Η Arval, εταιρεία leasing οχημάτων και λύσεων κινητικότητας, έχει συνδέσει περισσότερα από 100.000 οχήματα μέσω δεδομένων κατασκευαστών, τα οποία εντάσσονται στα 650.000 συνδεδεμένα οχήματα του στόλου της Arval χάρη στη λύση Arval Connect.

Στη διοίκηση στόλου, η διατήρηση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος απαιτεί καινοτόμες λύσεις ελέγχου εξόδων, ενίσχυσης της ασφάλειας και υποστήριξης της βιωσιμότητας. Η Arval  ανταποκρίνεται στην πρόκληση με τη λύση Arval Connect. Αυτή η ολοκληρωμένη συνδεδεμένη λύση επιταχύνει την ενεργειακή μετάβαση και εξορθολογίζει τις λειτουργίες στόλου.

Η χρήση δεδομένων κατασκευαστών από την Arval συνιστά καινοτόμο προσέγγιση. Η ενεργοποίησή τους δεν απαιτεί εγκατάσταση πρόσθετης συσκευής εφόσον τα δεδομένα προέρχονται από το όχημα. Χιλιάδες οχήματα που πρόκειται να παραδοθούν ή ήδη κυκλοφορούν, μπορούν να συνδεθούν τάχιστα και εξ αποστάσεως.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής Arval Beyond, η εταιρεία ανακοίνωσε τη φιλοδοξία να συνδέσει το 80% του στόλου της έως το 2025. Βασική για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι η ενεργοποίηση των δεδομένων οχημάτων που συνδέονται απευθείας από τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Τον Φεβρουάριο του 2024, η Arval έφτασε το ορόσημο των 100.000 οχημάτων που συνδέονται με δεδομένα κατασκευαστών.

«Τα δεδομένα παίζουν σημαντικό ρόλο στην διαχείριση στόλου. Με δεδομένα κατασκευαστών μπορούμε να επιταχύνουμε τη βελτίωση των υπηρεσιών της Arval για τους πελάτες και τους οδηγούς μας. Με πληροφορίες χρήσης οχήματος σε πραγματικό χρόνο μπορούμε να προγραμματίσουμε εργασίες προληπτικής συντήρησης, να μειώσουμε το χρόνο ακινητοποίησης του οχήματος και να παρέχουμε εξειδικευμένες συμβουλές στους πελάτες μας», δήλωσε η Agnès Van de Walle, Διευθύντρια της Arval Connect. «Αυτή η ενεργοποίηση δεν απαιτεί δευτερογενή εγκατάσταση συγκεκριμένης συσκευής, εφόσον χρησιμοποιούμε την ήδη εγκατεστημένη. Χιλιάδες οχήματα με την συγκεκριμένη ικανότητα μπορούν να συνδεθούν εξ αποστάσεως σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, καλύπτοντας τις νέες παραδόσεις και τον κυκλοφορούντα στόλο. Τα εξαρχής συνδεδεμένα οχήματα εκ μέρους των κατασκευαστών αυξάνονται με ταχύ ρυθμό και ο συνολικός αριθμός συνδεδεμένων οχημάτων του στόλου της Arval υπερβαίνει πλέον τα 650.000 οχήματα».

«Σε μια περίοδο κατά την οποία οι εταιρείες επιταχύνουν την ενεργειακή τους μετάβαση και ελέγχουν τα κόστη τους, αποστολή μας είναι να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να επιτύχουν τους στόχους τους μέσω εξυπνότερης κινητικότητας. Με την Arval Connect, ενσωματώνουμε τη δύναμη των δεδομένων οχημάτων στη διαχείριση στόλου, παρέχοντας στους πελάτες βελτιωμένη ποιότητα υπηρεσιών και καλύτερη αντίληψη για τον στόλο τους», σχολίασε ο Alain van Groenendael, Πρόεδρος και CEO της Arval.

Η Arval Connect διατίθεται σε 22 χώρες.

Προηγούμενο άρθροΤα ελληνικά έργα του Toyota Dream Car Art Contest
Επόμενο άρθροΤο Jeep Compass MY24 με ανταγωνιστική τιμή