Με τα  plug-in υβριδικά Kia Xceed και Ceed Sportswagon, η Kia Motors για πρώτη φορά εφαρμόζει την τεχνολογία κινητήρων plug-in χαμηλών εκπομπών στην οικογένεια Ceed. Με αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία, τα οχήματα αυτά έχουν εμβέλεια περίπου 60 χιλιομέτρων.

Και τα δύο νέα μοντέλα διαθέτουν τα δικά τους ξεχωριστά χαρακτηριστικά σχεδίασης που τα διαφοροποιούν από άλλα μοντέλα βενζίνης και ντίζελ της γκάμας Kia XCeed και Ceed Sportswagon. Κάθε αυτοκίνητο διαθέτει μια νέα κλειστή μάσκα τύπου “tiger-nose” στο εμπρόσθιο μέρος του αυτοκινήτου για ενίσχυση της αεροδυναμικής απόδοσης και τα μοντέλα Sportswagon διαθέτουν διακριτά εξωτερικά σήματα “eco plug-in”.

Τα νέα plug-in υβριδικά Kia XCeed και Ceed Sportswagon προσφέρουν μια συναρπαστική εναλλακτική λύση έναντι των συμβατικών μοντέλων βενζίνης και ντίζελ. Ο νέος κινητήρας συνδυάζει μια συστοιχία μπαταριών λιθίου-πολυμερούς 8,9kWh, έναν ηλεκτροκινητήρα 44,5kW και έναν αποδοτικό τετρακύλινδρο κινητήρα «Kappa» GDI (άμεσου ψεκασμού βενζίνης) 1.6-λίτρων. Η συνολική ισχύς και η ροπή του κινητήρα είναι 141ps και 265Nm αντίστοιχα, επιτρέποντας στο Ceed Sportswagon να επιταχύνει από 0 έως 100 χλμ/ώρα σε 10,8 δευτερόλεπτα και στο Kia XCeed σε 11,0 δευτερόλεπτα.

Η Kia επιδιώκει ηλεκτρική εμβέλεια περίπου 60 χιλιομέτρων και για τα δύο οχήματα, επιτρέποντας στους οδηγούς να ολοκληρώσουν την πλειονότητα των καθημερινών και των μικρών μετακινήσεων μόνο με ηλεκτρική ισχύ. Η στάνταρ τεχνολογία αναγεννητικής πέδησης επιτρέπει στα νέα μοντέλα Plug-in Hybrid να συλλέγουν κινητική ενέργεια και να επαναφορτίζουν τις μπαταρίες τους κατά την ελεύθερη κύλιση ή το φρενάρισμα, ενισχύοντας περαιτέρω τη συνολική απόδοση του κινητήρα.

Και τα δύο αυτοκίνητα προσφέρουν συστήματα ψυχαγωγίας οθόνης αφής 8,0 ιντσών της Kia ή προαιρετικό σύστημα ψυχαγωγίας και πλοήγησης οθόνης αφής 10,25 ιντσών τηλεματικής UVO Connect της Kia. Μοναδικά στις νέες παραλλαγές Plug-in Hybrid, τα συστήματα ενσωματώνουν νέα λειτουργία προς υποστήριξη των οδηγών να εντοπίσουν τα διαθέσιμα σημεία φόρτισης στην περιοχή τους ή καθ ‘οδόν προς τον προορισμό τους.

Οι οθόνες μπορούν επίσης να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με το σύστημα μετάδοσης κίνησης, εμφανίζοντας τα επίπεδα φόρτισης μπαταρίας και κατανάλωσης ενέργειας. Επιπλέον, οι ιδιοκτήτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα οθόνης αφής για να προγραμματίσουν τον χρόνο φόρτισης του οχήματος όταν είναι συνδεδεμένο στο σπίτι, επιτρέποντάς τους να επωφεληθούν από το φθηνότερο τιμολόγιο εκτός ωρών αιχμής. Και τα δύο συστήματα ψυχαγωγίας προσφέρουν το Apple CarPlay και το Android Auto ως στάνταρ, ενώ το προαιρετικό σύστημα πλοήγησης οθόνης αφής 10,25 ιντσών διαθέτει πολλαπλές συνδέσεις Bluetooth, επιτρέποντας στους επιβάτες να συνδέουν δύο κινητές συσκευές ταυτόχρονα.

Προηγούμενο άρθροH τέχνη του καμουφλάζ στα πρωτότυπα δοκιμών της Škoda
Επόμενο άρθροΗ FCA όρισε νέα ηγεσία στην Comau εν όψει της εισαγωγής της