BMW X6

Στο 25ο έτος της, η έρευνα JD Power APEAL μετρά το συναισθηματικό δέσιμο και τον ενθουσιασμό των ιδιοκτητών με το νέο τους αυτοκίνητο σε 37 χαρακτηριστικά. Αυτά εκτείνονται από την άνεση και την πολυτέλεια που αισθάνονται όταν κάθονται πίσω από το τιμόνι, έως την αίσθηση που εισπράττουν όταν πατούν το γκάζι.

Αυτά τα χαρακτηριστικά συγκεντρώνονται για να διαμορφώσουν τη συνολική βαθμολογία του δείκτη APEAL, που μετράται σε κλίμακα 1.000 πόντων.

Η έρευνα 2020 U.S. APEAL βασίστηκε σε απαντήσεις από 87.282 ιδιοκτήτες νέων οχημάτων μοντέλων 2020 που ρωτήθηκαν μετά από 90 ημέρες ιδιοκτησίας. Πραγματοποιήθηκε από τον Φεβρουάριο έως τον Μάιο του 2020 και λειτουργεί συμπληρωματικά με την Έρευνα Αρχικής Ποιότητας, που παρουσιάσαμε πριν λίγο καιρό.

Στα βασικά ευρήματα της έρευνας διαπιστώνεται ότι ορισμένα οχήματα προσφέρουν εκπληκτικό επίπεδο και στις δύο έρευνες, APEAL και Αρχικής ποιότητας. Οκτώ μοντέλα που έλαβαν βραβεία κατηγορίας APEAL έλαβαν επίσης βραβεία στη Μελέτη Αρχικής Ποιότητας 2020: Audi A3, BMW X6, Cadillac CT6, Genesis G70, Hyundai Veloster, Jaguar EPace, Nissan Armada και Nissan Maxima.

Μάρκες με την υψηλότερη κατάταξη

Η Porsche κατέχει την υψηλότερη θέση στην κατηγορία πολυτελείας και συνολικά με βαθμολογία 881. Η Lincoln (876) κατατάσσεται δεύτερη, ακολουθούμενη από τις Cadillac (874), BMW (869) και Land Rover (866).

Η Dodge κατέχει την υψηλότερη θέση στο τμήμα μαζικής αγοράς με βαθμολογία 872. Η Ram (871) κατατάσσεται δεύτερη, ακολουθούμενος από τις GMC (857), Ford (853) και MINI (846).

Η Mazda ανέβηκε εννέα θέσεις στην κατάταξη της μαζικής αγοράς σε σχέση με το 2019. Η Cadillac ανέβηκε έξι θέσεις στην premium κατάταξη, η μεγαλύτερη σε αυτήν την κατηγορία.

Βραβεία APEAL σε επίπεδο μοντέλου

Η μητρική εταιρεία που λαμβάνει τα περισσότερα βραβεία σε επίπεδο μοντέλου (δίνονται σε μοντέλα με την υψηλότερη κατάταξη στην αντίστοιχη κατηγορία τους) είναι η Hyundai Motor Group (πέντε βραβεία), ακολουθούμενη από τις BMW AG και Nissan Motor Co., Ltd., με τέσσερα η καθεμία.

Ο πλήρης κατάλογος των βραβευθέντων είναι:

  • Hyundai Motor Group: Genesis G70Hyundai SonataHyundai Veloster, Kia Stinger και Kia Telluride
  • BMW AG: BMW 7 SeriesBMW X4BMW X6, καιMINI Countryman
  • Nissan Motor Co., Ltd.: Nissan Armada,Nissan MaximaNissan Sentra και Nissan Versa
  • General Motors Company: Cadillac CT6Chevrolet Blazer και GMC Sierra HD
  • Fiat Chrysler Automobiles: Dodge Challenger καιRam 1500
  • Ford Motor Company: Ford Escape και Lincoln Navigator
  • Honda Motor Company: Honda Odyssey καιHonda Ridgeline
  • Jaguar Land Rover Limited: Jaguar E-Pace καιLand Rover Range Rover Velar
  • Mazda Motor Corporation: Mazda CX-5
  • Toyota Motor Corporation: Toyota C-HR
  • Volkswagen AG: Audi A3

Η BMW X6 είναι το μοντέλο με τη μεγαλύτερη βαθμολογία στην έρευνα. Βραβείο σε επίπεδο μοντέλου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά έλαβαν οι MINI Countryman και Nissan Maxima. Οι BMW X4, Chevrolet Blazer, Dodge Challenger, Honda Odyssey και Lincoln Navigator έλαβαν βραβείο σε επίπεδο μοντέλου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Προηγούμενο άρθροΗ PSA Aftermarket εξαγόρασε την Amanhã Global
Επόμενο άρθροTo KONA Electric ξεπέρασε το ορόσημο των 100.000