Το Abarth 500e περιλαμβάνεται στην λίστα των φιναλίστ του World Urban Car, στα World Car Awards 2024, που θα απονεμηθούν τον Μάρτιο.

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Abarth, το 500e, προκρίθηκε στην τελική πεντάδα της κατηγορίας World Urban Car για τα 2024 World Car Awards, κερδίζοντας με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του τους κριτές.

Τα World Car Awards αποτελούν έναν από τους πλέον σημαντικούς και έγκυρους θεσμούς βράβευσης αυτοκινήτων παγκοσμίως, με σκοπό την έμπνευση των κατασκευαστών να κάνουν το παραπάνω βήμα και να καθοδηγούν τις εξελίξεις σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό αυτοκινητικό πεδίο που μεταβάλλεται με ραγδαίο ρυθμό. Το 2024 ο θεσμός συμπληρώνει 20 χρόνια διαδρομής

Το Abarth 500e είναι ένας από τους πέντε φιναλίστ στην κατηγορία World Urban Car του 2024 μαζί με τέσσερα άλλα μοντέλα: BYD Dolphin, Lexus LBX, Suzuki Fronx και Volvo EX30. Οι φιναλίστ επιλέχθηκαν από μια επιτροπή περισσότερων από εκατό διεθνείς δημοσιογράφους αυτοκινήτου από 29 χώρες, οι οποίοι ψήφισαν σε μυστική ψηφοφορία μετά από τεστ-drive που γυρίστηκαν και μεταδόθηκαν στο World Car TV. Η Ελλάδα εκπροσωπείται από τον Μιχάλη Γεωργιάδη, Γενικό Διευθυντή του GOCAR.

Οι νικητές των έξι κατηγοριών των βραβείων θα ανακοινωθούν στις 27 Μαρτίου, σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο New York International Auto Show (Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης).

Προηγούμενο άρθροΗ Arval συνεργάτης leasing της BYD στην Ευρώπη
Επόμενο άρθροΆμεση απορρόφηση κονδυλίων του Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ