Η Arval υπέγραψε συμφωνία για την εξαγορά της Unicredit Leasing Fuhrparkmanagement Gmbh και τη σύναψη μακροπρόθεσμης συμφωνίας αποκλειστικής συνεργασίας με την Unicredit Bank Austria.

Η Arval ανακοίνωσε ότι η αυστριακή θυγατρική της υπέγραψε συμφωνία με την UniCredit Leasing (Αυστρία) GmbH για την αγορά του 100% των μετοχών της UniCredit Leasing Fuhrparkmanagement GmbH. Ένας μακροχρόνιος διακανονισμός αποκλειστικής συνεργασίας μεταξύ της Arval Austria και της UniCredit Bank Austria αποτελεί μέρος της συμφωνίας. Αυτό επιτρέπει στην Arval να προσφέρει στους εταιρικούς πελάτες της Τράπεζας τις υπηρεσίες διαχείρισης και κινητικότητας του στόλου της.

Η απόκτηση της UniCredit Leasing Fuhrparkmanagement GmbH, της θυγατρικής μίσθωσης και διαχείρισης στόλου της UniCredit Bank Austria, και ο στόλος της 6.000 οχημάτων (εκ των οποίων τα 600 αποτελούν συμβόλαια διαχείρισης στόλου) θα ενισχύσει σημαντικά τη θέση της Arval στην Αυστρία, επιτρέποντας στην εταιρεία να γίνει μία από τους τρεις μεγαλύτερους παίκτες full service leasing στην αγορά, με μισθωμένο στόλο συνολικού ύψους 13.000 οχημάτων.

Η Συμφωνία Συνεργασίας θα δώσει στην Arval πρόσβαση σε ένα από τα μεγαλύτερα τραπεζικά δίκτυα στην Αυστρία, ειδικά στους εταιρικούς της πελάτες – μικρές, μεσαίες ή μεγάλες εταιρείες.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2020 και υπόκειται στις συνήθεις εγκρίσεις.

“Είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η συμφωνία συνεργασίας θα προσφέρει αξία και στους δύο εταίρους Arval και UniCredit και χαιρόμαστε που καλωσορίζουμε τους εργαζόμενους και τους πελάτες της Unicredit Leasing Fuhrparkmanagement GmbH” σχολίασε ο Kalman Tekse, Γενικός Διευθυντής της Arval Austria.

Αυτή η εξαγορά είναι ένα βήμα παραπέρα στη στρατηγική της Arval για την ανάπτυξη συνεργασιών. “Ανυπομονούμε πραγματικά να συνεργαστούμε με την UniCredit Bank Austria, και πέρα ​​από τη διαχείριση του στόλου, να αναπτύξουμε μαζί την αυριανή προσφορά βιώσιμης κινητικότητας που θα ταιριάζει με τις προσδοκίες των αυστριακών εταιρειών και πελατών” προσθέτει ο Alain Van Groenendael, Πρόεδρος και CEO της Arval.

Η Susanne Wendler, μέλος του ΔΣ της UniCredit Bank Austria, υπεύθυνη για την Unternehmerbank, στην οποία ανήκει η UniCredit Leasing Austria, τονίζει: “Είμαστε ικανοποιημένοι που καταφέραμε να κερδίσουμε έναν εξαιρετικού επαγγελματικού επιπέδου συνεργάτη διαχείρισης στόλου, την Arval. Η μελλοντική συνεργασία θα μας επιτρέψει να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας ακόμη καλύτερα στο μέλλον προσφέροντάς τους τις υπηρεσίες μιας από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείε χρηματοδοτικής μίσθωσης και κινητικότητας. Με αυτόν τον ισχυρό στρατηγικό συνεργάτη, θα διασφαλίσουμε επίσης στους πελάτες μας άμεση και γρήγορη πρόσβαση σε μελλοντικές καινοτομίες προϊόντων στον τομέα της leasing οχημάτων, αλλά και σε νέα μέσα κινητικότητας, σε διεθνή κλίμακα”.

Φωτογραφία: Arval

Προηγούμενο άρθροΒελτιώθηκε τον Ιούνιο η τάση ανάκαμψης στις ταξινομήσεις
Επόμενο άρθροVolvo on Call: πληροφορίες για την οδήγηση EV