Η Fiat Chrysler Automobiles NV (FCA) ανακοίνωσε πως ο Paolo Carmassi ανέλαβε CEO της Comau, εν όψει της μελλοντικής δραστηριότητάς της ως μιας από τις κορυφαίες παγκόσμιες παρόχους συστημάτων ενεργοποίησης, προϊόντων και υπηρεσιών Industry 4.0 και της εισόδου της στο χρηματιστήριο. Ο Alessandro Nasi αναλαμβάνει Πρόεδρος της εταιρείας.

Με έδρα το Τορίνο, η Comau είναι παγκόσμιος ηγέτης στη βιομηχανική αυτοματοποίηση της αυτοκινητοβιομηχανίας στην οποία παρέχει λύσεις συναρμολόγησης και μηχανικής κατεργασίας, τόσο για παραδοσιακά, όσο και για ηλεκτρικά οχήματα, καθώς και ρομποτικές κατασκευές, συμπεριλαμβανομένων των φορητών ρομποτικών συστημάτων. Η εταιρεία προσφέρει επίσης εξειδικευμένες υπηρεσίες διαχείρισης έργων και συμβουλευτικών υπηρεσιών, συντήρησης και κατάρτισης και λειτουργεί μέσω ενός διεθνούς δικτύου 7 κέντρων καινοτομίας, 5 ψηφιακών κόμβων, 8 εργοστασίων παραγωγής, που απασχολούν πάνω από 9.000 προσωπικό σε 14 χώρες.

Η εμπειρία και η εμπειρογνωμοσύνη της Comau είναι σαφώς εφαρμόσιμες στην ευρύτερη βιομηχανία και έτσι είναι σε θέση να αναπτύξει τις δραστηριότητές της υποστηρίζοντας πελάτες σε νέους τομείς, κατά τη μετάβασή τους σε ένα περιβάλλον Industry 4.0. Αυτό σημαίνει διαδικασίες και προϊόντα επανασχεδιασμένα προς αξιοποίηση των ευκαιριών που παρουσιάζονται από τις εξελίξεις, όπως το Βιομηχανικό Διαδίκτυο Πραγμάτων (Industrial Internet of Things – IIoT), το Cyber-Physical Systems (CPS), την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) και την Εικονική και Επαυξημένη Πραγματικότητα (Virtual and Augmented Reality).

Ο Paolo Carmassi εντάσσεται στην Comau διαθέτοντας σημαντική εμπειρία στη διαχείριση παγκόσμιων επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ηγήθηκε της Malvern Panalytical Ltd. (εταιρείας της Spectris), σημαντικού παρόχου επιστημονικών οργάνων ανάλυσης υλικών. Προηγουμένως, ήταν επικεφαλής της αεροδιαστημικής δραστηριότητας στην EMEA για τη Honeywell, όπου δραστηριοποιείτο επί 23 χρόνια αναλαμβάνοντας διαδοχικά καθήκοντα αυξάνουσας ηγετικής ευθύνης, τόσο στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, όσο και στον τομέα της αεροδιαστημικής.

Ο Alessandro Nasi προσχώρησε στο Fiat Group το 2005, έχοντας ξεκινήσει την καριέρα του στον τραπεζικό και χρηματοοικονομικό τομέα. Διετέλεσε ανώτερο στέλεχος στη Fiat Powertrain Technologies, το τμήμα Κινητήρων και Συστημάτων Μετάδοσης Κίνησης του Fiat Group και στη CNH Industrial, που κατασκευάζει γεωργικά μηχανήματα και κατασκευαστικό εξοπλισμό, στο οποίο είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και είναι επίσης Πρόεδρος της Iveco Defense Vehicles. Είναι επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της EXOR.

Όπως ανακοινώθηκε από την FCA στις 18 Δεκεμβρίου 2019, αμέσως μετά τη συγχώνευση της FCA και του Groupe PSA, η συμμετοχή στην Comau θα κατανεμηθεί υπέρ των μετόχων της νέας συγχωνευθείσας εταιρείας.

Σχολιάζοντας τις αλλαγές αυτές, ο Mike Manley, CEO της FCA είπε: “Οι τοποθετήσεις των Alessandro Nasi και Paolo Carmassi αποτελούν ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για την Comau καθώς προετοιμάζεται για την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο. Καλωσορίζουμε με ιδιαίτερη χαρά τον Paolo, που προσκομίζει πλούσια σχετική εμπειρία για να οδηγήσει την Comau στη νέα φάση ανάπτυξής της, ως αξιόπιστης συνεργάτιδας επιχειρήσεων προς εκμετάλλευση των ευκαιριών του Industry 4.0.”

Προηγούμενο άρθροΤα plug-in υβριδικά Kia Xceed και Ceed Sportswagon
Επόμενο άρθροGlobal Fleet Conference Webinar – 3 Ιουνίου