Η εφαρμογή smartphone Volvo on Call παρέχει τώρα στους οδηγούς plug-in υβριδικών αυτοκινήτων πληροφορίες για τους τρόπους “ηλεκτρικής” οδήγησης.

Ονομάστε το μετρητή βημάτων για ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα: οι οδηγοί των υβριδικών plug-in αυτοκινήτων Volvo μπορούν πλέον να αποκτήσουν νέα στοιχεία σχετικά με τον τρόπο οδήγησης των ηλεκτρικών τους μοντέλων, καθώς η Volvo Cars εισάγει μια σειρά νέων δυνατοτήτων στην εφαρμογή smartphone Volvo on Call σε όλες τις αγορές Volvo on Call.

Με τις πρόσθετες λειτουργίες, η Volvo Cars σκοπεύει να ενθαρρύνει περαιτέρω τους οδηγούς plug-in-hybrid της Volvo να φορτίζουν και να οδηγούν σε αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία όσο το δυνατόν περισσότερο και γενικότερα να αυξήσει το ενδιαφέρον για τα οφέλη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και της βιώσιμης κινητικότητας.

Volvo on Call smartphone app now gives plug-in drivers insight into electric driving patterns

Η νέα και βελτιωμένη εφαρμογή Volvo on Call επιτρέπει στους οδηγούς να γνωρίζουν την απόσταση που έχουν διανύσει με αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία και την κατανάλωση ηλεκτρικού και καυσίμου, μεταξύ άλλων ενδείξεων. Αργότερα φέτος, η λειτουργία αυτή θα επιτρέπει επίσης στους οδηγούς να γνωρίζουν τον αντίκτυπο της οδήγησής τους στις εκπομπές CO2, καθώς και το εκτιμώμενο κόστος καυσίμου που εξοικονομείται με την οδήγηση αμιγούς ηλεκτρικής λειτουργίας.

“Θέλουμε η εφαρμογή Volvo On Call να κάνει τη ζωή πιο εύκολη για εσάς ως χρήστη και να δημιουργεί μια πιο προσωπική εμπειρία”, δήλωσε ο Ödgärd Andersson, επικεφαλής ψηφιακών λειτουργιών. “Καθώς το αυτοκίνητο είναι όλο και περισσότερο συνδεδεμένο, το δυναμικό της εφαρμογής αυξάνεται και σκοπεύουμε με την πάροδο του χρόνου η εφαρμογή αυτή να αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι της Volvo ακριβώς όπως το αυτοκίνητο”.

Για τα ισχύοντα μοντέλα Volvo Recharge, που αποκτήθηκαν κατά την περίοδο της προσφοράς, η πλατφόρμα θα ενημερώνει επίσης τους οδηγούς για την επιστροφή χρημάτων ηλεκτρικής ενέργειας που ξεκίνησε πέρυσι*. Το Recharge είναι η γενική ονομασία για όλα τα φορτιζόμενα Volvo με αμιγώς ηλεκτρικό και plug-in υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης.

Οι νέες λειτουργίες Volvo on Call είναι διαθέσιμες για όλα τα υβριδικά plug-in μοντέλα Volvo που βασίζονται στις πλατφόρμες SPA και CMA που πωλήθηκαν μετά το 2015, σε 47 χώρες όπου δραστηριοποιείται η Volvo on Call. Στην Κίνα, παρόμοιες λειτουργίες θα ενσωματωθούν στη δημοφιλή πλατφόρμα WeChat.

“Ακριβώς όπως ένας μετρητής βημάτων βοηθά τους ανθρώπους να ασκούνται περισσότερο, έτσι πιστεύω πως δίνοντας στους ανθρώπους καλύτερη εικόνα σχετικά με τον τρόπο οδήγησής τους θα τους προτρέψει να οδηγούν με πιο βιώσιμο τρόπο”, δήλωσε ο Björn Annwall, επικεφαλής EMEA της Volvo Cars. “Αντιλαμβανόμαστε τα υβριδικά plug-in ως «μερικώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα» που ενθαρρύνουν την αλλαγή συμπεριφοράς και βοηθούν να ανοίξει ο δρόμος για τη μετάβαση σε αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα”.

Η Volvo Cars ήταν η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που δεσμεύτηκε για αμιγή ηλεκτροκίνηση και ένα μέλλον πέραν του παραδοσιακού κινητήρα εσωτερικής καύσης. Και, ισχυρίζεται πως, είναι ήδη ηγέτης στις πωλήσεις υβριδικών plug-in, οι οποίες αποτελούν σχεδόν το 25% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας στην Ευρώπη.

Στα επόμενα πέντε χρόνια, η Volvo Cars θα λανσάρει μια σειρά αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, φιλοδοξώντας να καταστούν τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα το 50% των παγκόσμιων πωλήσεων έως το 2025 και τα υπόλοιπα υβριδικά. Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητό της, το XC40 Recharge P8, θα τεθεί σε παραγωγή αργότερα φέτος στη Γάνδη του Βελγίου.

Κάθε μοντέλο Volvo της τρέχουσας γκάμας διαθέτει μια έκδοση Recharge, από το μικρό XC40 SUV έως τα αυτοκίνητα της Σειράς 60, καθώς και τη ναυαρχίδα της εταιρείας, το μεγάλο SUC XC90. Η Volvo Cars είναι η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία που προσφέρει μια παραλλαγή plug-in για κάθε μοντέλο της σειράς της.

Οι αναβαθμίσεις της Volvo on Call που ανακοινώθηκαν, εφαρμόστηκαν βάσει της ανατροφοδότησης των πελατών και η Volvo Cars θα συνεχίσει να αναπτύσσει την πλατφόρμα, σχεδιάζοντας την υπηρεσία ακριβώς στα μέτρα τους.

* Οι όροι και οι προϋποθέσεις διαφέρουν ανά αγορά.

 

Προηγούμενο άρθροΗ Arval εξαγοράζει την Unicredit Leasing
Επόμενο άρθροMείωση κατά 36% στους θανάτους από τροχαία στην ΕΕ