Η BMW σχεδιάζει το λανσάρισμα υπηρεσιών ride-hailing (ταξί τύπου UBER) στην Κίνα το Δεκέμβριο, η πρώτη παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία που θα αποκτήσει τέτοιου τύπου άδεια σε αυτή την ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά. Η BMW Mobility Service Ltd, μια πλήρως ελεγχόμενη θυγατρική του BMW Group, έλαβε άδεια ride-hailing στο Chengdu, την πρωτεύουσα της επαρχίας Sichuan στο νοτιοδυτικό τμήμα της Κίνας, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Η BMW Group δήλωσε τον Οκτώβριο ότι θα αυξήσει το μερίδιό της στην κινεζική κοινοπραξία της με την εταιρία Brilliance China Automotive Holdings Ltd στο 75% από το 50%.

Η αγορά ride-hailing της Κίνας ανέρχεται σε 23 δισ. δολάρια, περισσότερο από όλες τις άλλες αντίστοιχες αγορές μαζί, στην οποία κυριαρχεί η Didi Chuxing της Κίνας με το 90% όλων των κρατήσεων, όπως αναφέρει η συμβουλευτική εταιρεία Bain & Co.

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο η Daimler Mobility Services και η Geely Group Company ανακοίνωσαν ότι δημιουργούν μια premium κοινοπραξία στην Κίνα, με σκοπό να παράσχουν υπηρεσίες ride-hailing.

Προηγούμενο άρθροΗ Varta επενδύει στην παραγωγή κυψελών μπαταριών
Επόμενο άρθροΗ αγορά αυτόνομων αυτοκινήτων χρειάζεται πρότυπα και ασφάλεια