Η AstraZeneca Ελλάδας ολοκλήρωσε με επιτυχία τη μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση, κινούμενη πλέον 100% με ηλεκτρικά οχήματα. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στη διεθνή δέσμευση της εταιρείας για μηδενικές εκπομπές άνθρακα, στο πλαίσιο της στρατηγικής της «Ambition Zero Carbon». Με αυτόν τον τρόπο, η ελληνική θυγατρική της AstraZeneca πέτυχε να αντικαταστήσει τα 230 οχήματα του εταιρικού της στόλου με ηλεκτρικά τελευταίας τεχνολογίας, θέτοντας ένα σημαντικό παράδειγμα προς μίμηση.

Η μετάβαση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία δύο εταιρειών leasing και ο νέος στόλος περιλαμβάνει 12 διαφορετικά ηλεκτρικά μοντέλα από 7 κατασκευαστές. Για τη διευκόλυνση των εργαζομένων της, η εταιρεία έχει εγκαταστήσει 42 φορτιστές στα γραφεία της στο Μαρούσι, ενώ προσφέρει επιδότηση για την εγκατάσταση φορτιστών και στις κατοικίες των υπαλλήλων.

Σημειώνεται πως η AstraZeneca πρωτοπορεί και σε διεθνές επίπεδο ως η πρώτη φαρμακευτική εταιρεία που συμμετέχει στην πρωτοβουλία «EV100», η οποία προωθεί την ηλεκτροκίνηση στον επαγγελματικό τομέα, με στόχο τη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου. Οι οδικές μεταφορές αποτελούν σημαντική πηγή ατμοσφαιρικής ρύπανσης, η οποία έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία. Μέσα από τη στροφή στην ηλεκτροκίνηση, η εταιρεία στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα και επακολούθως, στη μείωση των ασθενειών που συνδέονται με την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της AstraZeneca Ελλάδας και Κύπρου, κα Έλενα Χουλιάρα, επισήμανε τη σημασία αυτής της μετάβασης: «Η ηλεκτροκίνηση συνεισφέρει ουσιαστικά στην επίτευξη των στόχων μηδενικών ρύπων και στη βελτίωση της υγείας του περιβάλλοντος και των ανθρώπων. Η ολοκλήρωση της μετάβασης ενισχύει την περιβαλλοντική συνείδηση όλων μας και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της αξιακής μας αλυσίδας».

Προηγούμενο άρθροΠρώτη δημόσια εμφάνιση της Leapmotor
Επόμενο άρθροΠαρελθόν αποτελεί ο Joachim Rosenberg από για το Volvo Group