Η Nissan πραγματοποίησε το ντεμπούτο της στο πρωτάθλημα ABB FIA της Formula E, με τον πρώην πρωταθλητή της διοργάνωσης Sebastien Buemi, να επιθεωρεί και τα δύο αυτοκίνητα στο Circuit Ricardo Tormo.

Τα νέα αυτοκίνητα της Formula E, τα οποία διαθέτουν νέα μπαταρία, κινητήρα, μετατροπέα, ελαστικά, κιβώτιο ταχυτήτων, καθώς και αεροδυναμική,  αποδείχθηκαν σημαντικά ταχύτερα από το προηγούμενης γενιάς αυτοκίνητο. Ο  καλύτερος  χρόνος του Buemi ήταν 3,722 δευτερόλεπτα γρηγορότερος από τον ταχύτερο συνολικό χρόνο του περασμένου έτους,  στην προκαταρκτική  δοκιμή της  Βαλένθια.

Η ομάδα Nissan e.dams θα διεξάγει συνολικά τρεις ημέρες δοκιμών στο Circuit Ricardo Tormo στη Βαλένθια της Ισπανίας, μαζί με τις άλλες 10 ομάδες που θα συμμετάσχουν στην επόμενη σεζόν του αμιγώς ηλεκτροκίνητου πρωταθλήματος.

Ως η πρώτη ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία  που θα συμμετάσχει στην Formula E, η Nissan θα αξιοποιήσει την αποδεδειγμένη της εμπειρία και πρωτοκαθεδρία, σε παγκόσμια κλίμακα, στην κατηγορία των αμιγώς ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, έχοντας πουλήσει πάνω από 350.000 Nissan LEAF,  από τη έναρξη διάθεσής του μοντέλου, το 2010.

Η Formula E Championship είναι η πρώτη σειρά ηλεκτρικών μονοθέσιων αγωνιστικών δρόμου παγκοσμίως.

 

Προηγούμενο άρθροΗ OPEL και η VAUXHALL ανανεώνουν την αποκλειστική τους συνεργασία 4PL με την GEFCO
Επόμενο άρθροΤο Opel Combo Life στους 6 Φιναλίστ του AUTOBEST