογενειακά αυτοκίνητα: το νέο Honda Jazz και το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο Mazda, το MX-30. Και τα δύο βαθμολογούνται με πέντε αστέρια.

Το Honda Jazz, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην Ευρώπη το 2002, τώρα διατίθεται αποκλειστικά με υβριδικό κινητήρα. Εκτός από τη σύγχρονη τεχνολογία μετάδοσης κίνησης, το τελευταίο μοντέλο είναι επίσης εξοπλισμένο με τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένου του αυτόνομου φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης και ενός ολοκαίνουργιου κεντρικού αερόσακου που προστατεύει τον οδηγό και τον συνοδηγό από τραυματισμούς σε πλευρικά τροχαία ατυχήματα. Με πέντε αστέρια στο ενεργητικό του, το νέο Honda Jazz αποτελεί αξιόλογο ανταγωνιστή του Toyota Yaris, που δοκιμάστηκε νωρίτερα φέτος.

Η Mazda εντάσσεται στον αυξανόμενο κατάλογο των νέων κατασκευαστών EV με το νέο της ηλεκτρικό MX-30. Φυσικά, το MX-30 βασίζεται στο CX-30, είναι βαρύτερο από το όχημα εσωτερικής καύσης, αλλά βαθμολογείται με ένα εντυπωσιακό 91% στην προστασία ενηλίκων, χάρη στη συμβατή δομή εμπρόσθιου και οπίσθιου τμήματος και στους νέους πλευρικούς ελέγχους. Ωστόσο, το MX-30 βαθμολογείται σχετικά χαμηλά για τις δυνατότητες αποφυγής σύγκρουσης με ευάλωτους χρήστες δρόμων, σημειώνοντας μέτριες επιδόσεις δοκιμών και στερούμενο πιο προηγμένων λειτουργιών, όπως παρέμβαση σε στροφή διασταύρωσης.

Ο Γενικός Γραμματέας του Euro NCAP, Michiel van Ratingen, ανέφερε: “Τόσο η Honda, όσο και η Mazda αξίζουν συγχαρητηρίων για τη δέσμευσή τους στην ασφάλεια και για την επίτευξη βαθμολογίας πέντε αστέρων για τα αυτοκίνητά τους. Οι βαθμολογίες που ανακοινώθηκαν μέχρι σήμερα δείχνουν πως τα νέα πρωτόκολλα του Euro NCAP 2020 επιδρούν σαφώς στον εξοπλισμό ασφαλείας και την συμπεριφορά μοντέλων αυτοκινήτων σε περίπτωση σύγκρουσης στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των πιο πρόσφατων ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Η ανταπόκριση του κλάδου στις αξιολογήσεις των καταναλωτών παραμένει ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες καινοτομίας στην ασφάλεια των οχημάτων, προς όφελος όλων των χρηστών στην Ευρώπη”.

Ο Euro NCAP δημοσίευσε επίσης την βαθμολογία 2019 για τη BMW 2 Series Gran Coupé, η οποία βασίζεται στη Σειρά 1 που δοκιμάστηκε πέρυσι. Η Mercedes-Benz EQV, μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της V-Class, μοιράζεται τη βαθμολογία του οχήματος του 2014

Προηγούμενο άρθροΗ Honda έλαβε έγκριση για αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3
Επόμενο άρθροΠωλήσεις μεταχειρισμένων αυτοκινήτων +12%