Η τάση ανάκαμψης της αγοράς επιβατικών αυτοκινήτων συνεχίζεται στις ταξινομήσεις του Ιουνίου στην Ελλάδα, που κατέγραψαν μεν πτώση σε σχέση με τον Ιούνιο του περασμένου έτους αλλά αισθητή χαμηλότερη από τον Μάιο αλλά και τον καταστροφικό Απρίλιο, που η πτώση έφτασε στο 80,2%.

Έτσι, με βάση τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών αυτοκινήτων παρουσίασαν αύξηση του δύο πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους (Ιανουάριος +6,2%, Φεβρουάριος +4,4%) και σημαντική πτώση στη συνέχεια ως εξής: Μάρτιος -60,7%, Απρίλιος -80,2%. Από τον Μάιο (-67,5%), οι ταξινομήσεις άρχισαν να ανακάμπτουν φτάνοντας στο -37,2% του Ιουνίου.

Τα φορτηγά ήταν η κατηγορία που κατέγραψε τη χαμηλότερη πτώση τον Ιούνιο (-3,4%) μια κατηγορία που είχε την πιο συγκρατημένη πτώση σε όλο το έτος, γεγονός που οφείλεται προφανώς στα βαν παραδόσεων.. Τους προηγούμενους μήνες τα φορτηγά κατέγραψαν πτώση 29,5% τον Μάιο,  32,9% τον Απρίλιο, 38,5% τον Μάρτιο, άνοδο 4,4% τον Φεβρουάριο και επίσης άνοδο 2,1% τον Ιανουάριο.

Τα λεωφορεία επανακάμπτουν επίσης με πτώση 58,7%, μετά από τεράστια πτώση τριών μηνών (Μάιος -92,5%, Απρίλιος -82,5% και Μάρτιος -34,5%), μετά από έναν εξαιρετικό Φεβρουάριο (+340,0%) και έναν αρνητικό Ιανουάριο (-33,3%).

Ανακάμπτουν και οι ταξινομήσεις  των δικύκλων καταγράφοντας πτώση 4,1%. Τον Μάιο η πτώση στην κατηγορία αυτή ήταν 24,6%, τον Απρίλιο 72,4%, τον Μάρτιο 35,5%, μετά από άνοδο κατά 38,0% και 29,1% αντίστοιχα τους δύο πρώτους μήνες του έτους.


Σύμφωνα με πρώτους υπολογισμούς, η πρόοδος στα segments επιβατικών είναι η ακόλουθη:

Η κατανομή ανά καύσιμο έχει ως εξής:

Προηγούμενο άρθροBMW Group: αύξησε τις πωλήσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων
Επόμενο άρθροΗ Arval εξαγοράζει την Unicredit Leasing