Η PSA Aftermarket (PSA Groupe), εξαγόρασε την Amanhã Global για να επιταχύνει την κυκλική οικονομία ανταλλακτικών πολλαπλών σημάτων.

Η PSA Aftermarket εξαγόρασε την Amanhã Global και την πλατφόρμα της ηλεκτρονικού εμπορίου B-Parts.com, αποκτώντας πλειοψηφικό μερίδιο στο κεφάλαιο της εταιρείας. Η εξαγορά αυτού του ηγέτη στον τομέα ανταλλακτικών επανάχρησης (Reuse) στοχεύει στην ολοκλήρωση της στρατηγικής της PSA Aftermarket στην κυκλική οικονομία και υποστηρίζεται από τον στόχο τριπλασιασμού του κύκλου εργασιών έως το 2023. Μέσω αυτής της φιλικής εξαγοράς, η διοίκηση της Amanhã Global αναγνωρίστηκε για τις ικανότητές της και την εξειδίκευση σε θέματα ανταλλακτικών και διατηρεί πλήρως τα καθήκοντά της.

Πρωτοπόρος με ευρεία πελατειακή βάση

Η Amanhã Global, που εντάσσεται στο οικοσύστημα της PSA Aftermarket, είναι μια πορτογαλική εταιρεία, με έδρα το Πόρτο, που ειδικεύεται στην επανάχρηση. Η θέση της στην αγορά είναι παγκόσμια με επιχειρηματικές δραστηριότητες B2B και B2C που αναπτύσσονται σταθερά σε δεκαπέντε χώρες. Αναμένονται ταχείες εξελίξεις χάρη στο συνδυασμό της αναγνωρισμένης τεχνογνωσίας της Amanhã Global και της ισχύος της πελατειακής βάσης της PSA Aftermarket, η οποία έχει περισσότερα από 100.000 σημεία επαφής παγκοσμίως. Θα επιδιωχθούν επίσης συστηματικές συνέργειες με τις διάφορες οντότητες που αποτελούν το οικοσύστημα της PSA Aftermarket.

Αύξηση αποδοτικότητας και δημιουργία νέων επιχειρηματικών ευκαιριών

Αυτή η εξαγορά ολοκληρώνει το υπάρχον σύστημα της PSA Aftermarket στον τομέα της επανάχρησης ανταλλακτικών (Reuse), το οποίο αποτελεί έναν από τους τρεις πυλώνες της κυκλικής οικονομίας, παράλληλα με την επισκευή (Repair) και την ανακατασκευή (Reman), τα “3R” αυτής της ακμάζουσας οικονομίας.

Μια συμφωνία συνεργασίας υπεγράφη τον Ιανουάριο του 2019 με την INDRA, την γαλλική πρωτοπόρο εταιρεία επαναπρόσληψης.

Τα δύο αυτά άκρως συμπληρωματικά συστήματα παρέχουν έτσι στην PSA Aftermarket κάλυψη αγοράς και συγκριτική εμπειρία διεθνούς επιπέδου. Η εξαγορά ενισχύει τη φιλοδοξία της PSA Aftermarket να τριπλασιάσει τον κύκλο εργασιών της στην κυκλική οικονομία μεταξύ 2018 και 2023.

Παγκόσμιο πεδίο για πελάτες κάθε επιπέδου και μια οικολογικά υπεύθυνη προσέγγιση

Η εξαγορά της Amanhã Global αποτελεί μέρος της αλλαγής του επιχειρηματικού μοντέλου της PSA Aftermarket, στόχος της οποίας είναι να ικανοποιήσει περισσότερο από ποτέ τις προσδοκίες όλων των πελατών μετά την πώληση παγκοσμίως, ανεξάρτητα από την αγοραστική τους δύναμη, τη μάρκα ή την ηλικία του οχήματός τους.

Με την εξαγορά αυτού του κορυφαίου διαχειριστή κυκλικής οικονομίας, η PSA Aftermarket σκοπεύει να προμηθεύει ανταλλακτικά αυτοκινήτων για κάθε προϋπολογισμό, σε όλες τις παγκόσμιες αγορές.

Η προσέγγιση αυτή θα συμβάλει, επίσης, ενεργά στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της PSA Aftermarket και του Groupe PSA, καθώς τα ανταλλακτικά επανάχρησης επιτυγχάνουν 100% μείωση των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται σε σύγκριση με την κατασκευή νέων ανταλλακτικών.

Ο Christophe Musy, Ανώτερος Αντιπρόεδρος της PSA Aftermarket δήλωσε: “Η στρατηγική μας είναι να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες όλων των πελατών μετά την πώληση παγκοσμίως, ανεξάρτητα από την αγοραστική τους δύναμη, τη μάρκα και την ηλικία του οχήματός τους. Αυτή η επένδυση μάς επιτρέπει να εισέλθουμε στον πυρήνα της αλυσίδας αξίας ανταλλακτικών επανάχρησης, που αποτελεί έναν από τους τρεις πυλώνες της προσφοράς κυκλικής οικονομίας. Ενισχύει, έτσι, την παγκόσμια καμπάνια μας να καταστούμε ηγέτες στην κανονική ανακατασκευή (Reman), στην επισκευή (Repair) και στην επανάχρηση (Reuse), προκειμένου να ανταποκριθούμε ανάλογα και παγκοσμίως σε πελάτες που ενδιαφέρονται για μια οικονομική και υπεύθυνη εναλλακτική προσφορά. Το Groupe PSA δεσμεύεται να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα, ακόμα και στη συντήρηση των  οχημάτων”.

Ο Manuel Araújo Monteiro και ο Luis Sousa Vieira, Διευθύνοντες Σύμβουλοι της Amanhã Global δήλωσαν από την πλευρά τους: “Η B-Parts είναι ο ευρωπαίος ηγέτης στα ανταλλακτικά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Η εξαγορά εκ μέρους της PSA αποτελεί μια εκατέρωθεν επωφελή συμφωνία που θα μας επιτρέψει να αλλάξουμε διαστάσεις: η PSA να καταστεί ο πρώτος κατασκευαστής που θα λάβει θέση σε μια αγορά μεταχειρισμένων ανταλλακτικών και η B-Parts να αποκτήσει μια μοναδική ευκαιρία πρόσβασης στο δίκτυο πελατών της PSA. Αυτή η συμφωνία προάγει το μοντέλο B-Parts και θα μας επιτρέψει να επιταχύνουμε την ανάπτυξή μας σε γεωγραφικές περιοχές εκτός της ευρωπαϊκής αγοράς. Αυτός είναι ο κοινός μας στόχος για τα επόμενα χρόνια”.

Προηγούμενο άρθροTo eVito Tourer 2020 κάνει άλμα στο μέλλον
Επόμενο άρθροΗ έρευνα APEAL της J.D Power για το 2020