Η γερμανική εταιρεία κατασκευής μπαταριών Varta συμφώνησε με τον οργανισμό επιστημονικής έρευνας Fraunhofer Institute, για να θέσει τα θεμέλια μαζικής παραγωγής μπαταριών ιόντων λιθίου που θα χρησιμοποιηθούν σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Σήμερα, οι περισσότερες κυψέλες μπαταριών κατασκευάζονται από την CATL, τη Samsung, την LG Chem και άλλες ασιατικές εταιρείες. Το γεγονός αυτό δεν αρέσει στις γερμανικές εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων διότι θεωρούν ότι τους τοποθετεί σε αδύναμη και ενδεχομένως επικίνδυνη θέση.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να στηρίξει τις γερμανικές εταιρείες που επιθυμούν να παράγουν κυψέλες μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα με ένα δισ. ευρώ για να στηρίξει τις εγχώριες εταιρείες. «Με το ερευνητικό έργο, η Varta θέλει να αποκτήσει τεχνικά πλεονεκτήματα στην παραγωγή κυψελών μπαταριών σε σχέση με τους ασιατικούς κατασκευαστές και βρίσκεται σε εντατικές συζητήσεις με τους σχετικούς παράγοντες της αγοράς για τη διεύρυνση της σειράς προϊόντων της», δήλωσε ο CEO της εταιρείας, Herbert Schein, σε δημοσιογράφους στη Στουτγάρδη.

Προηγούμενο άρθροΗ Tesla μειώνει τις τιμές των μοντέλων της στην Κίνα λόγω του εμπορικού πολέμου
Επόμενο άρθροΗ BMW θα προσφέρει υπηρεσίες ride-hailing από τον Δεκέμβριο στην Κίνα