Η bp pulse άνοιξε τον πρώτο κόμβο ταχείας φόρτισης

Η bp pulse άνοιξε τον πρώτο κόμβο ταχείας φόρτισης οχημάτων στόλου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο νέος κόμβος πολλαπλών θέσεων φόρτισης στο Park Lane του Κεντρικού Λονδίνου μπορεί ήδη να παρέχει γρήγορη φόρτιση σε 10 οχήματα ταυτοχρόνως και η bp pulse σχεδιάζει να υπερδιπλασιάσει τη χωρητικότητά του τους επόμενους μήνες.

Η εταιρεία, προκειμένου να παρέχει στους οδηγούς EV γρήγορη, αξιόπιστη και άνετη φόρτιση θα ανοίξει εκατοντάδες παρόμοιους κόμβους στο Λονδίνο και σε άλλες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρώπης έως το 2030, υποστηρίζοντας περαιτέρω τη μετάβαση επιχειρήσεων και στόλων σε ηλεκτρικά οχήματα.

Η φιλοδοξία της bp είναι να καταστεί εταιρεία μηδενικών εκπομπών έως το 2050 ή νωρίτερα και να βοηθήσει τον κόσμο να επιτύχει τον στόχο μηδενικών εκπομπών. Η ηλεκτροκίνηση βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής της διευκόλυνσης και κινητικότητας και η bp σκοπεύει να αυξήσει το λειτουργικό της δίκτυο δημόσιων σημείων φόρτισης EV σε πάνω από 70.000 παγκοσμίως μέχρι το 2030.

Οι πελάτες EV της bp έχουν ήδη πρόσβαση σε περίπου 8.700 σημεία ταχείας και υπερταχείας φόρτισης, συμπεριλαμβανομένου ενός ταχέως αναπτυσσόμενου δικτύου σε σταθμούς λιανικής της bp στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία (Aral). Αυτοί οι νέοι κόμβοι θα επεκτείνουν την προσφορά της bp σε πελάτες στόλου, παρέχοντας ταχεία φόρτιση σε μεγάλες πόλεις.

Ο Richard Bartlett, ανώτερος αντιπρόεδρος μελλοντικής κινητικότητας & λύσεων της bp, δήλωσε: “Στο Λονδίνο προβλέπεται έως το 2025 τα ταξί και τα ιδιωτικά οχήματα ενοικίασης να αντιπροσωπεύουν 80% της δημόσιας ζήτησης φόρτισης στην πόλη. Η ταχεία και αξιόπιστη υποδομή φόρτισης σε βολικές τοποθεσίες είναι απαραίτητη για να εμπνεύσει στους πελάτες επιχειρήσεων και στόλου την εμπιστοσύνη για μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ανοίγουμε τους νέους κόμβους μας στην καρδιά των μεγάλων πόλεων του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρώπης, με στόχο τη διαρκή φόρτιση των στόλων ώστε να παραμένουν δραστήριοι – έχοντας παράλληλα μηδενικές εκπομπές”.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής της σχέσης με την bp, η Uber είναι ο πρώτος πελάτης στόλου με πρόσβαση στα νέα κέντρα, με συγκεκριμένα σημεία φόρτισης για τους συνεργάτες-οδηγούς της Uber.

Το όραμα της Uber είναι ο εξηλεκτρισμός όλων των αυτοκινήτων της στο Λονδίνο έως το 2025. Οι κόμβοι της bp pulse θα υποστηρίξουν το εγχείρημα παρέχοντας εκτεταμένο και αξιόπιστο δίκτυο φόρτισης. Οι συνεργάτες-οδηγοί της εφαρμογής Uber θα τύχουν επίσης εκπτώσεων στις μονάδες δημόσιας και οικιακής φόρτισης της bp pulse.

Ο Jamie Heywood, Γενικός Διευθυντής Βόρειας και Ανατολικής Ευρώπης της Uber, δήλωσε: “Στην Uber, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ενθαρρύνουμε τους οδηγούς να στραφούν σε ηλεκτρικά οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του λανσαρίσματος της Uber Green ώστε να επιτευχθούν μηδενικές εκπομπές στη μετακίνηση. Γνωρίζουμε ότι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στην ηλεκτροκίνηση είναι η έλλειψη σημείων ταχείας φόρτισης στις σωστές τοποθεσίες που βολεύουν τους οδηγούς – ο εκπληκτικός νέος κόμβος της bp pulse αποτελεί εξαιρετικό βήμα για τη διασφάλιση των αναγκών τους”.

Οι νέοι κόμβοι θα παρέχουν ταχεία φόρτιση σε τοποθεσίες όπου οι στόλοι και τα επιχειρησιακά οχήματα το χρειάζονται περισσότερο – και, το σημαντικότερο, με στόχο τουλάχιστον 10 φορτιστές ανά τοποθεσία. Μπορεί να παρέχονται πρόσθετες παροχές σε κάθε τοποθεσία, όπως τουαλέτες, WiFi και αναψυκτικά.

Ο κόμβος Park Lane διαθέτει 10 ταχυφορτιστές 50kW και θα προστεθούν επιπλέον 12 φορτιστές τους επόμενους μήνες. Μια δεύτερη εγκατάσταση είναι ήδη υπό κατασκευή στην περιοχή του Γουέστμινστερ.

Προηγούμενο άρθροParkopedia: πληρωμές από το όχημα με νέα πλατφόρμα
Επόμενο άρθροΗ πορεία των μαρκών στην ελληνική αγορά