Από αριστερά Michael Shu, Διευθύνων Σύμβουλος της BYD Europe και ο Alain Van Groenendael, CEO της Arval υπογράφουν το μνημόνιο συνεργασίας

Η Arval ανακοίνωσε σημαντική ευρωπαϊκή συνεργασία με την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία BYD στον τομέα του Leasing στην Ευρώπη.

Η BYD, με έτος ίδρυσης το 1995, είναι ο μόνος παραγωγός NEV με δικά της συστήματα κίνησης, μπαταρίες, ημιαγωγούς, κινητήρες και συστήματα ελέγχου κινητήρων. Η εταιρεία παρουσίασε για πρώτη φορά την καινοτόμο γκάμα ηλεκτρικών επιβατικών αυτοκινήτων της στους Ευρωπαίους καταναλωτές το 2022. Μέσα σε ένα χρόνο λανσάρισε 5 μοντέλα σε 19 ευρωπαϊκές χώρες, με προηγμένες τεχνολογίες ασφάλειας, αποτελεσματικότητας και απόδοσης EV. Το 2023, σημείωσε πωλήσεις οχημάτων νέας ενέργειας άνω των 3 εκατομμυρίων.

Το μνημόνιο καθορίζει βασικούς τομείς συνεργασίας μεταξύ της Arval και της BYD, για υποστήριξη ιδιωτών πελατών που στρέφονται σε EV και συμβουλές προς διεθνείς και τοπικούς εταιρικούς πελάτες, προς επιτάχυνση της στρατηγικής ηλεκτροκίνησης του στόλου τους επιβατικών και ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων, καθώς και νέες ενεργειακές λύσεις οχημάτων μπαταρίας , αποθήκευσης ενέργειας και ηλιακών συστημάτων. Η γκάμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων της BYD παρέχει στους πελάτες της Arval ευρύτερη επιλογή και ενθαρρύνει τις πολιτικές ηλεκτροκίνησης. Το μνημόνιο υπογράφηκε σε επίσημη τελετή στα κεντρικά γραφεία της BYD Global, στο Shenzhen της Κίνας, παρουσία του Michael SHU, Διευθύνοντος Συμβούλου της BYD Ευρώπης, του Alain Van Groenendael, Προέδρου και CEO της Arval και άλλων εκπροσώπων των δύο πλευρών.

Η ενεργειακή μετάβαση είναι στο DNA της Arval, με πρωτοβουλίες ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του ’90. Η συνεργασία με την BYD εντάσσεται στις διάφορες σημαντικές πρωτοβουλίες αντιμετώπισης των προκλήσεων και επιτάχυνσης του εξηλεκτρισμού των στόλων πελατών της, όπως:

  • Ειδικές συμβουλευτικές διαδικασίες ανάπτυξης πολιτικών κινητικότητας προς υποστήριξη της ενεργειακής μετάβασης, όπως η SMART (Επίτευξη βιώσιμης κινητικότητας και ευθύνης), μέσω χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς και συμπληρωματικές λύσεις κινητικότητας, όπως ποδήλατα και διαμοιρασμός αυτοκινήτων.
  • Ολοκληρωμένες προσφορές υιοθέτησης ηλεκτρικών οχημάτων και ιδιαιτέρως της Arval Charging Services, που περιλαμβάνει σταθμό φόρτισης για κάθε ηλεκτρικό όχημα που μισθώνεται και της ανάλογης κάρτας φόρτισης και πρόγραμμα αυτόματης αποζημίωσης ηλεκτρικής ενέργειας ιδιωτικά μισθωμένων οχημάτων.
  • Λύσεις τηλεματικής, όπως η Arval Connect, με δεδομένα που χρησιμεύουν ως οδηγός εξηλεκτρισμού στόλων: Με δεδομένα Arval Connect για πραγματικά ημερήσια χιλιόμετρα οχημάτων, χιλιόμετρα ανά τύπο δρόμου και ανά διαδρομή, η Arval Connect μπορεί να υποδείξει τα οχήματα του στόλου που μπορούν να μετατραπούν σε ηλεκτροκίνητα.

Ο Alain van Groenendael, Πρόεδρος και CEO της Arval, δήλωσε: «Η ενεργειακή μετάβαση των στόλων συμβαδίζει απαραιτήτως με την εξέλιξη του οικοσυστήματος διαφόρων παραγόντων (εταιρείες leasing, κατασκευαστές συστημάτων  και μπαταριών, παρόχους σημείων φόρτισης, κρατικές υπηρεσίες…), προς επίτευξη κοινού στόχου. Είμαστε ευτυχείς και υπερήφανοι για την συνεργασία μας με την BYD, εταιρεία αλλαγών και καινοτομίας και για την προσθήκη των ηλεκτρικών οχημάτων της μπαταρίας στο χαρτοφυλάκιό μας. Οι πελάτες μας χρειάζονται προσιτές, ελκυστικές και ποιοτικές επιλογές για τους στόλους τους και αυτές προσπαθούμε να τους παρέχουμε». Και πρόσθεσε: «Σε αυτήν την περίπλοκη και δυναμική αγορά, πιστεύω ακράδαντα πως από κοινού η Arval και η BYD θα ενθαρρύνουν ακόμα περισσότερες εταιρείες και ιδιώτες να στραφούν ταχύτερα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα».

Ο Michael Shu, Διευθύνων Σύμβουλος της BYD Ευρώπης, υπογράμμισε: «Η BYD λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη τις συνεργασίες. Το μνημόνιο συνεργασίας με την Arval επιβεβαιώνει την δέσμευσή μας για επίτευξη του κοινού στόχου προσβάσιμης ηλεκτροκινητικότητας για όλους, παρέχοντας επιλογές και ευελιξία και διασφαλίζοντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.» Και πρόσθεσε λέγοντας, «Οι προηγμένες καινοτομίες ηλεκτροκίνησης της BYD και η τεχνογνωσία της Arval στη μακροχρόνια μίσθωση εταιρικών αυτοκινήτων είναι αμοιβαία επωφελείς. Η συνεργασία μάς δίνει τη δυνατότητα να παρέχουμε ανταγωνιστικές λύσεις σε επιχειρήσεις και ιδιώτες».

Προηγούμενο άρθροH νέα Ford Mustang Mach-E και το γιαούρτι
Επόμενο άρθροAbarth 500e: Στους φιναλίστ του World Urban Car 2024